<no flame>Kedze pouzivas Resource manager, vyzera to na otazku z Windows, aj ked samozrejme Resource manager mozu mat aj Linuxy :-D aj ked to by som cakal ze budes vraviet o inych utilitach :-D No problem</no flame>
Kedze pouzivas Chrome, tak tipnem ze tie 100% peaky (1MB/s) budes mat z neho. Chrome si totiz intezivne zapisuje svoju cache na disk. Over si tuto moju teoriu v resource manageri: zafajkni si chrome.exe v sekcii "Processes with disk activity" a potom uvidis aj na grafe ako sa na peakoch podiela chrome.exe, pripadne v sekcii "Disk activity" vidis subory s ktorymi Chrome pracuje.
Ak je pricina v Chrome a jeho cache navrhol by som ti obetovat aspon 512MB pre RAM disk a nan presunut temp/cache adresare - odlahcis tym pevny disk a zrychlis vyrazne pracu s temp subormi - je to este rychlejsie ako SSD.
Navod ako na Firefox/Chrome:
http://downloadsquad.switched.com/2010/11/10/how-to-move-the-firefox-or-chrome-cache-to-a-ram-disk-and-speed/To ci je tvoj disk pomaly na tvoj pocitac by som zistoval v resource manageri z parametra "
Queue Length" t.j. kolko veci caka na spracovanie diskom. Typicky pre pevny HDD by si sa mal pohybovat okolo 1. Vo chvili ked pracujes intezivne so subormi to kludne moze vybehnut na viac (5+). Ak to vsak dlhodobo pohybuje nad 1 (pri SSD 0,1) asi by som zvazoval vymenu disku za vykonnejsi. Parametre "UDMA CRC Error Count" a dalsie SMART udaje, su predovsetkym indikatormi zdravia disku, nie jeho vykonnosti. Samozrejme a tiez mozes skontrolovat.
BTW:<no flame>Firefox je ohladne prace s diskom lepsie konfigurovatelny. Niekde som nasiel, ze dokonca Firefox Portable vies nakonfirovat az tak, ze vobec nebude zapisovat na disk - samozrejme user profile FF das tiez na RAM disk a RAM disk budes "savevovat" na HDD pri vypinani, aby si mal uchovany profil</no flame>