Zkušenosti s BlackBerry?

Zkušenosti s BlackBerry?
« kdy: 17. 08. 2010, 22:39:56 »
Ahoj, máte někdo zkušenosti s BB telefonem? Synchronizace kontaktů, kalendáře atp.. Co jsem letmo okukoval googlem, tak většinou rady instalace jejich SW pod Wine, pokud máte zkušenosti s něčím jiným, budu rád.
Ještě ho nemám, jen oťukávám předem, ale měl bych mít Curve 8520..

PCnity

• 692
    • Zobrazit profil
Re: Zkušenosti s BlackBerry?
« Odpověď #1 kdy: 18. 08. 2010, 13:11:40 »
OT: Ale neda mi... "Uprimnu sustrast."

maga

« Odpověď #2 kdy: 18. 08. 2010, 13:25:16 »
synchronizace jedine pres google sync, se vsim ostatnim budes asi spokojenej  ;)

« Odpověď #3 kdy: 18. 08. 2010, 13:56:23 »
Pokud rad pracujes mimo pracovni dobu tak je to skvela volba  ;)
Pokud bych mel ale osobne investovat to fonu chytrejsiho nez obvykle, tak by to byla N900.

michal

« Odpověď #4 kdy: 19. 08. 2010, 08:58:38 »
U nas na firme to ma dost lidi a jsou veskrze spokojeny, ale mame to spojeny s exchg. Telefony jak takovy se zdaji byt dost poruchove, ale asi je to dano I tim, ze se diky neustalemu prisunu emailu opravdu intenzivne pouzivaji, je to neprijemne navykove.

Tak si to uzij.

-- sent from bb term

« Odpověď #5 kdy: 19. 08. 2010, 12:05:32 »
PCnity: Můžeš to rozvést?

maga: Díky za radu, i když to je synchro jen s jejich gmail účtem, ne? Kouknu na to... (S Googlem kamarádim jen na úrovni vyhledávače a prohlížeče Chromu.)

_r3450n_: Kdybych měl investovat, investoval bych asi taky podobně. N900 mi ale operátor nedá "skoro zadarmo". Z výběru, co jsem zkoušel, je BB nejpoužitelnější. (Ovládání má bezkonkurenční.)

michal: Problém prý byl občas (relat.často) s kuličkou (dostával se pod ní bordel), s tim novým opt. touchpadem tenhle problém padá..

Martin

« Odpověď #6 kdy: 19. 08. 2010, 12:56:48 »
BB nase firma podporuje nejaky patek a shrnu to takto.

*Uzivatelske rozhrani je neskutecne slozite.

*Synchronizace s PC (Mac Linux nemam zkusenost) je problematicka,

*Za predpokladu ze pouzivate BES (blackbery enterprise server) obcas dochazi az k triplikaci dat po resynchronizaci po kabelu.

*Telefony jsou sama porucha.

Osobne bych BB nechtel ani zdarma.

PCnity

• 692
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 19. 08. 2010, 13:28:58 »
Takze nastastie ja uz s novymi BB skusenosti nemam... Ale k tym starsim: Suhlasim s Martinom

Tie telefony boli bez BES uplne nepouzitelne, synchronizacia svojho casu skoro nemozna, telefony sa kazili...
Aj mechanicku zavadu ako poskodenie trackballu "vyriesili" novym firmwarom cim kompletne zmazali data z telefonu a synchronizacia nepreniesla vsetko.
V mojom okolii su uz BB minulostou.

Vacsina ludi tu ma Androidie alebo iPhone telefony a su spokojni.

« Odpověď #8 kdy: 19. 08. 2010, 14:07:14 »
Martin: A to je osobní zkušenost? Myslím tím, ty osobně ho máš jako firemní?

Ptám se proto, že jsem k přespříliš kritickým příspěvkům rezervovanej. Uvedu příklad u aut. Mám Volvo a znám dva druhy lidí. Ti co ho kritizují  (těch je sice většina) jako drahý, poruchový kšunt s předraženýma náhradníma dílama a drahým servisem vůbec (zaručené infirmace z doslechu, či ze závisti k jejich nadřízeným). A ti, co ho doopravdy mají, ti na něj nedají dopustit. Z vlastní zkušenosti vím, že servis je stejně drahý, jako u škodovky, díly stojí snad i míň.. Je pravda, že za ceny ruku do ohně nedám, protože servis prakticky není potřeba.. Neznám majitele, co by kritizoval.

Já se BB nechci zastávat, osobně nemůžu oponovat, ale okolí s BB na něj nedá dopustit, tak mi to přijde divný.. :-/ (Pravda, že okolí neni tak početné, ale co sem pokukoval letmo na BB fórech to potvrzuje)
Ad. uživatelské rozhraní, to je na první uchopení velmi příjemné, jako ovládání myší. Touchpad je kurzor, na stisk je jako levé tlačítko myši, vedle něj je tlačítko, které zas má funkci pravého tlačítka myši na PC. Nic složitého.

Ohmataný ho mám a nerozhoduju se jestli koupit, nebo ne.. Chtěl jsem hlavně rady, jak třeba přehodit kontakty ve formátu vcf. Nebo na zkušenosti se zálohováním kontaktů a kalendáře...?

Ale i za kritické příspěvky děkuju, jen bych nechtěl, aby se to zvrhlo jenom na tu kritiku, ale i na ty vcf vizitky ;-)...
« Poslední změna: 19. 08. 2010, 14:12:13 od Vaclav Kost »

PCnity

• 692
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 19. 08. 2010, 14:16:11 »
Je mozne ze sa zlepsili. Napriklad od jedneho kolegu s BB som pocul ze nema problem s IMAP/POP accountami.
Tato vymozneost by bola volakedy velkym plus. Stare BB podporovali LEN BES. A po upgrade FW sice slo aj pop/imap ale zase z toho padal cely BB a bol strasne pomaly.
Ale tak vsetko sa asi po case vylepsuje... [Neviem ci sa UI odvtedy zmenilo, mne bolo velmi nesympaticke]

« Odpověď #10 kdy: 19. 08. 2010, 15:12:37 »
Kolega byl se s firemnim BB na dovolene v Egyptu. Operator (Vodafone Egypt) mu vsak aktivoval BB Data i kdyz je pozadal aby to nedelali, takze mu prichazeli vsechny emaily. Na telefonu to neumel vypnout a operatorovi se nemohl dovolat. Stravil tam 1 tyden a ucet za mobil? Prekvapeni ve forme 480 000,- Kč. Samozrejme pak uznali, ze aktivace teto sluzby byla jejich chyba a nemuselo se to platit. Co se tyce spolehlivosti tak docela dost kolegu vidim navstevovat hardware support s jejich BB. Fakt bych do toho spis nesel a poridil si neco na co vim, ze je spoleh i za tu nadhozenou cenu. Radsi zaplatim vic jako bych s tim mel mit porad neake potize, protoze pokud mi jejich vyrobek ty potize nadela, oni my to nezaplati.

GR

« Odpověď #11 kdy: 19. 08. 2010, 16:38:40 »
Dobře, ne, že bych měl s BB nějaky zkušenosti, ale nebál bych se ho. Používá ho velká spousta lidí a zatím jsem tolik kritiky neviděl. Třebá já jsem si koupil Nokii N97, za což se mi většina ostatních vysmála (nebyl snad člověk, od kterýho bych na ni neslyšel kritiku - došlo i na velkohuby prohlášení "Nejhoršího mobilu, co je na trhu"), zatímco já ho už asi půl roku mám a nedám na něj dopustit. Párkrát mi teda už zamrzl (asi dvakrát), ale jinak jsem nadmíru spokojen. A symbian taky není "tak strašně k ničemu", jako všichni tvrdí (a je na něj pythoní interpreter :-)). Chtěl jsem tím říct, aby jsi se nebál kritiky, BB mají celkem dobrou pověst. Ale myslím, že jsi si chtěl spíš přečíst řešení tvých požadavků, než samé "BB si nekupuj!" příspěvky :-)

« Odpověď #12 kdy: 19. 08. 2010, 17:31:42 »
Příběh o 480 000,- Kč je určitě poučnej, ale to se může stát s každým chytřejším telefonem... Kdo to neumí vypnout (nebo si cenu datových přenosů neuvědomí), toho lituju a je to fakt drsná zkušenost. I když to nakonec nemusel platit, určitě se solidně orosil.. Tfuj, to by mě seklo..

GR: Vystihl jsi to přesně. Hlavně ta poslední věta. ;-)

Až když jsem napsal svůj příměr s Volvem, jsem si uvědomil, že netřeba chodit tak daleko. :-D Když se člověk zeptá většiny, jestli je dobrý si dávat na počítač linux místo woken, taky se od drtivé většiny dozví samé špatnosti, co si budem povídat.. ;-)

« Odpověď #13 kdy: 19. 08. 2010, 17:49:31 »
Prave proto se pta tady u mensiny :D

maga

« Odpověď #14 kdy: 19. 08. 2010, 23:25:07 »
Tak jeste jednou kluci. BB mam cca rok, nikdy sem nazazil zadny problem (HW ani SW). Takovy ty pohadky ale poruchovost zname asi vsichni  ;) V kombinaci s BIS je to uzasnej stroj (mimochodem BIS je v soucasnosti nejlevnejsi mobilni internet). Jinak co se rychlosti tyce, momentalne je v handletu cca 2000 mailu a zadny zpomaleni sem nazaznamenal. Ovladani je spise nazvyku, ale taky velmi intuitivni, idyz mnozstvi voleb je nekdy peknej ojeb. O synchronizaci v LNX sem se uz zminil, jinou funkcni moznost nez google sync sem neobevil (u win nevim)