Levný mobilní internet

jakyVybrat

Levný mobilní internet
« kdy: 28. 12. 2013, 14:22:53 »
Ahoj, snažím se najít nejlevnější variantu pro mobilní připojení notebooku, jenž bude používán tak 4x za měsíc s celkovým přenosem okolo 200MB. Nalezl jsem zatím tuto nabídku na Alza.cz, pokud víte o lepší můžete mi doporučit? Vyžaduji aby to bylo bez paušálu. Nabídku virtuálních operátorů moc neznám je jich spousta, za každou radu děkuji.
« Poslední změna: 30. 12. 2013, 11:38:32 od Petr Krčmář »

Re:Výběr mobilní internet - nabídka?
« Odpověď #1 kdy: 29. 12. 2013, 08:30:18 »
Na Slovensku má O2 v podmienkach, že mobilné pripojenie nestojí denne viac ako 0,5€. Toto využíva moja polovička, má modem priamo od O2 (za 26€), netbook používa s modemom niekoľkokrát mesačne, keď ide na celý deň k rodičom. Keďže má telefón na faktúru (nie paušál, ale karta s mesačnou platbou), modem si dala ako druhú kartu. Keď ho v daný mesiac nevyužije, neplatí vôbec nič. Keď ho potrebuje, je to párkrát v mesiaci, takže je to max pár €.

radek

« Odpověď #2 kdy: 29. 12. 2013, 09:10:21 »
Na Slovensku má O2 v podmienkach, že mobilné pripojenie nestojí denne viac ako 0,5€. Toto využíva moja polovička, má modem priamo od O2 (za 26€), netbook používa s modemom niekoľkokrát mesačne, keď ide na celý deň k rodičom. Keďže má telefón na faktúru (nie paušál, ale karta s mesačnou platbou), modem si dala ako druhú kartu. Keď ho v daný mesiac nevyužije, neplatí vôbec nič. Keď ho potrebuje, je to párkrát v mesiaci, takže je to max pár €.
Pokud se clovek pripojuje jen 4x mesicne, tak se mi toto jevi jako nejlepsi navrh :)

« Odpověď #3 kdy: 29. 12. 2013, 11:26:18 »
Takže se má tazatel přestěhovat na Slovač?

« Odpověď #4 kdy: 29. 12. 2013, 12:01:01 »
Programy českých mobilných operátorov nepoznám, ale keďže O2 pôsobí aj v Čechách, predpokladám, že môže existovať nejaký ekvivalent slovenského programu.

Ahoj, snažím se najít nejlevnější variantu pro mobilní připojení notebooku, jenž bude používán tak 4x za měsíc s celkovým přenosem okolo 200MB.

V O2 som si kúpil program http://www.o2.sk/pre-vas/internet/sim-karta-do-modemu, po mesiaci zdarma som internet pre notebook deaktivoval a teraz ideme s platbami 0,5€/den, minulý mesiac to bolo konkrétne 1€. Keďže platba príde faktúrou, tak nič nedobíjam.

V netbooku s Ubuntu-12.04LTS fungoval modem okamžite, po vypnutí zadávania PINu na SIM karte jeho pripojenie na internet zvládne aj 80-ročný starší pán.(počítačovo neznalý)

Jenda

« Odpověď #5 kdy: 29. 12. 2013, 12:01:56 »
Ahoj, snažím se najít nejlevnější variantu pro mobilní připojení notebooku, jenž bude používán tak 4x za měsíc s celkovým přenosem okolo 200MB. Nalezl jsem zatím tuto nabídku: http://www.alza.cz/twist-online-internet-s-kreditem-899-kc-usb-modem-zdarma-d365249.htm ,pokud víte o lepší můžete mi doporučit? Vyžaduji aby to bylo bez paušálu. Nabídku virtuálních operátorů moc neznám je jich spousta, za každou radu děkuji.
Druhá možnost je Mobil.cz. Po dobití 200 Kč máš 200 MB na jeden měsíc. Vyjde to dráž než ten T-Mobile (ten vyjde na 80 Kč) a nedostaneš k tomu modem, no zase máš těch 200 Kč jako kredit na volání (ale kdo by v roce 2014 volal z GSM?).

Jenda

« Odpověď #6 kdy: 29. 12. 2013, 12:02:45 »
Programy českých mobilných operátorov nepoznám, ale keďže O2 pôsobí aj v Čechách, predpokladám, že môže existovať nejaký ekvivalent slovenského programu.
Existuje, bohužel většinou s FUP 20 MB…

« Odpověď #7 kdy: 29. 12. 2013, 12:34:44 »
Mobilní trh v Česku je totiž "specifický" ...

Tonda

• 693
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 29. 12. 2013, 12:41:14 »
Kup si tohle - 12 měsíců (při aktivaci ve vhodný okamžik skoro 13) za 13 stovek, FUP je ve skutečnosti od loňského léta 1,5 GByte, sám to mám dvakrát.

http://www.expert.cz/vodafone-internet-12m-fup-600mb/

zatycz

« Odpověď #9 kdy: 29. 12. 2013, 15:29:49 »
Tonda to vypada moc zajimave. Nemas nahodou odzkouseno, jestli kdyz vytahnu SIM a dam ji do mobilu s androidem, nastavim spravne APN, tak to pojede?  Resim ted nejaky levny internetovy tarif pro pubertalni svagrovou, ktere jsem dal na vanoce androida a protoze je dual SIM, tak tohle by bylo elegantni a levne reseni.

Tonda

• 693
    • Zobrazit profil