Mohu potvrdit, že takové instalace W7 skutečně kolují.
Paradoxně se jedná o doporučení přímo od Microsoftu, kdy řekli, že pokud uživatel nemá právo na přístup do MSDN, tak si má instalační CD někde stáhnout. Ten člověk nemůže za to, že instalačku našel jen na uloz.to a ani on nemohl vědět, že stáhne instalačku, která se nainstaluje naprosto bez kecání, nevyžaduje SN, dá ti vybrat ve 6-ti verzí (3*32bit+3*64bit), hned po instalaci je regnutá, funguje jak Windows Update tak projde i validace přes Genuine Validátor ze stránek MS. (Asi nějaká instalace pro system buildery PC.)
Osobně používám Windows 8 a těch 800,- Kč, co jsem za ně MS dal, je zhruba částka, kterou jsem ochoten za OS utratit.
Musím říct, že jsem s W8 víc než spokojený a W7 bych nechtěl, největší problém vidím v chybějícím StartMenu, která se dá ovšem vyřešit pomocí utilitky Classic Start Menu.
Jiná věc je, že firma vysolila po 8-mi tisících za jednu licenci Office a to nemluvím o Office "plať jako mourovatej" 365, který jsme naštěstí nepořídili.
Microsoft je komerční firma a potřebují vydělávat, dávno už nejsou tím největším zlem a zisk jim přeju, těch 800,- Kč opravdu není nic, co bych jednou za několik nemohl zaplatit. Kdyby si za OS účtovali 200-300,- Kč ročně, dokonce bych byl ochoten obejít známé a "vnutit jim to".
A pak je tu ještě jedna strana mince ohledně XP a sice, že na W7 ve verzi 32bit se dají sice rozběhat prakticky všechny věci, které jedou na XP, ale mohou existovat především speciální HW zařízení, která mají ovladač pouze pro XP a v takových případech opravdu může být potřeba takový systém provozovat řekněme s dlouhou setrvačností. Příkladem jsou telefonní ústředny, různé mikroskopy, trhací stroje atd.
Když už jsme u toho....
Taky byste si mohli koupit nějaké hry, které jste už někdy dřív upirátili!
http://store.steampowered.com/
Dá se platit i přes PaySafe card, kterou kopíte na kdejaké benzínce!!Myslím si, že 5Euro je tak přiměřená cena za gamesu, koupil jsem si tam spoustu games, které jsem kdy předtím upirátil.
Třeba Dooma

Ne snad, že by ty hry chtěl znovu hrát, ale protože v té době pro mě bylo tisíc korun za hru prostě moc.
Ale pokud jim můžu dát vydělat, těm vývojářům pomoct a znamená to, že mám za gamesu zaplatit 5Euro, pak je zaplatím.
Takže si sáhněte do svědomí, jestli jste si třeba taky něco nupirátili a jestli by nestálo za to, těm vývojářům poslat alespoň nějaký bakšiš.
Pro většinu lidí byla tisícikoruna za hru nepřijatelná, kdyby to nešlo upirátit, tak by ty peníze za to prostě nedali, ale 5Euro?
Jestli jste to už upirátili, někdy dávno dohráli, tak teď máte příležitost jim ty prachy vrátit.
http://store.steampowered.com/Fallout New Vegas za 2,9Euro....každý den jiné slevy, pánové, sáhněte si do svědomí.