Dlouhé vyhledávání aktualizací u Windows XP

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Dlouhé vyhledávání aktualizací u Windows XP
« Odpověď #15 kdy: 25. 12. 2013, 13:04:29 »
@Ondra Satai Nekola: Diky, uz se stalo. Nicmene vyhledavani updatu nebylo nikdy rychle a neni rychle ani na novejsich Widlich. Vyhledavani je pouze pomale a jeste pomalejsi a cim dal pomalejsi.

Tom_co_sem_nechodi

« Odpověď #16 kdy: 29. 12. 2013, 16:33:04 »
Bohužel jsem se sem dostal, neboť mám stejný problém ...

Jedná se přesně o tuto záležitost:
http://diit.cz/clanek/microsoft-slibil-vyresit-problem-se-zahlcenym-procesem-svchost-na-windows-xp

> 'Ano, toto se děje, ostatně XPčkám do konce života zbývá pár měsíců (4?), tak už je to celkem jedno.'
Co je jedno? Že Microsoft není schopen řešit svoje problémy? Nějak necháp jak to souvisí s koncem podopory. Resp. abych byl přesný - s ukončením vydávání nových aktualizací. Instalovat nově XP bude možné klidně i za několik let. A protože Mkrvosoft nevydal SP4, tak se holt bude muset pořád tahat cca 300 aktualizací ...  :-\

PANKapitanRUM

« Odpověď #17 kdy: 29. 12. 2013, 17:23:26 »
Až skončí životnost XP, někdo udělá finální RollUp, který nahodí plně aktualizované XP. Stejnou práci, stejné "kolo", vyrábí spousta modderů. A jestli půjde nahodit XP i za pár let, tak o tom silně pochybuji. Za další tři roky to nejspíš nepůjde ani automaticky aktivovat. MS slíbil, že WXP půjde po skončení životnosti aktivovat, ale taky se nikdo nezaručil za to, jak dlouho.

Jinak jsem XPčka instaloval shodou okolností před nějakou dobou a bylo to poprvé (a naposled) za posledních pár let.

Jo a udělat si ten automatický RollUp je otázka na hodinu ::)

PANKapitanRUM

« Odpověď #18 kdy: 29. 12. 2013, 17:26:08 »
Citace
After XP End Of Support, Windows XP will remain on MSDN and TechNet for customers who still need to activate and re-activate XP (there aren’t new retail copies). We don’t have a date to share around when activation will be shut off, but it will be on for the foreseeable future.

Paqvel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #19 kdy: 29. 12. 2013, 20:22:42 »
Bohužel jsem se sem dostal, neboť mám stejný problém ...

Jedná se přesně o tuto záležitost:
http://diit.cz/clanek/microsoft-slibil-vyresit-problem-se-zahlcenym-procesem-svchost-na-windows-xp

> 'Ano, toto se děje, ostatně XPčkám do konce života zbývá pár měsíců (4?), tak už je to celkem jedno.'
Co je jedno? Že Microsoft není schopen řešit svoje problémy? Nějak necháp jak to souvisí s koncem podopory. Resp. abych byl přesný - s ukončením vydávání nových aktualizací. Instalovat nově XP bude možné klidně i za několik let. A protože Mkrvosoft nevydal SP4, tak se holt bude muset pořád tahat cca 300 aktualizací ...  :-\

Nainstalovat je budeš moct kdykoliv, to je fakt, ale odkud budeš tahat těch 300 aktualizací? Microsoft ukončí podporu a pokud to takto oznámil, může klidně ty aktualizace smazat ze serveru a nikdo mu nic nemůže říct, takže ty se budou určitě tahat jen po nějakou dobu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 30. 12. 2013, 00:29:33 »
Nainstalovat je budeš moct kdykoliv, to je fakt, ale odkud budeš tahat těch 300 aktualizací? Microsoft ukončí podporu a pokud to takto oznámil, může klidně ty aktualizace smazat ze serveru a nikdo mu nic nemůže říct, takže ty se budou určitě tahat jen po nějakou dobu.

O duvod vic, aby si nasrany uzivatel upiratil W7. Jak jsem koukal, je to celkem hracka a neni s tim ani takove srani, jako to bylo na XP.

PANKapitanRUM

« Odpověď #21 kdy: 30. 12. 2013, 01:15:53 »
Mohu potvrdit, že takové instalace W7 skutečně kolují.

Paradoxně se jedná o doporučení přímo od Microsoftu, kdy řekli, že pokud uživatel nemá právo na přístup do MSDN, tak si má instalační CD někde stáhnout. Ten člověk nemůže za to, že instalačku našel jen na uloz.to a ani on nemohl vědět, že stáhne instalačku, která se nainstaluje naprosto bez kecání, nevyžaduje SN, dá ti vybrat ve 6-ti verzí (3*32bit+3*64bit), hned po instalaci je regnutá, funguje jak Windows Update tak projde i validace přes Genuine Validátor ze stránek MS. (Asi nějaká instalace pro system buildery PC.)

Osobně používám Windows 8 a těch 800,- Kč, co jsem za ně MS dal, je zhruba částka, kterou jsem ochoten za OS utratit.
Musím říct, že jsem s W8 víc než spokojený a W7 bych nechtěl, největší problém vidím v chybějícím StartMenu, která se dá ovšem vyřešit pomocí utilitky Classic Start Menu.

Jiná věc je, že firma vysolila po 8-mi tisících za jednu licenci Office a to nemluvím o Office "plať jako mourovatej" 365, který jsme naštěstí nepořídili. Microsoft je komerční firma a potřebují vydělávat, dávno už nejsou tím největším zlem a zisk jim přeju, těch 800,- Kč opravdu není nic, co bych jednou za několik nemohl zaplatit. Kdyby si za OS účtovali 200-300,- Kč ročně, dokonce bych byl ochoten obejít známé a "vnutit jim to".

A pak je tu ještě jedna strana mince ohledně XP a sice, že na W7 ve verzi 32bit se dají sice rozběhat prakticky všechny věci, které jedou na XP, ale mohou existovat především speciální HW zařízení, která mají ovladač pouze pro XP a v takových případech opravdu může být potřeba takový systém provozovat řekněme s dlouhou setrvačností. Příkladem jsou telefonní ústředny, různé mikroskopy, trhací stroje atd.

Když už jsme u toho....
Taky byste si mohli koupit nějaké hry, které jste už někdy dřív upirátili!
http://store.steampowered.com/
Dá se platit i přes PaySafe card, kterou kopíte na kdejaké benzínce!!

Myslím si, že 5Euro je tak přiměřená cena za gamesu, koupil jsem si tam spoustu games, které jsem kdy předtím upirátil.
Třeba Dooma ;D
Ne snad, že by ty hry chtěl znovu hrát, ale protože v té době pro mě bylo tisíc korun za hru prostě moc.
Ale pokud jim můžu dát vydělat, těm vývojářům pomoct a znamená to, že mám za gamesu zaplatit 5Euro, pak je zaplatím.
Takže si sáhněte do svědomí, jestli jste si třeba taky něco nupirátili a jestli by nestálo za to, těm vývojářům poslat alespoň nějaký bakšiš.
Pro většinu lidí byla tisícikoruna za hru nepřijatelná, kdyby to nešlo upirátit, tak by ty peníze za to prostě nedali, ale 5Euro?
Jestli jste to už upirátili, někdy dávno dohráli, tak teď máte příležitost jim ty prachy vrátit.
http://store.steampowered.com/
Fallout New Vegas za 2,9Euro....každý den jiné slevy, pánové, sáhněte si do svědomí.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #22 kdy: 30. 12. 2013, 09:52:07 »
S Windows jsem si užil svý, ať už se starýma (98, ME, 200, XP) nebo novýma (Vista, 8; 7 ne). Už nechci, díky. Naposledy jsem aktualizoval tchánovi čerstvě nainstaovaný 8. "Stahovalo" to 80 aktualizací (20 minut jsem koukal na "Staženo: 0kB"), pak to nahlásilo chybu, po znovuspuštění aktualizace to najednou bylo všechno stažený a za pár minut hotovo... Pak SP na verzi 8.1, kterej má 3,7GB (nebo tak nějak, pár desítek MB sem nebo tam nehraje roli). Stahoval se celou věčnost i a rychlý lince (nevíme jak dlouho, jelo to přes noc), ale jeho instalací se W8(teď už vlastně 8.1) staly použitelnýma.

Jak píše RUM, 800 je asi tak správná cena. Já je teda koupil za 400. Microsoft mi dal slevu, jakožto vlastníkovi novýho notebooku - ve formuláři na webu jsem vyplnil Acer Aspire One, koupeno v Tesco, to nikdy nikdo nedokáže ověřit ;D Je pravda, že když jsem zažádal o druhou slevu, už mi jí hajzli nechtěli dát, chtěli po mě SN (těch Windows z toho imaginárního notebooku)... Ale z jiný IP adresy mi nakonec dali i druhou slevu ;D Ta byla pro bráchu, konečně má legální Windows - 400 jsem z něj pak vyždímal. První licenci jsem koupil "do šuplíku" - za ty prachy, proč ne. Nakonec už teda taky sedí v kompu a šlapou ;-) Windows 8 Pro za 400.

Teď k věci. RUMe, se Steamem jsem na tom podobně :-D Některý starý pařby jsem nakoupil z nostalgie a pirátský minulosti, některý nový pařby stále nakupuju. Myslím si, že Linuxákům nedělám ostudu a naplňuju svoje slova, že "kdyby byly hry na Linux, tak budu kupovat". Steam mám ca od doby, kdy se vyskytnul na Gentoo, tedy asi březen 2013? Tak nějak...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #23 kdy: 18. 01. 2014, 11:01:00 »
... takže vyhledávání aktualizací ve windows je vlastně zlaté!   ;D

Mrchozrout

« Odpověď #24 kdy: 18. 01. 2014, 12:22:49 »
Vypada to, v rusku to opet jde do haje, kdyz musi postovat tak stupidne pruhledny scam i u nas. Koupil bych dve jaderny ponorky, ivane (zrovna vycistily trebonske rybniky)