Dlouhé vyhledávání aktualizací u Windows XP

creco

Dlouhé vyhledávání aktualizací u Windows XP
« kdy: 23. 12. 2013, 17:14:47 »
Ahoj,
chci se zeptat, poslední dobou sleduju u čistých instalací windows XP kde je již nainstalovaný SP3 a systém je aktivovaný že v Windows Update trvá třeba 4-5 hodin než se najdou aktualizace kterou jdou nainstalovat. Jakmile se nainstaluje nějaká aktualizace už to de docela rychle.

Nesetkali jste se někdo s tímto problémem poslední dobou?

PANKapitanRUM

Re:Dlouhé vyhledávání aktualizací u Windows XP
« Odpověď #2 kdy: 23. 12. 2013, 17:56:10 »
Ano, toto se děje, ostatně XPčkám do konce života zbývá pár měsíců (4?), tak už je to celkem jedno.

Chová se to tak, že ručně spuštěný Windows Update jen běhá a běhá, vytíží jedno z jader CPU na 100% a nic se neděje.

Vyřešit se to dá nainstalováním:
Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 pro XP
http://www.microsoft.com/cs-cz/download/details.aspx?id=22

Windows Installer:
http://www.microsoft.com/cs-cz/download/details.aspx?id=8483

Stáhnou nejnovější Windows Update, teď nemůžu najít odkaz, ale mělo by to jít přes:
http://support.microsoft.com/kb/949104/en-us

A nakonec spuštěním automatické opravy zde: Automatická oprava
http://support.microsoft.com/kb/306525/cs

Pak to stejně sice přes WebUpdate ASI nepojede, ale v nástrojích, web update, můžeš nastavit: Automaticky aktualizovat v XY hodin a to už zabere.

Jednodušší je si přes tool stáhnout všechny KBčka offline a spustit je z Flashky.
Stáhneš KB, direm si je vylistuješ do souboru dir > davka.bat (dáš tam parametry, aby to zobrazilo jen soubory) a upravíš parametry tak, aby se to spustilo silent.

Parametry pro KBčka jsou: /quiet (tiše) /norestart (nerestartuj se) /nobackup (nezálohuj, ať to netrvá dlouho a nežere místo)

Jinak není problém si udělat vlastní instalčku XPček včetně všech KBček, je to otázka na hodinu práce, nakonec to je jednodušší, než se drbat s ruční instalací, hlavně když by to nějaký chudák musel dávat častěji.

PANKapitanRUM

« Odpověď #3 kdy: 23. 12. 2013, 18:00:35 »
Jo a na netu se flákají různá ISO, kde jsou jednak nejnovější možné ovladače od nejobvyklejšího HW a jednak veškeré aktualizace.
Jen si dej pozor, tak 1/2 z nich je zavirovaná, nejšikovnější je udělat si to cedeso sám.

Jirka1

« Odpověď #4 kdy: 23. 12. 2013, 20:52:34 »
Stačí stáhnout ručně vždy poslední aktualizaci pro IE. Ostatní aktualizace běží normálně. Prý to MS ještě vyřeší :-)

michal

« Odpověď #5 kdy: 23. 12. 2013, 23:32:03 »
ahoj me se presne tohle deje u win 8 co jsem si nainstaloval do virtualu. po 30 ti munutach jem to radsi vypl a od ty doby nespustil, ale asi to je standartni chovani windows.

vlado

« Odpověď #6 kdy: 23. 12. 2013, 23:36:18 »
ahoj me se presne tohle deje u win 8 co jsem si nainstaloval do virtualu. po 30 ti munutach jem to radsi vypl a od ty doby nespustil, ale asi to je standartni chovani windows.

Naozaj nevidím žiaden dôvod míňať elektrinu skúšaním win8, a to ani na virtuálnej mašine.

PANKapitanRUM

« Odpověď #7 kdy: 23. 12. 2013, 23:50:40 »
Stačí stáhnout ručně vždy poslední aktualizaci pro IE. Ostatní aktualizace běží normálně. Prý to MS ještě vyřeší :-)

Ano, je možné, že to tak je, jednou se mi záhadně povedlo tu aktualizaci rozjet nějak takhle.
Až teď jsem si to uvědomil.

Naozaj nevidím žiaden dôvod míňať elektrinu skúšaním win8, a to ani na virtuálnej mašine.

Windows 8 používám k naprosté spokojenosti už cca rok.
Pouze se musí vypnout metro a zapnout start buttun od třetí strany.
Až na pár drobností je to jako Windows 7, oproti W7 to umí připojovat VHD a procházet ISO už v základu, to je plus, mínus je když kopíruju něco z NTFS partition, co vlastní jiný uživatel, tak i když je proces spuštěný jako Administrator, tak to dělá kraviny.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 24. 12. 2013, 09:36:59 »

Ano, je možné, že to tak je, jednou se mi záhadně povedlo tu aktualizaci rozjet nějak takhle.
Až teď jsem si to uvědomil.

Windows 8 používám k naprosté spokojenosti už cca rok.
Pouze se musí vypnout metro a zapnout start buttun od třetí strany.
Až na pár drobností je to jako Windows 7, oproti W7 to umí připojovat VHD a procházet ISO už v základu, to je plus, mínus je když kopíruju něco z NTFS partition, co vlastní jiný uživatel, tak i když je proces spuštěný jako Administrator, tak to dělá kraviny.

Já zase nevidím důvot ztrácet čas s XP, které jsou na konci své životnosti. Osmičky bych také už neřešil, když jsou 8.1 prý tam je zpět start a metro lze vypnout. Pokud tomu tak je, tak není co řešit. A pokud tomu tak není, tak to povypínat a nahodit start třetí strany. Máš ztratit dva dny laděním starého, nebo nového systému? V tom já mám celkem jasno!

Někdo

« Odpověď #9 kdy: 24. 12. 2013, 13:06:02 »
Já zase nevidím důvot ztrácet čas s XP, které jsou na konci své životnosti. Osmičky bych také už neřešil, když jsou 8.1 prý tam je zpět start a metro lze vypnout. Pokud tomu tak je, tak není co řešit. A pokud tomu tak není, tak to povypínat a nahodit start třetí strany. Máš ztratit dva dny laděním starého, nebo nového systému? V tom já mám celkem jasno!

Já v tom mám taky jasno. U kolegy jsem zkusil 8.1, zjistil jsem že metro tam pořád otravuje, tlačítko start tam ani zdaleka není tak užitečné jako v 7, takže zůstávám u 7 a žádné dva dny ladění neztrácím!

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 24. 12. 2013, 13:19:39 »

Já v tom mám taky jasno. U kolegy jsem zkusil 8.1, zjistil jsem že metro tam pořád otravuje, tlačítko start tam ani zdaleka není tak užitečné jako v 7, takže zůstávám u 7 a žádné dva dny ladění neztrácím!

Tak ty už máš ladění za sebou ... nebo Ti snad sedmičky úplně v základu vyhovovali?

Někdo

« Odpověď #11 kdy: 24. 12. 2013, 13:48:40 »

Tak ty už máš ladění za sebou ... nebo Ti snad sedmičky úplně v základu vyhovovali?

Ano, vyhovovaly mi od začátku. Přecházel jsem z Visty kterou jsem měl jen kvůli 64bitové podpoře (měl jsem 8 GB RAM) a to že mi 7 hned od nainstalování fungovaly (žádné problémy s drivery na které jsem byl zvyklý z Visty) mě nadchlo. Žádné mohutné ladění se nekonalo, pouze průběžné donastavování během práce.

Zapomenout na to že Windows 7 jsou stále plně funkční a podporovaný systém považuji za fatální chybu. Ať si Microsoft svoji experimentální verzi 8 nechá pro sebe, koupil jsem si upgrade za zvýhodněnou cenu ale stejně jsem ji po vyzkoušení zahodil a nikdy z verze 7 na verzi 8 přecházet nehodlám, uvidím co bude potom...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #12 kdy: 24. 12. 2013, 14:46:22 »

Ano, vyhovovaly mi od začátku. Přecházel jsem z Visty kterou jsem měl jen kvůli 64bitové podpoře (měl jsem 8 GB RAM) a to že mi 7 hned od nainstalování fungovaly (žádné problémy s drivery na které jsem byl zvyklý z Visty) mě nadchlo. Žádné mohutné ladění se nekonalo, pouze průběžné donastavování během práce.

Zapomenout na to že Windows 7 jsou stále plně funkční a podporovaný systém považuji za fatální chybu. Ať si Microsoft svoji experimentální verzi 8 nechá pro sebe, koupil jsem si upgrade za zvýhodněnou cenu ale stejně jsem ji po vyzkoušení zahodil a nikdy z verze 7 na verzi 8 přecházet nehodlám, uvidím co bude potom...

Tak to jsi šťastný člověk, takových moc není. Já i v základu sedmičky ladím, protože to, jak se nainstalují je naprosto nevyhovující mým představám. No a osmičky lze dostat do stavu, kdy jsou použitelné stejně jako sedmičky, v některých věcech dokonce výkonější. Nehledě na to, že už jsem se setkal s aplikací, kterou nebylo možné na sedmičkách spustit. No a Windows 8 jsou také stále plně funkční a podporovaný systém, no a zřejmě i s delší podporou.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 24. 12. 2013, 18:32:03 »
Z dotazu usuzuji, ze autor snad nekde videl XP, kde vyhledavani aktualizaci pomale neni. Blahopreji a doporucuji zazitek dobre ulozit v pameti, budou z toho krasne vzpominky na stara kolena. Za sebe mohu rici, ze jine, nez pomale vyhledavani aktualizaci, jsem na zadnych Widlich nikdy nevidel.

« Odpověď #14 kdy: 24. 12. 2013, 18:40:19 »
@JardaP: precti si odkazovany clanek.