NetworkManager: vlastnosti hotspotu

linux_noob

NetworkManager: vlastnosti hotspotu
« kdy: 21. 12. 2013, 21:29:09 »
Zdravim, nevite nekdo jak zmenit vlastnosti site, kterou NetworkManager (fedora 20) pri zmacknuti tlacitka "pouzit jako pristupovy bod" vygeneruje? Chci nastavit WPA, vlastni SSID a vlastni heslo. Zkousel jsem to editovat pres nm-connection-editor ale vygenerovalo mi to potom novy pripojeni.
« Poslední změna: 22. 12. 2013, 20:28:30 od Petr Krčmář »

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
Re:NetworkManager - hotspot s vlastnima parametrama
« Odpověď #1 kdy: 21. 12. 2013, 21:40:28 »
nainstaluj si pfsense, klidne virtualizovany.

linux_noob

« Odpověď #2 kdy: 21. 12. 2013, 21:55:00 »
to je trochu overkill mit dalsi distribuci ve virtualu, kvuli tomu, ze chci na notebooku jednou za uherskej rok rozjet APcko. ::)

Jinak este jsem zapomnel dodat, ze kdyz jsem zkousel pres nmcli zapnout to pripojeni, ktery jsem si zeditoval podle svejch predstav, tak se mi to napsalo, ze spojeni se nepodarilo spustit, nebo neco takovyho.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #3 kdy: 21. 12. 2013, 22:03:29 »
Ja to pouzivam na notebooku taky. Ve windows mam vmware s pfsense kterej mi dela IPv6 RA, DNS, DHCP, HTTP CACHE a AP. Pouziam to kdyz se nekomu v okoli nejde pripojit na net, tak to bootnu, pameti to potrebuje minimum.

Jednoduchy a elegantni reseni. Navic pfsense prodavame jako low cost reseni pro pobocky takze to muzu zajemcum hned ukazat v chodu.

linux_noob

« Odpověď #4 kdy: 21. 12. 2013, 22:18:49 »
je teda fakt, ze ta virtualka by mela tu vyhodu, ze bych tim ziskal jednotny reseni jak pro windows tak pro linux. No nevim, na winu me zatim stacej dva .bat soubory na zapnuti/vypnuti, takze na linuxu bych asi taky preferoval nejaky nativnejsi reseni ;)

linux_noob

Re:NetworkManager: vlastnosti hotspotu
« Odpověď #5 kdy: 24. 12. 2013, 12:41:07 »
Tak po mnohych utrapach jsem to precejenom dokazal rozjet a popisu svuj postup, kdybych to ja nebo nekdo jinej nekdy potreboval:

Nejdriv jsem zapnul tlacitkem "pouzit jako pristupovy bod" v nastaveni site u wifi rozhrani ten defaultni hotspot, cimz se vytvorilo nove pripojeni.
Pote jsem si v nm-connection-manageru toto spojeni nastavil dle vlastnich potreb - SSID, WPA, vlastni heslo.
nm-connection-manager ale neumoznuje nastavit mod na AP, coz je potreba, aby se pouzila prave tato sit pri stisku tlacitka pouzit jako pristupovy bod.
da se to udelat pres nmcli:
Kód: [Vybrat]
nmcli c modify id MY-WIFI 802-11-wireless.mode ap, ocividne muze byt pouze jedine nastaveni tohoto typu v systemu, pokud jich je vic, tak to jednak nefunguje a jedna gnome porad pada, takze ty ostatni hotspoty je potreba bud v nm-connection-manageru nebo nmcli smazat.

Pak uz by melo vsechno fungovat ::)