Autoupdate Java aplikacie

Duro

Autoupdate Java aplikacie
« kdy: 19. 12. 2013, 08:21:18 »
Ahojte,

potrebujem zabalit a distribuovat Java aplikaciu (hruby klient) tak, aby sa vedela automaticky updatovat. Zaroven potrebujem v setupe spravit niektore Windows specificke veci - zaregistrovat nejake nativne dll, vytvorit asociacie na otvaranie suborov, vytvorit link v start menu (pre starsie win), a pod.

Pozeral som Javove technologie ako Java Web Start alebo GetDown, ale nevyzera to, ze by to zvladli. Je velka prasacina to spravit ako ClickOnce instalacku?

Dik

Re:Autoupdate Java aplikacie
« Odpověď #1 kdy: 19. 12. 2013, 08:44:47 »
Co z toho nezvládne Java WebStart?

Duro

« Odpověď #2 kdy: 19. 12. 2013, 09:18:37 »
Co z toho nezvládne Java WebStart?
Zvladne napr. registraciu COM componentov? Nikdy som to nepouzival a mozno som to pri googleni opakovane prehliadol.

« Odpověď #3 kdy: 19. 12. 2013, 09:20:54 »
Kdysi jsem psal autoupdate pro Java ME SDK blahe pameti... A radeji bych, kdybych to delat nemusel.

Snazil bych se drzet se webstartu, i za cenu, ze nekde uvnitr bude nejaky System.exec (pak se bude pravdepodobne ptat uzivatele na opravneni).

« Odpověď #4 kdy: 19. 12. 2013, 09:48:18 »
Zvladne napr. registraciu COM componentov? Nikdy som to nepouzival a mozno som to pri googleni opakovane prehliadol.
Automaticky asi ne, musel byste si dát háček do aplikace a registraci spustit z ní.

Duro

« Odpověď #5 kdy: 19. 12. 2013, 11:27:07 »
Automaticky asi ne, musel byste si dát háček do aplikace a registraci spustit z ní.
To by som sice mohol, ale ked potom niekto aplikaciu odstrani, zostane mi bordel v registroch. T.j. obchadzam presne to, na co su instalatori.

« Odpověď #6 kdy: 19. 12. 2013, 11:37:28 »
Bohužel ve světě Windows jsou instalace, odinstalace i automatická aktualizace různé věci a každý si to musí řešit po svém. Zvážil bych, jestli to opravdu chcete řešit celé najednou – jestli by třeba nebylo jednodušší řešit Java aplikaci přes WebStart, a DLL a COM řešit samostatně, aplikací s instalátorem a odinstalátorem. Verze těch nativních částí si pak z té javovské můžete hlídat.

Duro

« Odpověď #7 kdy: 19. 12. 2013, 13:05:33 »
Bohužel ve světě Windows jsou instalace, odinstalace i automatická aktualizace různé věci a každý si to musí řešit po svém. Zvážil bych, jestli to opravdu chcete řešit celé najednou – jestli by třeba nebylo jednodušší řešit Java aplikaci přes WebStart, a DLL a COM řešit samostatně, aplikací s instalátorem a odinstalátorem. Verze těch nativních částí si pak z té javovské můžete hlídat.
To by sa sice dalo, ale ked uz raz urobim windowsovy instalator, tak do neho mozem rovno zabalit aj tu java aplikaciu. No nie? A ked ho spravim ako ClickOnce, bude sa to aj samo autoupdatovat. Len mi na tom "smrdelo" je to miesane .NET technologie (ClickOnce) s Javou, preto zistujem rozne moznosti.

ET

« Odpověď #8 kdy: 19. 12. 2013, 13:50:04 »
 ale ked potom niekto aplikaciu odstrani, zostane mi bordel v registroch. - vitej ve svete pindows, cest vyjimkam ale instalator vetsinou stejne necha v registrech bordel...

Duro

« Odpověď #9 kdy: 19. 12. 2013, 14:06:50 »
ale ked potom niekto aplikaciu odstrani, zostane mi bordel v registroch. - vitej ve svete pindows, cest vyjimkam ale instalator vetsinou stejne necha v registrech bordel...
To neznamena, ze je v poriadku nieco od zaciatku navrhnut tak, aby to ten bordel dopredu a planovane robilo...