Kde hledat zajímavou práci?

sque

Kde hledat zajímavou práci?
« kdy: 16. 12. 2013, 12:10:15 »
Ahoj, je mi jasné, že tu podobná témata už jsou, ale nikdy se tam k ničemu nedospělo. Jak by měl mladý člověk hledat kvalitní práci, když tu všude čte, že na job portálech to není? Jaké jiné šance existují? Třeba chápu, že zůstat na škole je šance, ale pokud tam prostě místo nebo projekt není, tak kde jinde hledat něco, kde se dá dělat něco zajímavého?

Mr. Curious

Re:Kde hledat zajímavou práci?
« Odpověď #1 kdy: 16. 12. 2013, 13:12:56 »
A co je to ta zajimava prace?

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #2 kdy: 16. 12. 2013, 13:39:06 »
Maji pravdu. Praci hledaji jen neschopni lide.

Schopni lide delaji to co je opravdu bavi a pak jsou v tom hodne dobri. Vse ostatni k nim prijde samo.

Kernel

« Odpověď #3 kdy: 16. 12. 2013, 13:40:11 »
Otazka je, zda-li student "studuje" proto, aby pak stravil stejnych osm hodin na zidli jako kdejakej stredoskolak, kterej ma pak na rozdil od nej pet let praxe. Brigady/castecny uvazky malo ktera spolecnost akceptuje jako plnohodnotnou pracovni zkusenost ("nesedi" jim to do tabulek).

Nestalo by za to se zamyslet nad tim, zda by vysokoskolak nemel, spise nez hledat, takove zajimave projekty vytvaret? Definice "zajimavosti" by rovnez nebyla od veci...

sque

« Odpověď #4 kdy: 16. 12. 2013, 13:59:10 »
Zajímavé je, že to není něco, co dokáže udělat každý. Když vemu například obyčejný web v PHP, tak ten vám udělá kdokoli. Nějaké větší projekty myslím. Ani třeba obvyklé lepení v Java EE. Žádný open-space nebo pevná pracovní doba.

v.sp

« Odpověď #5 kdy: 16. 12. 2013, 14:33:24 »
Stručně: to přichází postupně, se zkušenostmi. Shrnul bych to do 4 fází:
1. odpovídám na inzeráty na job portálech
2. už mám něco v CV, dám to CV na jobportál a oni volají mně
3. takhle nasbírané kontakty + doporučení od kolegů: agentury volají mně, i když práci nehledám
4. dostávám nabídky od známých a kamarádů, bývalých kolegů, lidí co jsem potkal na konferencích (skutečných i emailových). Pokud píšu blog/twitter, tak i tudy přijdou nabídky.
(Vím, že jsem vynechal možnost "založit vlastní firmu".)

A jak dlouho trvá dostat se k 4. bodu? Těžko říct, ale v IT dle mého názoru výrazně kratší dobu, než v jiných oborech.

Tom Liberec

« Odpověď #6 kdy: 16. 12. 2013, 17:33:27 »
Definuj si sám to co je prostě tebe zajímavý.  Rozhledni se zda není na trhu mezeře nebo naopak nekdo téměř monopolní, kdo si myslí že to má dávno v kapse včetně zákazníků a vytři mu zrak. Pokud někdo řekne já nebo my máme projekt,  počítej že to jsou tvoji budoucí nadřízení. 

ovb

« Odpověď #7 kdy: 16. 12. 2013, 20:53:01 »

Schopni lide delaji to co je opravdu bavi a pak jsou v tom hodne dobri. Vse ostatni k nim prijde samo.

Zase blábol, ne? Ty bys mohl být dobrý řečník a lákat blbce na jednoduché pravdy. Neprodáváš pojištění?

By mě zajímalo, jak něco za někým samo chodí, když je jen v něčem dobrý. Obvykle je to tak, že pokud nejsi dobrý, ale umíš se prodat, tak všechno samo přijde. Takový přístup by ti mohl být myslím sympatický, a proto ho asi doporučuješ.

« Odpověď #8 kdy: 17. 12. 2013, 00:00:11 »
Pro začátek bych zkusil nějakou neziskovku. Mohlo by z toho i něco kápnout. Důležité je, že získáš zkušenosti a budeš mít co napsat do cv.
Mít svoje stránky, blog a psát na něm o zajímavých věcech. Až bude někdo něco hledat, tak aby na něj vyskočila tvoje stránka.
Být aktivní na vývojářských fórech - Devbook, Builder, Programujte, Devel..., oni je taky sledují.

karel

« Odpověď #9 kdy: 17. 12. 2013, 00:53:57 »
Otazkou je co je a uz to tu padlo, co povazujes za kvalitni praci, je to neco co te obohati co te bavi nebo to kde vydelas hromadu penez nebo v idealu oboji.
Pokud studjes je nejednodusi cestou jak se dostat k zajimavym vecem bakalarka ci diplomka, pokud uz si v praxi tak neporadim ja se chytl diplomkou ve vyskumu. Nic moc penize (ale minimalni mzda to taky neni) zato zajimava prace a dobry kolektiv. Je to asi i otazkou priorit ne ze by se mi nelibily platy o kterych se kazdou chvily pise ze jsou v it, ale penize nejsou vsechno treba vedomi ze se mi povedlo posunout vedeni o kus dale a par lidem zkvalitnit zivot je mi snad drazsi nez zplacena hipoteka.

« Odpověď #10 kdy: 17. 12. 2013, 08:02:49 »

Zase blábol, ne? Ty bys mohl být dobrý řečník a lákat blbce na jednoduché pravdy. Neprodáváš pojištění?

By mě zajímalo, jak něco za někým samo chodí, když je jen v něčem dobrý. Obvykle je to tak, že pokud nejsi dobrý, ale umíš se prodat, tak všechno samo přijde. Takový přístup by ti mohl být myslím sympatický, a proto ho asi doporučuješ.

Je to blbý, když už lidi nechápou ironii. Prosím zrušte smajlíky. Donutí to lidi víc přemýšlet. No, asi nedonutí.

Zdenek Henek

« Odpověď #11 kdy: 17. 12. 2013, 08:25:00 »
Ahoj, je mi jasné, že tu podobná témata už jsou, ale nikdy se tam k ničemu nedospělo. Jak by měl mladý člověk hledat kvalitní práci, když tu všude čte, že na job portálech to není? Jaké jiné šance existují? Třeba chápu, že zůstat na škole je šance, ale pokud tam prostě místo nebo projekt není, tak kde jinde hledat něco, kde se dá dělat něco zajímavého?

Zacni hledat firmy primo a oslovuj je. Kazda firma ma na strankach sekci kariera a email. Nezapomen tam pak zavolat jestli email dosel a nezahodil ho spam filter. Motivacni dopis a CV je sice zaklad, ale posli jim i www adresu, kde mas vystavenou svoji diplomku.

Urcite kontaktuj hlavne firmy, ktere delaji neco, co te zajima. A nezapomen, ze stesti preje vetsinou JEN pripravenym. Ja bych v prvnim kole vubec agentury neuvazoval, ale byl bych nekompromisni v bavi-nebavi. Je vetsi sance, ze firma, ktera dela neco, co te zajima a zrovna nikoho nepotrebuje, te najme naprimo, nez kdyz budou vedet, ze jeste budou muset platit realitce na lidi.

Tonda_

« Odpověď #12 kdy: 17. 12. 2013, 08:37:49 »
Ja zase s agentury pouzivam. Ale je dulezite vedet za pro me jsi jen kid masa na prodej. Takze je dobre vedet na co je pouzit. Ja je pouzivam na to aby my rekli ktere firmly delaji co zajimaveho. Chte to MIT ale neco CV. Protoze si berou procenta z platu takze za cim Vic te prodaji yim lepsi.

Podle me je nejdulezitejsi koukat okolo a stale se ucit. Jak nekdo psal je dulezite vedet co te zajima. Kolikrat to nezjistis az do doby nez to zkusis..

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #13 kdy: 18. 12. 2013, 21:09:55 »
Je to blbý, když už lidi nechápou ironii.

To ale nebyla zadna ironie. Ostatne mu to rekli i ostatni zakladem je byt aktivni.

Kolik lidi spolecne s zadosti o praci u mne dodalo i domaci ukol. NULA.

Kolik lidi co chtelo startup na vyrobu her dodalo vysledky sve dosavadni prace. NULA. Ani jeden screenshot ze hry co delali, zadny odkazy do shopu kde ty hry prodavaj.

Pokud vas zajima kolik za to u lenina dostanete, bude to minimalni mzda. Je to spravedlive protoze predvadite minimalni moznou praci, teda pokud se da vubec sepsani jednoho mailu rikat prace.

« Odpověď #14 kdy: 18. 12. 2013, 21:49:53 »
Taky dost záleží co kdo chce dělat.
Zaměstnavatel obvykle hledá dva druhy lidí
1) nástroj (vím co chci a potřebuju kladívko na zbouchání psí boudy)
2) kreativce (sháním někoho kdo ví co by mohlo být zajímavé)

Čím víc nabízíte něco co nikdo jiný nemá a ostatní to chtějí tím lépe.

Takže je dobré si rozmyslet, co vlastně chci dělat že jo. Nejlepší varianta je sám někoho shánět ;D
Protože vím, jak na to a mám odběratele (sám to chci jen koordinovat a potřebuju stádo opiček, který to
budou dle harmonogramu realizovat) - mám vizi.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci