Unbound/LDNS ve FreeBSD 10

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
Unbound/LDNS ve FreeBSD 10
« kdy: 14. 12. 2013, 22:16:09 »
Nainstaloval jsem si freebsd 10 RC1 protoze mi to desne nadsene prezentoval muj kamos s kterym jsem pred 5 lety udelal relativne velky BSD projekt. Divam se ze nahradili bind softwerem unbound.

Ten ubound se zda byt dostupny jen jako /etc/rc.d/local_ubound kdy mu to vygeneruje konfiguraci a dela cachujici nameserver na loopback interface.

zajimalo by mne:

a/
jak se da pouzit ten ubound integrovany v systemu jako "normalni unbound" t.j. aby mu to negenerovalo automaticky konfiguraci.
zadny rc.d/unbound tam neni

b/
kde je ten slibovany ldns co ma delat autoritativni DNS server tedy ldnsd? ja tam mam jenom LDNS knihovnu.

c/ pouzivaji zarizeni STF a GIF stejny protokol pro tunelovani? Oba dva maji IP protokol 41, je stejnej i vnitrek?

prohlizim si prezentaci
http://people.freebsd.org/~erwin/presentations/20131118-ICANN-FreeBSD-DNS.pdf

Takze oni odstranili bind a misto toho tam zaintegrovali unbound jezdici jen na loopback? Do budoucna si chteji napsat vlastni DNS. Hezky. Rozhodne cesta zpet. CLANG33 je ovsem vybornej, GCC tam ale mohli nechat. Drivery pro virtualizovana prostredi jsou taky plus, az premigruje pfsense na 10 bude to super, to je mimoradne povedeny soft to nasazujeme jako low cost reseni.