Výběr správné verze Clonezilly

Tom Liberec

Výběr správné verze Clonezilly
« kdy: 14. 12. 2013, 16:45:41 »
Zdravím. Mám tento problém. Nevím jakou distribuci, je jedno zda live nebo pokud bych jí umístil na disk.

Na DELL PowerEdge R 200 provozuji mám nainstalovaný Debian Server. Z enterního DVD Asus se mi nedaří spustit Clonezillu i686, připojeného přes front USB. - Ten je funkční občas z něj pouštím Slax 7 CZ.

Nemáte někdo zkušenost s tím jakou školáckou chybu jsem zase vyvedl ?
Kterou distr. clonezilly použít ?

CloneZilla   http://clonezilla.org
(ISO) clonezilla-live-2.1.1-25-i486.iso
(ISO) clonezilla-live-2.1.1-25-i686-pae.iso
(ISO) clonezilla-live-20130429-raring-i386.iso

Také mě dost mate to, že u toho mají toto :
menuentry "Clonezilla - 2.1.1-25" {
       set root=(hd0,msdos2)
      set soubor=/iso_data/clonezilla-live-2.1.1-25-i486.iso
      loopback loop $soubor
      root=(loop)
      linux /live/vmlinuz boot=live config noswap edd=on nosplash findiso=$soubor
      initrd /live/initrd.img
      }
Pokud se tím spouští Grub a mě to z nějakého důvodu, nejspíš vlastní pitomosti, nefunguje tak jak to mám použít já?

« Poslední změna: 14. 12. 2013, 20:28:49 od Petr Krčmář »

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Výběr správné verze Clonezilly
« Odpověď #1 kdy: 16. 12. 2013, 13:02:44 »
Zkus to hodit na flashku, ostatně tam si můžeš stáhnout všechny verze a pak zkusit jednu po druhé. Tedy alespoň jsem z příspěvku pochopil, že USB Boot je funkční.

ondro

« Odpověď #2 kdy: 16. 12. 2013, 13:27:37 »
urcite by som puzil i686-pae.iso , presnu verziu ti nepoviem.

Zo skusenosti s Clonezillou a roznym HW by som ti odporucal vyskusat rozne verzie clonezilly(nejaku najnovsiu a nejake starsie). Obcas byva problem s nejakym nastavenim v BIOS-e, kvoli ktoremu sa clonezilla nespusti.

To bol aj posledny pripad, kde na jednej zakaldnej doske som nela problem nastartovat beznu distribuciu ale clonezillu nie. Cely problem bol v UEFI, kde tato doska mala moznost vypnut a zapnut UEFI.

Tom Liberec

« Odpověď #3 kdy: 16. 12. 2013, 13:35:13 »
Díky.  USB boot je funkční oba front. Vzdadu nevím není pro me praktický to zkoušet.  V souvislosti s tím dotaz.  Na čelním panelu serveru je VGA výstup na monitor, je to plnohodnotný výstup?  Občas budu potřebovat monitor dát jinam. Potřebuji ten Debian server zazálohovat než si to nějak domrvim.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 16. 12. 2013, 13:54:28 »
Ano, měl by to být plnohodnotný VGA výstup.

« Odpověď #5 kdy: 16. 12. 2013, 14:40:45 »
Masakr bude, až to jednoho den HW rozeberu. Ovšem zatím za to nemám ani rovnocennou náhradu, tak počkám. Ten zdroj je sice fajn ale nebude to při startu dělat rambajz vysavače.
Teď pořádně pročtu dnešní a včerejší diskuzi bylo tam něco o Debianu do netbooku. - Nedodělků a rozdělaných věcí mraky a přes svátky asi budeme "řešit" arduino.
Ovšem Windows 7 Starter musím taky nějak zazálohovat, ale spíš na NAS ... ovšem to MS zálohování  chce DVD-mechaniku.