Acer Aspire One nenabíjí baterii

Pavel 'TIGER' Růžička

Acer Aspire One nenabíjí baterii
« kdy: 13. 12. 2013, 11:10:49 »
Zdravíčko, řeším tu teď zajímavý problém. Když do tohoto netbooku zapojím adaptér, nerozsvítí se kontrolka nabíjení a nenabíjí. Adaptér nechám zapojen, vyndám a zandám baterku a kontrolka se rozsvítí a nabíjim. Vysunu konektor adaptéru, zasunu jej zpět a zase mrtvo. Chcili tedy nabíjet, musím mít zapojen adaptér v notebooku a odpojit a zapojit baterii. Nevíte, čím to může být?
« Poslední změna: 13. 12. 2013, 13:12:12 od Petr Krčmář »

Re:Acer Aspire One - (ne)nabíjení baterie
« Odpověď #1 kdy: 13. 12. 2013, 11:18:39 »
Jde ti z toho adaptéru správné napětí? Zkus také vyčistit kontakty na baterii a v konektoru, do které se baterie zasouvá.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 13. 12. 2013, 11:41:37 »
Napětí je správné, kontakty jsou čisté. Myslím, že by se to projevilo i při vypojení a zapojení baterie, ovšem to vždycky zabere a začne nabíjet.

« Odpověď #3 kdy: 13. 12. 2013, 13:11:23 »
Máš baterku správně zkalibrovanou (aby si pamatovala kdy má 100% a kdy 0%)? Dělá to i když je notebook vypnutý?

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Acer Aspire One nenabíjí baterii
« Odpověď #4 kdy: 13. 12. 2013, 13:20:25 »
Právě, že to dělá i když je vypnutej, aby nabíjel, musím zapojit adaptér, vypojit a zapojit zpět baterii. Bez toho prostě nenabíjí ... Když při nabíjení a vyplém ntb vypojím a zase zapojím adaptér, přeruším nabíjení, musím odpojit a zapojit baterii a nabíjení pokračuje. Jako kdyby tam byl nějakej oboustranej spínač, který funguje jen z jedné strany ...

« Odpověď #5 kdy: 13. 12. 2013, 13:26:57 »
A třeba nějaký špatný kontakt na desce u toho konektoru na tu baterii nebo tak, to si se díval? Možná se ti něco uklepalo při přenášení.

3ugeene

« Odpověď #6 kdy: 13. 12. 2013, 13:34:39 »
Podle mě je jetá baterka nebo její elektronika, zkusil bych tam nacpat (půjčit si) jinou

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 13. 12. 2013, 17:48:18 »
Rekl bych, ze nejvetsi problem je v tom, ze je to ACER. Doporucuji jiz nikdy nic od nich nekupovat, zamhouril bych oko snad leda nad monitory, pokud muzete zit s piskajicim zdojem, kdykoliv monitor vypnete.

Dave

« Odpověď #8 kdy: 13. 12. 2013, 22:05:22 »
Flashni bios. Na mem Aspire One zase nabijeni blblo stylem, ze vic jak na 80% nenabil at jsem delal co chtel. Stale svitila oranzova kontrolka, ze nabijí a ono prd. Pak jsem to flashnul a bylo vse ok. Zkus pohledat support na strankach Aceru.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 13. 12. 2013, 23:03:56 »
Rekl bych, ze nejvetsi problem je v tom, ze je to ACER. Doporucuji jiz nikdy nic od nich nekupovat, zamhouril bych oko snad leda nad monitory, pokud muzete zit s piskajicim zdojem, kdykoliv monitor vypnete.

To je v pohodě, není můj. Včera jsem chtěl u jednoho vyčistit ventilátor ... no musel jsem ho celej rozebrat, abych se k tomu ventilátoru dostal. Z těchto důvodů také Acery nemám rád.  Na druhou stranu, ve vyšší cenové dělají i držáky. Ovšem nepoznáš je podle označení, jako u kvalitních značek. Prostě to prověří až čas.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 14. 12. 2013, 10:05:59 »
@TIGER: Aspire One asi nebude vyssi cenova. Majitel muze byt rad, ze mu tyden po zaruce neupadl display.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #11 kdy: 14. 12. 2013, 10:20:32 »
@TIGER: Aspire One asi nebude vyssi cenova. Majitel muze byt rad, ze mu tyden po zaruce neupadl display.

To skutečně není, no ale zase mi přijdou o trošku lepší, než Eeečka. Tam už se bojím i za ten plast vzít, aby mi nezůstal v ruce.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 14. 12. 2013, 12:26:39 »

To skutečně není, no ale zase mi přijdou o trošku lepší, než Eeečka. Tam už se bojím i za ten plast vzít, aby mi nezůstal v ruce.

Ja mam Eee PC 1000H, asi posledni, ktery jeste ma normalni klavesnici a ne chickletovou. Ma uz tak 5 let, dost ma najeto a dosud se na nem nic nepodelalo. Ale pravdou je, ze co jsem koukal na nejaka novejsi Eeecka, tak konstrukcne vypadala tak uzasne, jako Aspire One, vlastne se to snad lisilo akorat nalepkou. Ale videl jsem nejake nedavne Eeecko a tam byly panty kovove a snad i cely kastlik. Blbe ale je, ze v tech novych jsou jen 2 USB porty, zatimco ja mam 3.

Tom Liberec

« Odpověď #13 kdy: 18. 12. 2013, 21:50:01 »
Mám netbook Acer One dva roky a zatím drží. Důležitý je že se mi vejde do baglu za vozejk a nemusím tahat netebook s taskou ...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 20. 12. 2013, 14:44:31 »
2 roky je jeste v zaruce. Problemy vznikaji tak v prvnim tydnu po zaruce. Az ten ACER vydrzi aspon 5 let, jako muj Esus, tak budeme moci prohlasit, ze se ACER dopustil omylu a vyrobil slusny stroj.