Levná (programovatelná) kvadrokoptéra

QQcopterFan

Levná (programovatelná) kvadrokoptéra
« kdy: 09. 12. 2013, 16:53:49 »
Zdravim,

mam v plane si kupit quadcopteru.. Na designu nesejde. Mam tak limit 2000 czk ca 70 eur ...

Nemate nejake typy? Nemam problem kutit, doma se hraju s arduinem a raspi... ale kdyztak shanim nejaky KIT...

Mohlo ale nemusleo by to byt i programovatelne ... Kdyby ne tak preziju ale potesilo by..

Pokud mate skusenosti tak sem s nima .. Ja sem ted hodinu googlil a sem z toho tak nejak zmateny..

Dik

« Poslední změna: 10. 12. 2013, 10:08:30 od Petr Krčmář »

DHCP

Re:Levny (snad i programovatelny) quadcopter?
« Odpověď #1 kdy: 09. 12. 2013, 17:09:58 »
Mimo rozsah, ale jinak presne splnuje tvuj pozadavek - Crazyflie

Zadané jméno nejde použít

« Odpověď #2 kdy: 09. 12. 2013, 18:42:50 »
Mimo rozsah, ale jinak presne splnuje tvuj pozadavek - Crazyflie

Crazyflie vypadá moc dobře. Neporadíš kde by se dal koupit? Oficiální shop i ebay chtějí za poštovné ranec...

lelio

« Odpověď #3 kdy: 09. 12. 2013, 23:19:33 »
Kúp si to zo seeedstudio.com, platíš cez paypal a poštovné budeš mať zadara. Ja som minule odtiaľ kupoval cubieboard1 a dali mi zľavový kupón ktorý však už nemám ako využiť. Napíš mi na anklic na gímayle com, nech Ti dám kód.

droig

Re:Levná (programovatelná) kvadrokoptéra
« Odpověď #4 kdy: 01. 07. 2014, 14:17:29 »
Narazil jsem na tuhle a vypadá docela zajímavě :-)www.dronmania.cz/recenze-microdrone-2-0/

Honza

« Odpověď #5 kdy: 02. 07. 2014, 14:30:29 »
Ahoj,
  to by mne taky zajímalo. Klidně bych připlatil o pár stovek více za nějaký model co má i stabilizovanou HD kameru.
Pro mne je přijatelná cena do 5kKč, s tím, že bych měl rád zdrojáky z řídícího modulu, abych se v tom mohl pak
ještě šťourat.  ;) Ideálně postavené na arduinu nebo na rpi.

Díky.

JurijP

« Odpověď #6 kdy: 02. 07. 2014, 16:54:01 »
Tiez by ma zaujimala takato vecicka. Najlepsie taka, kde je dostupne nejake API, aby som si mohol urobit aplikaciu vlastnu na ovladanie, komunikaciu.

brk

« Odpověď #7 kdy: 02. 07. 2014, 17:18:12 »
Mohlo ale nemusleo by to byt i programovatelne ... Kdyby ne tak preziju ale potesilo by..
A je to legální? Docela se mi líbí DJI Phantom 2, což díky ceně cca 1k€ asi nechceš, ale zaujala mě tam jedna funkce. Před startem si to to zjistí pomocí GPS souřadnice startu a kdyby to ve vzduchu z nějakého důvodu ztratilo spojení s ovladačem, tak se to samo vrátí na místo startu.

Bavil jsem se na toto téma s kámošem, když jsem zvažoval koupi a ten mě upozornil, že tyhle věci, které lítají takhle autonomně, což by byl případ i té tvé naprogramované hračky, nemají u nás ve vzduchu co dělat. Jen manuál, žádný automat.

Neověřoval jsem to, ale vidím relativně blízké téma, které na to taky naráží, tak jsem to tu uvedl.

JurijP

« Odpověď #8 kdy: 02. 07. 2014, 17:48:24 »
chystam sa urobit z toho zbran hromadneho nicenia. urcite to dovolene nebude :D

v

« Odpověď #9 kdy: 02. 07. 2014, 18:44:10 »
A je to legální? Docela se mi líbí DJI Phantom 2, což díky ceně cca 1k€ asi nechceš, ale zaujala mě tam jedna funkce. Před startem si to to zjistí pomocí GPS souřadnice startu a kdyby to ve vzduchu z nějakého důvodu ztratilo spojení s ovladačem, tak se to samo vrátí na místo startu.

Bavil jsem se na toto téma s kámošem, když jsem zvažoval koupi a ten mě upozornil, že tyhle věci, které lítají takhle autonomně, což by byl případ i té tvé naprogramované hračky, nemají u nás ve vzduchu co dělat. Jen manuál, žádný automat.

Neověřoval jsem to, ale vidím relativně blízké téma, které na to taky naráží, tak jsem to tu uvedl.

Pokud taková věc nemá možnost autonomího pohybu -> model letadla (do 20 kg bez žádných extra omezení). Pokud má možnost autonomního pohybu* -> UA (unmanned aircraft, letadlo bez pilota na palubě). UA lze provozovat jen v dohledu pilota**. Provozovat UA bez možnosti převzetí kontroly pilotem (tj. plně autonomní UA) u nás povoleno není. Pro rekreační použití není potřeba povolení, pro ostatní je nutné povolené (registrace pilota a UA), viz http://www.caa.cz/file/7377_2_1/.

Provoz UA upravuje dodatek X předpisu L2, viz http://lis.rlp.cz/predpisy/predpisy/dokumenty/L/L-2/data/effective/doplX.pdf. Více info je na stránkách ÚCL, viz http://www.caa.cz/letadla-bez-pilota-na-palube.

* Pozor, to, že si s tím člověk bude hrát jen manuálně a nevyužije autonomní mód na věci nic nemění, pořád je to UA.
** Ovládání přes FPV není povoleno.

Honza

« Odpověď #10 kdy: 02. 07. 2014, 18:50:03 »

Tohle jsem už viděl a něco takového bych si představoval za cenu /10  :)
a taky s tím API... nemusí to být tak pěkné, stačí obyč. hliníkový rám,
4 motory, stab. kamera, baterie a řídíci jednotka. To snad není toho tolik, ne?
Přenos online obrazu nepočítám, že bude HD, stačí cokoliv, podle se dá poznat,
kam se dá letět.

Za každý tip jsem vděčný  ;)

MBig

« Odpověď #11 kdy: 02. 07. 2014, 21:50:11 »
Za tuhle cenu pořídíš jenom ty nano quady typu ladybird od Walkery... stavím teď svůj první quad (celkem malej, 330 mm ramena), žádný FPV ani kamera, prostě naprostý základ aby to letělo. Snažím se vybírat levnější komponenty, kupuju to po částech z číny a už sem na 6000 takže asi tak.

andy

« Odpověď #12 kdy: 03. 07. 2014, 09:53:29 »
Su aj nejake obmedzenia na to, ako vysoko/daleko sa moze lietat s modelom? Su krajiny, kde to je (usa tusim).

Honza

« Odpověď #13 kdy: 03. 07. 2014, 10:04:17 »
Za tuhle cenu pořídíš jenom ty nano quady typu ladybird od Walkery... stavím teď svůj první quad (celkem malej, 330 mm ramena), žádný FPV ani kamera, prostě naprostý základ aby to letělo. Snažím se vybírat levnější komponenty, kupuju to po částech z číny a už sem na 6000 takže asi tak.

A co třeba:
http://www.banggood.com/Walkera-QR-W100S-FPV-WIFI-Remote-Control-RC-Quadcopter-p-74715.html
Tahle ma FPV a slušnou cenu (2200Kč) ...

Su aj nejake obmedzenia na to, ako vysoko/daleko sa moze lietat s modelom? Su krajiny, kde to je (usa tusim).
U nás je to myslím max. 300 metrů. S těma malýma modelama je to IMHO naprosto v pohodě, tak vysoko stejně nelítají.  ;)