Minecraft pro dospělé

Jimm

Minecraft pro dospělé
« kdy: 07. 12. 2013, 09:08:51 »
Ahoj, je tady sobota a mimo hraní si s filmovými kodeky mám času nad hlavu, tak jsem si vzpomněl že bych mohl připravit o čas ostatní. :)

Pravděpodobně většina z vás nezná velmi zajímavé rozšíření pro Minecraft zvané Computercraft, kde se dají vykraftit pc, která jsou programovatalná v lua. Stejně tak se dají kraftit takzvané želvy, to jsou pc která chodí a vy si je můžete naprogramovat například na to, že za vás budou sklízet farmy. :) Potom se přidá ještě pár zajímavých modů, například ccdb, kde se dá jako periferie k pc postavit databáze, komunikující například s mysql, a najednou máte hru, kde můžete blbnout do smrti. :)

V případě zájmu dejte vědět, mohl bych postnout údaje mého serveru, mám tam celkem cca 20 modů a usiluji o kompletní automatizaci, kde z centrálního pc řídím jen co se má kde těžit atd. Pokud by s někdo ozval že má zájem to vyzkoušet, mohl bych upnout balíček mého minecraftu ke spuštění.

Ještě na závěr přidám varování, Minecraft v této konfiguraci je silně návykový. :)

Solmyr

Re:Minecraft pro dospělé
« Odpověď #1 kdy: 07. 12. 2013, 09:22:05 »
Ja bych to rad skusil. Uz jsme to na jednom serveru videl, ale bez toho aby to nekdo vyuzival, tak jsem nemel moznost pozorovat jak se v tom dela.

Jimm

« Odpověď #2 kdy: 07. 12. 2013, 09:26:52 »
Mám to rozběhané pro Linux, na čem jedeš? Jsem schopen dát dokupy i Win verzi, jen mi to může trvat půl hoďky.

Solmyr

« Odpověď #3 kdy: 07. 12. 2013, 09:39:45 »
Aktualne jsem na Macu. Takze linux verze by mela fungovat. Nicmene zitra vecer budu mit jak Linux tak Win. Tzn. Linux verze bude dostacujici. Dik

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07. 12. 2013, 09:50:43 »
To pusobi, jako kdyby Minecraft s jinymi mody pro dospele nebyl. A pritom s technickymi modpacky (at uz od Technic nebo FTB skupiny - mam na mysli ty "nejvice tech") si moc deti nehraje.

CC bych oznacil spis jako Minecraft pro programatory/ajtaky a i tak to rozhodne neznamena, ze s nim bude hrat kazdy okolo IT. Napriklad ja s CC nehraju, byval znacne "overpowered" a jedine pokud by si kazdy hrac psal opravdu vsechny programky sam, tak ma cenu. Bohuzel to jsem jeste nezazil. Navic co vim, tak i defaultne obsahuje uz nejake skripty, treba na tezeni. Co si matne vzpominam, tak obsahuje i skript na sosani dalsich skriptu z pastebinu...

Takze pokud se za poslednich par verzi neco opravdu zasadniho neudalo, tak zustanu u "klasickych" technickych modu a IMO vyvazenejsich redstone veci (RedLogic, MFR) a ostatnich automatizacnich modu (BC, TE, MFR).

Jeste si udelam malou reklamu - spolupracuji na modu Jaffas and more! - sice primo moc technickych veci nepridava, ale snazime se hlavne o obsah (v nasem pripadne predevsim okolo jidla), ktery lze automatizovat. Ona vyroba neni (u vetsiny) vyrobku zrovna jednoducha, takze se krasne hodi na projekty typu tovarna na hamburgery, dzus nebo pizzu (ve spojeni s dalsimi mody - napr. tim MineFactory Reloaded).

Jimm

« Odpověď #5 kdy: 07. 12. 2013, 10:04:00 »
Nesouhlasím. Nic na těžení v základním cc není, pokud nepočítáme tunnel nebo excavate. Alespoň o ničem nevím. Psal jsem "a další mody", mám jich celkem přes 20, obsahuje to i buildcraft, redpower, industrialcraft. Osobně necraftím například jetpack, ten je skutečně overpowered. V cc si píšu naprsoto všechno sám, nic jako pastebin, mám povoleno http.get a napsaný getscript, který sosá z našeho adresáře konkrétního usera to co user zadá jako parametr, jinak se pohodlně programovat nedá. Prostě poctivě napsaný sciptík, který se postará o stažení aktuální verze.

Jinak zde nehodlám slovíčkařit...

Jimm

« Odpověď #6 kdy: 07. 12. 2013, 10:08:56 »
Ještě to dovysvětlím. Postupně jsme přidávali mody kvůli drobnostem které nám chyběly, ale v žádném případě se nesnažíme nic obcházet nebo zjednodušovat. Všechno co dělají naše želvy je psáno námi. Používáme například lan_cables, protože samotný redpower pro modemy je hrozně nepraktický na předávání větších datových packetů, ale pro želvy které se někde pohybují musíme data stejně cpát redpowerem (tedy ty bezdrátové modemy, možná se to jmenuje jinak). Takové to overpowered, to není o tom jaké máte mody, ale o lidech!

Jimm

« Odpověď #7 kdy: 07. 12. 2013, 10:17:21 »
Za chvíli tam bude Linuxová verze, obsahuje to i mnou používaný texture pack a optifine. V případě problémů dejte vědět. Náš server je: kumpacka.cz

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 07. 12. 2013, 10:20:25 »
Drive se nejvic vyplatilo prave pro-rushovat ke stavbe zelvy a nechat ji tezit - tunnel skript? Proste z casovyho hlediska to vychazelo nejlepe, bylo to celkem levne (ted je uz snad soucasti i ten pick, ani to driv nebylo) a hrac nemusel nic psat. Ve srovnani treba s quarry z BC to bylo silne OP (nemluve o srovnani s manualnim tezenim).

K tem detem, staci jen kdyz se podivate na hlavni vyvojare okolo Forge/FML ci MCP, tak to jsou vsechno dospeli, presto ne vsichni pouzivaji CC. Podobne vetsina znamych youtuberu, nevim kolik opravdu deti je mezi temi popularnimi.

Mody tam hraji svoji roli - napr. drive takovy EE - za doslova par hodin (myslim 3h) jste mohli mit z niceho jakoukoliv vec ve hre - vcetne drahych veci z IC (a to nebyl zadny exploit, opravdu jen princip modu). A to byl mod, ktery se siroce pouzival...

Jak jsem psal, pokud mate s kym hrat a jste si jist, ze nebudou (z meho pohledu) "podvadet" ~ tj. pouzivat zelvy ale nepsat si skripty, tak CC je hezky mod.

PS: Doporujuci se podivat na mod "Redstone in motion" - pokud to lze propojit s CC, tak by si s tim slo hodne vyhrat :D.

Jimm

« Odpověď #9 kdy: 07. 12. 2013, 10:28:28 »
Modů máme spoustu a musím prostě důvěřovat lidem, nerad bych například takové ty výměny, já mám někde ve světě díky industrialu uran, ale ještě jsem žádný nenašel... Server poctivě hlídám a dělám hoooodně často zálohy, takže se nebojím ani cheaterů, ani toho že bych se snad s někým nedomluvil. Navíc, ať si dělá kdo chce co chce, jen ať mi s Jetpackem nikdo neleze na oči. :) Prostě, Computercraft je výborný mod, který vám nic moc nepřidá bez programování. Přesně zmiňovaná quary je dle mého mnohem větší op, nic neuděláte a ono si to těží. Navíc quary nesnáším, protože žere lávu a podobně, já se snažím soustředit na zelenou, buď solární panely, větrné mlýny, máme automatizovanou výrobu dřevěného uhlí. Želva zasadí stromy, až vyrostou je pokácí, dřevo dojede do pece a přepálí se na dřevěné uhlí, to se dále distribuuje atd atd... Netvrdím že není nic lepšího, tohle se prostě líbilo nám. :) Je to těžké, člověk musí vždycky dělat kompromisy, modů je opravdu moc.

Jimm

« Odpověď #10 kdy: 07. 12. 2013, 10:29:22 »

Solmyr

« Odpověď #11 kdy: 07. 12. 2013, 11:15:51 »
Musim mit koupenej MC?

Jimm

« Odpověď #12 kdy: 07. 12. 2013, 11:58:10 »
Není nezbytné.

Solmyr

« Odpověď #13 kdy: 07. 12. 2013, 12:22:58 »
Muzu se pak zeptat na postup. Spustim minecraft.jar. A i kdyz jsem zaregistrovany u amazonu tak me to dovoli jen demo.

Jimm

« Odpověď #14 kdy: 07. 12. 2013, 13:45:43 »
Omlouvám se, dlouho jsem to nedělal, mám vše legálně. V té složce kde jste stahoval MC je nyní ještě jedno udělátko, udělátko zapněte místo toho původního, zadejte edit profile, tam správnou cestu k jeho složce a use version nastavte na 1.4.7-forge (mezi to možná bude chtít uložit a restartovat udělátko). Takto by to mělo šlapat. A pokud se vám mc zalíbí a chtěl byste ho hrát déle, prosím zakoupit. :)