Petr Krčmář v TV

Jimm

Petr Krčmář v TV
« kdy: 03. 12. 2013, 21:53:10 »
Jen chci upozornit na všem známého Petra Krčmáře v reportáži TVHovna o Murphyho zákonech. Ale chtěl bych upozornit, že pokud by nakoupil dvacatery ponožky do foroty a zkrátil tento výzkum, mohlo by fungovat fórum na rootu. :)

bb

Re:Petr Krčmář v TV
« Odpověď #1 kdy: 03. 12. 2013, 21:59:43 »
na rootu p. Krcmar super, ale obsah reportaze me zaskocil...teda ve volnem case at si dela kdo chce, co chce.. Ale kdyby radsi studoval 3 dny statistiku, nemusel 3 mesice merit cas prichodu na tramvaj a ponozky :P

« Odpověď #2 kdy: 03. 12. 2013, 22:05:32 »
Ono to celé vzniklo na základě starého aprílového článku tady na Rootu: Vědecká práce: Existuje zákon schválnosti? Když mi zavolali, jestli bych jim o tom něco neřekl, šel jsem samozřejmě do toho. Já jsem pro každou špatnost :).

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 04. 12. 2013, 03:38:15 »
Jen chci upozornit na všem známého Petra Krčmáře v reportáži TVHovna

A přiznal se;D

anon

« Odpověď #4 kdy: 04. 12. 2013, 08:17:03 »
Já jsem si říkal že to bude asi shoda jmen, ale bohužel nebyla.  :o :-\ :'(

bb

« Odpověď #5 kdy: 04. 12. 2013, 14:24:28 »
Ono to celé vzniklo na základě starého aprílového článku tady na Rootu: Vědecká práce: Existuje zákon schválnosti? Když mi zavolali, jestli bych jim o tom něco neřekl, šel jsem samozřejmě do toho. Já jsem pro každou špatnost :).
Aha! :) tak to jo, bohuzel jsem to z reportaze nepochopil, ze jde o zer..a uplne to ve me hrklo, nejak mi to k Vam nesedelo :P :)

belzebub

« Odpověď #6 kdy: 04. 12. 2013, 17:00:45 »
Zminenou reportaz jsem nevidel, ale jak zde padlo, je dost smutne, ze mnoho lidi "vtip" nepochopilo. Pisu to proto, ze jedna ma znama se take kdysi pro TV Nova nechala natocit pri necem, co ona povazovala za "dobry vtip" a protoze take byla "pro kazdou spatnost". Bohuzel, strihaci v TV Nova si s tim pohrali, a ve vysledku v reportazi vypadala jako znacne mentalne vysinuta osoba, ktera zije mimo realitu, a kterou bychom meli vlastne litovat.
Tak jenom doufam, ze panu Krcmarovi neudelali neco podobneho.

w4rr10r

« Odpověď #7 kdy: 04. 12. 2013, 17:31:51 »
odkaz?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 05. 12. 2013, 00:42:16 »
Zminenou reportaz jsem nevidel, ale jak zde padlo, je dost smutne, ze mnoho lidi "vtip" nepochopilo. Pisu to proto, ze jedna ma znama se take kdysi pro TV Nova nechala natocit pri necem, co ona povazovala za "dobry vtip" a protoze take byla "pro kazdou spatnost". Bohuzel, strihaci v TV Nova si s tim pohrali, a ve vysledku v reportazi vypadala jako znacne mentalne vysinuta osoba, ktera zije mimo realitu, a kterou bychom meli vlastne litovat.
Tak jenom doufam, ze panu Krcmarovi neudelali neco podobneho.

Toz, to by asi mohlo byt zalovatelne.

Arthur

• 174
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 05. 12. 2013, 09:56:17 »
Toto je krásný příklad jak funguje náhoda či naschvál :   reportáž jsem viděl, přestože TV absolutně nesleduju.  Stalo se to tak, že jsem testoval funkčnost mého HDMI rozhraní v notebooku, a zhruba na 1s než se TV přepojila na příslušný vstup jsem zahlédl tvář p. Krčmáře, takže jsem tedy přepl zpět, aby mi něco neuniklo :-)

Pominu-li to, že obsahová úroveň byla dobře kompatibilní s cílovou skupinou konzumentů této stanice (a bylo to podáno jako zcela vážné téma), tak z toho p. Krčmář vyšel docela dobře. Jinak jsou tyto akce velké riziko, protože invence tvůrců dokáže i nechtěně dotyčného zcela zdiskreditovat.

belzebub

« Odpověď #11 kdy: 06. 12. 2013, 11:10:46 »
Toz, to by asi mohlo byt zalovatelne.
Bez sance - pri nataceni ji dali podepsat "jen nejake formality" - a ted ma smulu. Navic vubec nejde o to sestrihat nejake vety, aby vysledek pusobil diametralne odlisne. A tady si myslim, ze by jakakoliv zaloba ztroskotala, protoze "vyvolani pocitu, ktery zalujici strana povazuje za jiny, nez ona citila" je silne vagni zalezitost.

Priklad: osoba X pri interview rekne: "jiz mesic shanim praci" a tvari se neutralne.

1) Prostrih na letecke zabery proslunene Prahy, zaber na X, jak jde pekne oblecena na dalsi pracovni pohovor se sebevedomym usmevem, nasledovany zabery X, jak vyuzije volneho casu a jede na vylet se svou maminkou v duchodu, obe se usmivaji

=> Vysledkem je, ze si vytvorime obraz celkem normalni situace, ktera se stane kazdemu, X nam pride jako sebevedoma osoba, ktera zije naplno a umi za kazde situace najit neco dobreho

2) Prostrih na sklicene lidi cekajicich na pracovnim urade, zaber na X jak jde normalne oblecena v nejake zapadlejsi ulicce, zamracene pocasi, pripadne umele stahnuty kontrast a snizena svetlost sceny, nasledujici zaberem na X jak se pousmeje a skloni hlavu.

=> Vysledny dojem dela s X zoufalou osobu s depresemi, ktera je na dne, a jeji zivot nestoji za nic

To vse bez jakehokoliv prekrucovani jejich slov, utinani vet a "kreativniho" strihu vet.