Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #435 kdy: 05. 12. 2013, 17:19:53 »
Počkej, počkej ... něco mi neštymuluje ... jo už to mám ... Nemůžeš přece obchodovat z Migama, ty by Ti mohl někdo odcizit, takže je necháš zavřený v hangáru a budeš obchodovat z GAZíkama, které potom převedeš na MIGy. A běda Ti jakmile to uděláš jinak!  ;D
No to jsem nenapsal. Půjde o to, že se bude obchodovat s gazíkama a k tomu každej dostane sadu nářadí, kterým toho gazíka na miga předělá. Je to 100% bezpečný, budeme k tomu totiž dávat rukavice.

Lol Phirae

« Odpověď #436 kdy: 05. 12. 2013, 17:27:44 »
Pevne veríme v budúcnosť Bitcoinu, preto sme začali ako prví v Poľsku vyplácať mzdy v tejto mene.
Toto tvrdí na tomto odkaze poľská firma EL Passion
http://blog.elpassion.com/el-passion-pays-november-salaries-bitcoin/

Len na okraj pre neveriacich truhlíkov

Upřímná soustrast zaměstnancům. ;D ::)

« Odpověď #437 kdy: 05. 12. 2013, 17:34:07 »
Víš co by mě ale fakt zajímalo - jestli jim vyplácí pevnou částku v BTC. Jakože třeba "tvůj plat je 2BTC". To by bylo myslím místo práce celej den všichni jenom viseli na grafech, kolik že to vlastně dostanou :))

Petr

« Odpověď #438 kdy: 05. 12. 2013, 17:37:32 »
Pevne veríme v budúcnosť Bitcoinu, preto sme začali ako prví v Poľsku vyplácať mzdy v tejto mene.
Toto tvrdí na tomto odkaze poľská firma EL Passion
http://blog.elpassion.com/el-passion-pays-november-salaries-bitcoin/

Len na okraj pre neveriacich truhlíkov

Já jsem slyšel o jednom, ten pevně věřil, že do zimy budou jeho jednotky pochodovat po rudém náměstí jako vítězové.

« Odpověď #439 kdy: 05. 12. 2013, 18:03:40 »
Víš co by mě ale fakt zajímalo - jestli jim vyplácí pevnou částku v BTC. Jakože třeba "tvůj plat je 2BTC". To by bylo myslím místo práce celej den všichni jenom viseli na grafech, kolik že to vlastně dostanou :))

To jenom popisuješ současný stav. Likvidita BTC je stále nízká i navzdory tomu, kolik peněz se otočí na mtgx. Jestli to má být americká burza, pak ty objemy musí být tak stonásobné minimálně. Dneska si usmyslí velký držitel BTC, že je prodá, a cena je okamžitě poloviční, protože prostě nenajde v tu chvíli kupce. Dalším problémem je spekulativní povaha, kdy jediné co si lze za BTC vyměnit jsou jiné peníze. Pokud ale bude přibývat jiných míst, kde a jak BTC využít, jejich hodnota se bude stabilizovat

« Odpověď #440 kdy: 05. 12. 2013, 18:05:14 »
To jenom popisuješ současný stav. Likvidita BTC je stále nízká i navzdory tomu, kolik peněz se otočí na mtgx. Jestli to má být americká burza, pak ty objemy musí být tak stonásobné minimálně. Dneska si usmyslí velký držitel BTC, že je prodá, a cena je okamžitě poloviční, protože prostě nenajde v tu chvíli kupce. Dalším problémem je spekulativní povaha, kdy jediné co si lze za BTC vyměnit jsou jiné peníze. Pokud ale bude přibývat jiných míst, kde a jak BTC využít, jejich hodnota se bude stabilizovat
Čili problém vejce a slepice neboli http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_mass_(sociodynamics)

mc.

« Odpověď #441 kdy: 05. 12. 2013, 20:09:57 »
... policii primárně zajímá "hodnota" ukradených věcí a ne, jestli to jsou fungující hodiny po pradědečkovi staré 100 let, ke kterým má člověk citový vztah, který si cení na milión.

FYI, v novém občanském zákoníku už toto nějak zakotveno je, takže moje rada je nekrást po 1.1.2014 fungující hodiny po pradědečkovi.

Ctirad

« Odpověď #442 kdy: 05. 12. 2013, 20:30:27 »
... policii primárně zajímá "hodnota" ukradených věcí a ne, jestli to jsou fungující hodiny po pradědečkovi staré 100 let, ke kterým má člověk citový vztah, který si cení na milión.

FYI, v novém občanském zákoníku už toto nějak zakotveno je, takže moje rada je nekrást po 1.1.2014 fungující hodiny po pradědečkovi.

V případě sporu by toto rozhodoval soud a ten by se asi podivil, jak může být zaměnitelný virtuální bitcoin předmětem zvláštní obliby.

« Odpověď #443 kdy: 05. 12. 2013, 20:38:18 »
V případě sporu by toto rozhodoval soud a ten by se asi podivil, jak může být zaměnitelný virtuální bitcoin předmětem zvláštní obliby.
Tady přece vůbec nejde o žádnou zvláštní oblibu, to zas jenom Petr plácl úplnou kravinu, která s tím vůbec nesouvisí.

Když mi někdo ukradne bitcoiny, tak prostě budu muset nějak doložit, jakou měly hodnotu. No a doložím to třeba tím, že za tolik a tolik se dají koupit na burze.

Stanovování výše škody je v právu naprosto běžná věc, jenom tady zas na to všichni čučí, že to slyší poprvé  ::)
Klíčové slovo pro google: "skutečná škoda", nebo např.: http://iuridictum.pecina.cz/w/%C5%A0koda

lupex

« Odpověď #444 kdy: 05. 12. 2013, 21:03:41 »
K tomu účetnictví, pán asi neměl FÚ zatím na hloubkové kontrole, ono to jednou přijde, bude koukat, ajke problém je chybějících 1500 korun a 27 haléřů. Takéž mizející zboží ze skladů mu FÚvysvětlí velmi jednodušše. Doměří daň a pokutu je je vystaráno, protože ty budeš ten co se budeš bránit a dokládat důkazy, protože důkazní břemeno je na tvé straně.

Jakub Galgonek

« Odpověď #445 kdy: 06. 12. 2013, 00:05:02 »
A nebyl jsi odejít? Kdybys takhle heroicky bránil produkty naší firmy, tak by se nerozmýšlel a měl bys padáka hned.  ;D

Naštěstí žádná firma neexistuje (-ovala, nevím jak jsou na tom teď).

A ta Paradogs byla co?

x

« Odpověď #446 kdy: 06. 12. 2013, 01:21:57 »
Bloomberg titulky hlásí ne doporučení, ale úřední ban v Číně. Cena je nahoře, čína velký trh, zpráva neativní, cena poletí minimálně na čas dolů, vše prodávám.

« Odpověď #447 kdy: 06. 12. 2013, 08:47:25 »
A ta Paradogs byla co?

Placeholder. Ale jo, taky mi to prislo divný psát tam údaje existující firmy jako placeholder (já to tam nepsal). Já ale žádnou smlouvu s ní uzavřenou neměl.

« Odpověď #448 kdy: 06. 12. 2013, 09:11:01 »
Pane Novák, tohle není na hraně zákona ale daleko za hranou zákona. Cituji Vás : " Ale jdi... Firma může dál podnikat v Kč ale
Jde o to, že to neprokážete... Bitcoinová síť je v zásadě anonymní. Uvidíte tam, že Franta přes dva prostředníky převedl bitcoiny Lojzovi. Ale už nezjistíte, že ti prostředníci byli nějaké firmy, co jim za ten převod poskytly službu.

Je to jako u té sousedské výpomoci. On mi poseká trávník a já mu za to nechám něco ze zabíjačky. A to i v příapdě, že jsem řezník na ŽL. Chtějte po něm, aby se z takového obchodu platily daně.
Je v tom takový „drobný“ rozdíl, že v případě té sousedské výpomoci to není nelegální – zákon na to pamatuje a takovýhle drobný přivýdělek je od daně osvobozený a ani se nepřiznává. Samozřejmě něco jiného je, pokud se tím někdo živý.

Jinak předpokládám, že hodně kritizujete korupci politiků. To tak bývá, že lidé, kteří sami schvalují krádež (a obhajují to slovy „nejde to prokázat“) to samé chování u jiných kritizují. Mimochodem, těch, co si mysleli, že něco nepůjde prokázat, jsou plné věznice.

To, že něco nepůjde s bitcoiny prokázat, je asi stejné, jako že máte absolutně bezpečný nějaký počítačový systém. Jenže v praxi bývají i v tom software díry, a když už je software dost bezpečný, ukáže se, že nejslabší článek zabezpečení je člověk. Bitcoinová síť je v zásadě anonymní jen do té doby, dokud budete obchodovat bitcoiny za bitcoiny. Což ale nemá smysl. Jenže dříve či později za ty bitcoiny budete chtít nakoupit chleba nebo letadlo, ale musíte z anonymního světa vystoupit.

Jakub Galgonek

« Odpověď #449 kdy: 06. 12. 2013, 09:29:14 »
A ta Paradogs byla co?

Placeholder. Ale jo, taky mi to prislo divný psát tam údaje existující firmy jako placeholder (já to tam nepsal).

To jste si jako jen tak vybrali nějakou firmu a její údaje tam plácli?