Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

belzebub

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #240 kdy: 29. 11. 2013, 12:40:49 »
Nesifrovana partition je pak naprosta nutnost. MUSITE pocitat s nejhorsim. Jde o PENIZE.
Ehm. Chtel jsem napsat "Sifrovana partition je pak naprosta nutnost".

« Odpověď #241 kdy: 29. 11. 2013, 12:44:24 »
No jasne, ale tady nejde o koncovy firewall. Hlavne to chce zamerit se na forward pravidla. To je u serveru nejdulezitejsi. A prave proto jsou lepsi iptables, protoze tam je forward samostatny chain. Urcite nezapomente zahazovat invalid packety! To je z hlediska bezpecnosti serveru zasadni a hodne lidi na to zapomina.

No vzhledem k tomu, že s tím nemám zkušenosti (používám většinou už hotové firewally) tak to nechám na nějakého odborníka, doufejme, že to nebude nějaký čtvrtý instalater

To jsem chtěl, a vysmáli jste se mi :)
O zverejneni jednoho faktoru zatim nepadlo slovo. To urcite udelejte! Ale nesmite nastavit heslo na 1234, to by bylo moc napadny.
To patřilo k tomu open-source

Určitě jeden honeypot tam už je. Myslel jsem si, že ho třeba někdo objeví. Je tam něco jako možnost přidat si peníze na virtuální účet po čemž dotyčný dostane pěkného banánka :)
Jo, to je fajn, ale chce to fakt na urovni SQL. Banan je naprd, chce to trigger, kterej mu pak predhodi nejakou falesnou view. Ale se stejnym pristupovym heslem, jinak by mu vypadla session.
Tady si nejsem jist. SQL je podle mě zranitelnější, než vlastni skript. do MySQL se dostanu přes SQL  injection snázeji. Ale trigger by ano..  určitě šel. Ono to funguje tak, že ten člověk tam vidí, že má víc peněz než měl a všechny statistiky funguji, může si vypsat příkaz... ale nic se mu nezobchoduje. Nevzniknou žádné závazky.

Replikace je dobrá na zálohu,ale útoku nezabrání, nicméně souhlas.
No to se prave pak kombinuje s tim honeypotem - puvodni stroj nechas bezet, nechas utocnika rejdit nad puvodni databazi a on vubec netusi, ze site uz davno jede nekde uplne jinde z repliky. Akorat je tam teda ten problem s DMZ, no. Ale tak kdyz o tom vite, tak neco vymyslite. Mne se nejvic libi reseni takovy, ze se to cely postavi nad GFS2, cimzpadem vlastne ty dva stroje bezi nad jednim blokovym zarizenim, takze pak je daleko jednodussi udelat to odstrihnuti repliky od honeypotu, protoze je tam vlastne sdilenej filesystem.

No a nemůže se potom stát, že když jsou ty systémy propojené, že se může kompromitace rozšířit z jednoho na druhý?

Jinak já si myslím, že nejlepší zabezpečení by bylo, kdyby vůbec na tom stroji žádné peníze nebyly, kdyby prostě byly jinde. Třeba vícefrontové ověřování transakcí.  Co jsou reálné hrozby?

- získání kontroly nad strojem? OK, to je asi to nejhorší, ale také nejtěžší
- získání nekrytých peněz - očekávám, že většina lidí se bude chtít nabourat do účetního systému (zabezpečení aplikace)
- přepsání adresy peněženek - aby prodávající poslal bitcoiny na peněženku útočníka (zabezpečení aplikace)
- kompromitace stránky na straně oběti - to jsou různé XSS a podobně
- nastrčení cizího účtu - přihlášení prodávajícího k cizímu účtu a donutit ho udělat transakci.

Srovna jsem to v pořadí od nejtěžšího útoku po nejlehčí.

Lol Phirae

« Odpověď #242 kdy: 29. 11. 2013, 12:48:09 »
Ehm. Chtel jsem napsat "Sifrovana partition je pak naprosta nutnost".

Já myslím, že to všichni kromě Nováka pochopili.  :D

belzebub

« Odpověď #243 kdy: 29. 11. 2013, 13:00:17 »
Vim ze je to marnost, nad marnost, ale ja Vam skutecne chci pomoci:

Tady si nejsem jist. SQL je podle mě zranitelnější, než vlastni skript. do MySQL se dostanu přes SQL  injection snázeji. Ale trigger by ano..  určitě šel. Ono to funguje tak, že ten člověk tam vidí, že má víc peněz než měl a všechny statistiky funguji, může si vypsat příkaz... ale nic se mu nezobchoduje. Nevzniknou žádné závazky.

Existuji nektere veci, ktere zjevne nedelate, ale ja bych je udelal:

1) vsechny volani SQL by musely jit pres prepared statements. To je nutnost. A neexistuje zadny relevantni duvod proc prepared statements nepouzivat. To ze musite napsat o 2 radky navic neni zadny duvod. Vysledkem by bylo snizeni rizika SQL injection temer na nulu.

2) vsechny manipulace s daty v DB by probihaly pouze pres stored procedures v DB a uzivatel, pod kterym bude UI pristupovat k DB by mel povoleno POUZE spousteni stored procedures ktere potrebuje. Explicitne.
Vysledkem by bylo, ze neni mozne provadet v DB operace, ktere jste nepovolili. Navic neni zjevna struktura DB.

3) query bych realizoval pomoci views, a pouze k temto views bych dal pristup uzivateli pod kterym bude UI pristupovat k DB. Opet bych explicitne povolil pouze ty views, ktere nutne potrebuje. Nic jineho.
Vysledkem by bylo, ze neni zjevna struktura databaze, jmena tabulek a take mate jaskou kontrolu nad tim, ke kterym informacim se dostat muze a ke kterym ne.

Nejsem expert na bezpecnost, a uz asi ani na databaze, ale toto jsou tak zakladni veci, ze jejich nerespektovani u neceho takto zabezpeceneho jsou pro me jasnym signalem, ze uplne nevite, co delate.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #244 kdy: 29. 11. 2013, 13:00:30 »
Víte co, vykašlete se na veškerou ochranu, nemá smysl. U nás je jakékoliv prolamování ochran trestné, tak to postavte jen na obyčejném hesle, které mějte třeba v patičce na webu. Pak už jen podávejte trestné oznámení.

« Odpověď #245 kdy: 29. 11. 2013, 13:03:22 »
1)...
2)...
3)...

Ale tohle je všechno jasný. Neznáte princip opatrnosti? I když uděláte všechna opatření, je nutné předpokládat, že nebudou 100% úspěšná

« Odpověď #246 kdy: 29. 11. 2013, 13:05:49 »
1) vsechny volani SQL by musely jit pres prepared statements. To je nutnost. A neexistuje zadny relevantni duvod proc prepared statements nepouzivat. To ze musite napsat o 2 radky navic neni zadny duvod. Vysledkem by bylo snizeni rizika SQL injection temer na nulu.

Osobní názor
 - jsou pomalejší (každý ten příkaz znamená ping pong s mysql serverem tedy latency)
 - v zásadě jen řeši obrovskou neschopnost programátorů ošetřit si apostrov (a mysql programátorů ten správný apostrof v tom textu najít)

Ale nemám s tím problém, používám vlastní API, které umí obojí.

« Odpověď #247 kdy: 29. 11. 2013, 13:06:08 »
Víte co, vykašlete se na veškerou ochranu, nemá smysl. U nás je jakékoliv prolamování ochran trestné
To mne pripomnelo vybornej vtip.

Bavi se Cech a Polak o tom, co delali za komunismu. Polak rika: no my jsme delali sabotaze, organizovali jsme demonstrace, posilali motaky do vezeni... A Cech na to: no jo, to my jsme nemohli, u nas to bylo zakazany.

Independent

« Odpověď #248 kdy: 29. 11. 2013, 13:06:37 »
1)...
2)...
3)...

Ale tohle je všechno jasný. Neznáte princip opatrnosti? I když uděláte všechna opatření, je nutné předpokládat, že nebudou 100% úspěšná
Komu není rady, tomu není pomoci. Jste zabejčenej a jen VY máte pravdu. Víte co? Opravdu, vykašlete se na to. Stále nám říkáte že jen VY máte pravdu a osttaní tomu nerozumí. Tak už tu diskuzi ukončete a když si tak strašně věříte spusťe to a uvidíte zda se to dá vykráct (pokud to nekdo bude delat).

« Odpověď #249 kdy: 29. 11. 2013, 13:07:28 »
Tady si nejsem jist. SQL je podle mě zranitelnější, než vlastni skript.
Neni, protoze SQL neni Turingovsky uplny, takze utocnik to ma daleko tezsi. Navic kdyz se pres SQL injection dostanu do SQL, tak mam nabouraneho toho uzivatele, pod kterym bezi databaze. Kdyz se pak z databaze dostanu do shellu, tak uz pak mam prava toho uzivatele, pod kterym bezi shell.

No a nemůže se potom stát, že když jsou ty systémy propojené, že se může kompromitace rozšířit z jednoho na druhý?
Muze. Proto jsou prave tak dulezita ta forward pravidla v iptables. Tohle prave plati i pro ten loadbalancer, tam je to uplne to samy. Dobre osefovanej forward chain je proste zaklad!

Co jsou reálné hrozby?
Chybi ti tam spousta veci, treba tohle:  poslu ti na server pres internet spoofovanej paket, kterej ti zpusobi na serveru ARP poisoning. Pomoci toho ti pak povrhnu falesnej DNS server a misto ze spravnyho blockchainu budes tahat data o probehnuvsim transakcich z myho podvrhnutyho serveru, kde bude oznacena jako probehnuvsi transakce, ktera ve skutecnosti neprobehla. Jasne, je tam jeste problem s certifikatama u ssl, ale to vyresim tak, ze tu falesnou domenu na falesnym DNS serveru budu mit podepsanou pomoci DNSSec.

A je to. Penize mi poslete i kdyz transakce neprobehla.

Lol Phirae

« Odpověď #250 kdy: 29. 11. 2013, 13:07:43 »
U nás je jakékoliv prolamování ochran trestné, tak to postavte jen na obyčejném hesle, které mějte třeba v patičce na webu. Pak už jen podávejte trestné oznámení.

A na to se co? Napijem!!!

P.S. Special message pro Nováka:

« Odpověď #251 kdy: 29. 11. 2013, 13:11:22 »
Chybi ti tam spousta veci, treba tohle:  poslu ti na server pres internet spoofovanej paket, kterej ti zpusobi na serveru ARP poisoning. Pomoci toho ti pak povrhnu falesnej DNS server a misto ze spravnyho blockchainu budes tahat data o probehnuvsim transakcich z myho podvrhnutyho serveru, kde bude oznacena jako probehnuvsi transakce, ktera ve skutecnosti neprobehla. Jasne, je tam jeste problem s certifikatama u ssl, ale to vyresim tak, ze tu falesnou domenu na falesnym DNS serveru budu mit podepsanou pomoci DNSSec.

Přijde mi to dost nereálné. Máš k tomu nějaký materiály ohledně paketu, který způsobí ARP poisoning? Ten se snad dá dělat jen na lokální síti ne?

Jakub Galgonek

« Odpověď #252 kdy: 29. 11. 2013, 13:13:56 »
- v zásadě jen řeši obrovskou neschopnost programátorů ošetřit si apostrov

Kolik je ti vlastně let?

« Odpověď #253 kdy: 29. 11. 2013, 13:23:35 »
Přijde mi to dost nereálné. Máš k tomu nějaký materiály ohledně paketu, který způsobí ARP poisoning? Ten se snad dá dělat jen na lokální síti ne?
No fajn, aspon na tohle ses chytl.

Ondro, uprimne a cestne: jsem hrozna zakerna svine a dneska si do modryho zivota musim vyplnit cerveny policko, protoze poslednich nekolik prispevku si z tebe delam zadek. A to dost nehoraznym zpusobem. Ovsem s lidumilnym cilem:

Ucinit posledni pokus pohnout te k tomu, aby sis uvedomil, ze o bezpecnosti toho vis proste moc malo na to, co se snazis udelat. To neni ostuda. Ja o tom taky moc nevim. Ale proto se taky nesnazim postavit burzovni soft. To proste neni sranda, na to jsou v bankach cela oddeleni profesionalu, kteri na to maji kurzy, skoly, certifikaty, desetilete zkusenosti, poradne nastroje a poradne rozpocty. Udelal jsem posledni pokus pohnout te k tomu, aby ses k tomu postavil jako chlap, strizlive posoudil, na co mas a na co ne a co je potreba s tim delat, aby to nebyla slabina projektu.

Bezpecnost, to neni zadne bezcilne bezesmyslne placani o technologiich a pouzivani spravnych klicovych slov (sifrovani, honeypot, firewall) se zdanim smysluplne diskuse tak, jak jsem to ted delal ja, kdyz uz jsi mi zadnou jinou sanci svym chovanim nedal.

Tak doufam, ze to k necemu bylo. Za me posledni pokus. Jestli nepomohlo tohle, tak uz nic.

« Odpověď #254 kdy: 29. 11. 2013, 13:25:09 »
...

Dík, věděl jsem, že to nikam nevede  :P