A jak si pomůžu, když nasadím děravou aplikaci do produkčně zabezpečeného prostředí? Je to naprosto k ničemu! První je zabezpečit aplikaci a o to tu celou dobu jde. Investovat prostředky do zabezpečení prostředí, když mám v aplikaci díry jak vrata (ačkoliv to já nevím, to se právě snažím zjistit) je vyhazování peněz oknem
Zde pravdepodobne lezi Vas nejvetsi omyl - nechapete, ze bezpecny musi byt cely system "bitstock.cz". Ne pouze nektere jeho casti, ale VSECHNY. Vas pristup, kdy chcete abychom Vam testovali POUZE jednu jedinou komponentu systemu "bitstock.cz" je znacne naivni, protoze bud to znamena, ze si neuvedomujete jak komplexni je problematika bezpecnosti na internetu, nebo si to uvedomujete, ale zapomnel jste nam v prvnim prispevku rici, ze netestujete zabezpeceni celeho systemu "bitstock.cz", ale pouze weboveho UI.
Pokud pouziji Vasi analogii o zamrizovanych dverich a otevrenem oknu do sklepa, tak nam rikate, ze mate perfektne zabezpeceny dum, a at se do nej zkusime dostat. Ve chvili, kdy nekdo upozorni na fakt, ze okno do sklepa je otevrene nam sdelite, ze to nas nema zajimat, ze ve skutecnosti testujete pouze jednu zed domu se dvermi. Pak se urazite, ze jsme hlupaci, kteri nechapou, ze zbytek domu je pouze tresnicka na dortu, a Vy pouze chcete, abychom Vam (zadarmo!!) ozkouseli zabezpeceni zamrizovanych dveri, a nevsimali si okna do sklepa, protoze pry nakonec ty dvere budou stejne v jinem dome, takze bychom meli cely zbytek domu ignorovat.
Pak Vas nekolik lidi upozorni, ze Ve dverich je sice ciselny zamek, ale skrze sklo v nich je videt papirek na stole, na kterem je mozne precist "Kod dveri: 1234", dvere jsou sice pancerove a zamrizovane, ale panty drzi pouze v drevenem ramu a mrize jsou prisroubovane z vnejsi strany domu.
Vidite prosim tu absurtidu? Rozumite ted tomu, ze Vam lide reknou, ze nejenze zjevne nerozumite bezpecnosti, ale jeste po nich chcete zcela nesmyslne testovat jedny konkretni dvere v dome, ve kterem nakonec nebudou.
Pokud Vam ani toto nedava smysl, prosim napiste mi to. Zatim totiz stale trochu doufam, ze pochopite co se Vam zde snazime sdelit (prestoze nekdy znacne nehezkym zpusobem). Pokud mi ale napisete, ze ani toto Vam smysl nedava, alespon budu moci v klidu ignorovat tuto debatu, protoze nepovede nikam.