Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #165 kdy: 28. 11. 2013, 23:49:50 »
Srandičky srandičky, Kapitáne, ale nastupuje úplně nová doba, tak ať nám to neuteče tyvole!

Citace
Ježiš těchto článků od rádoby odborníku s hroznou expertností jak je cena tvořena a že když tohle tak to spadne atd. už vyšly stovky. Už od doby kdy měl BTC cenu jednotek dolarů. Čtěte něco pořádného a ne staré páprdy, kteří nechápou a jsou akorát nasraní, že už na tom ty stonásobky nevydělali jako ostatní. Nastupuje nová doba se kterou nepočítají žádné ekonomické teorie z minulého století.

jones

« Odpověď #166 kdy: 29. 11. 2013, 00:23:58 »
Podle mého názoru to chtěli normálně spustit a až po tom, co se do toho lidi opřeli, operativně řekli, že to je jen demo.
To si myslím a nikdo mi to nevyvrátí.
To ni nikdo vyvracet nemůže, když si to na ten web sami napsali, jak psal Kuba :)

Vůbec je to zajímavá čeládka tydlencti bitcoinisti. Jsa schvácen virózou (tou normální, ne-prezidentskou) jsem si dneska pro pobavení procházel https://plus.google.com/communities/101830162176122913201 a občas jsou to dobrý pecky.
- hackli nám pool a ukradli 250LTC.
- to bude Windowsem
- to chce pořádný firewall
- ted na tom pracujeme. Bude https

Úplnej Facebook tyjo, akorát místo šatečků a duckfaců grafárny :)

Omlouvam, se ale opravdu jsem cekal vic. Nechal jste se zrejme strhnout do OT a zbytecne urazeni lidi. Ok, bral bych argument "neverim tomu", "trh ma velkou volatilitu", "myslim ze jde o bublinu", cokoliv. Ale "zajímavá čeládka tydlencti bitcoinisti" :( Za bitcoinisty si dosadte cokoliv jineho "linuxaci, programatori, ucitele" kazda skupina by se dala podobnou "argumentaci" shodit.

Chtel jsem reagovat uz na vas post s obrazkem - taky OT. Na nem je vtipne ze, kdyz si doprostred dosadite jakoukoliv jinou menu, treba CZK, porad bude platit. Cast o matematice jeste mnohem vic nez v pripade BTC. Co prijde dal, nejake karikatury jako byvaly na MS? To neni argumentace, zase jen "diskuze" ala novinky, kde nikdo vlastne nediskutuje. Fakt smutny. Nebo je to nejaky alter ego pana Prymka kteryho znam z drivejska.

Jinak samozrejme kdyz znam rizika a neuplatnuju jen buy & hold na takovymhle volatilnim trhu se da hodne vydelat...

gg

« Odpověď #167 kdy: 29. 11. 2013, 00:35:29 »
Přijde buran na úřad a řve: "Dejte mi dávky, dejte mi dávky, nepracuju, ale dejte mi dávky!"
Existují dva druhy lidí - lidé, jako já, kteří řeknou, nemakal jsi, chlastáš, házíš to do automatů, kradeš, tak si chcípni, když přijdeš slušně a poprosíš, dostaneš koště, zameteš ulici, za práci peníze a za ně si nakup jídlo.
Druhý typ lidí, třeba jako vy dva, řeknou, je to chudák, vždyť má hlad, no, on se zlepší, je jedno že znásilňuje, je jedno, že přepadá lidi s nožem, no, mějme se všichni rádi, peace!
Tak moment, bavíme se tady o nějakých buranech a nemakačenkách? O tom nic nevím! A to škatulkování si strč za klobouk.

Když sem někdo přijde, řekne něco ve smyslu: HELE, TAKHLE TO BUDE, ZA PÁR DNÍ TO POUŠTÍME A JE TO FAKT ÚBER BEZPEČNÝ a kdo nás chce přesvědčit o opaku, ať se ukáže, tak je to jen varianta na toho burana, co chce prachy bez práce.
Kdyby tam měli třeba menší chybku, tak řeknu "Chtělo by to ještě to a to..", ale když tam mají nejméně čtyři džuzny jako krávu, o bezpečnosti toho vědí asi tolik, kolik já vím o namlouvacích rituálech Sviňuch, nemám důvod brát jakýkoliv ohled.
4?

Podle mého názoru to chtěli normálně spustit a až po tom, co se do toho lidi opřeli, operativně řekli, že to je jen demo.
Zajímavá myšlenka, možné to je..

A apriori tvrdit, že když sem přijde slušně a slušně o něco požádá, že je odmítnut, tak na tom je kapku něco fašistického, myslím, že jste fašisti, protože právě fašisti řekli "No, když to zkusíme slušně, tak to nepůjde.", tyhle teorie masovejch vrahů, kdy se všichni domnívali, že přijít slušně je chyba a raději to řešili vražděním, jsou myslím hodně špatné!

Nevím, mě spíš příjde fašistické dělení lidí na 2 skupiny, jednu dobrou a druhou tu zlou a popravdě se toho trochu děsím...
Já ty lidi neznám, přiznám se, každopádně mi příjde, že vynaložili jisté úsilí atd..

Mě zkrátka nevadí, že tady jsou nějaké bitcoiny, ikdyž v tom nejedu, tak je mi to jedno. Pokud to neomezuje moji svobodu nebo práva, ať si každý dělá co chce. Nebo ne? Proč ne?

gg

« Odpověď #168 kdy: 29. 11. 2013, 00:50:52 »
Jestli bysme se měli něco naučit, tak nekoukat furt kde sehnat miliony bez práce a normálně slušně poctivě makat, pracovat na sobě, inovovat, ale neplíst z hovna bič. Vždycky mě bavily ty projekty ve Dni D, to byly věci... Oproti nim to maj kluci promyšlený solidně, to zas jo :)
Kdo by nechtěl miliony bez práce :) Ale štěstí si za to imho nekoupíš..

Projekt je naopak imho celkem pomýlenej, protože stejnýho efektu by imho mohl dosáhnout daleko snáz a jistěji. Měl jsem napsanej odstavec, proč si to myslím, ale smazal jsem ho, ať vám teda nekazím tu sluníčkovou atmosféru ve které se máme všichni rádi :) Nechme se překvapit, třeba su škarohlíd :)
To je škoda, to jsem fakt nechtěl, prosím napište ten odstavec :) Anebo to implementujte a dělejte konkurenci.. Nechcete píchnout? :)

PANKapitanRUM

« Odpověď #169 kdy: 29. 11. 2013, 01:23:25 »
že vynaložili jisté úsilí atd..

Ano, proto jsem se tomu včera taky věnoval.
Kdyby ho nevynaložili, vůbec bych se tomu nevěnoval.
Tvůj čas je zcela bezcenný? Můj tedy ne.
Pokud by přišli "Hele, můžeme tam mít chybu, koukněte se prosím...", tak bych jim napsal "Hele, chce to ještě poladit!".
ALE když někdo přijde "Jsem KING a tohle je prostě bulletproof!", tak, pokud se mýlí, vyvedu ho z omylu.

A ty by ses měl zamyslet nad jednou věcí, Ondra a spol. udělali aplikaci, jo, je děravá, ale udělali jí a pokud se vrátí zpět ke kořenům, na třetí-čtvrtý pokus udělají aplikaci opravdu bezpečnou, tedy něco udělali, já jim to otestoval a udělal jsem bezpečnostní testy.
Dobrá, a co jsi udělal ty, kromě kritiky ostatních?
Pouštíš jen svou zmrdí šťávičku, nebo fakt něco umíš?
No tak jim pomoz filantrope, přidej se k nim, zabezpeč to a pak se směj, až si na tom KapitánRUM a ostatní vylámou zuby ;)

PANKapitanRUM

« Odpověď #170 kdy: 29. 11. 2013, 01:33:30 »
že vynaložili jisté úsilí atd..

Myslím to smrtelně vážně, přidej se k nim a pomoz jim, přesně jak říkal Lenin, NEKECAT A MAKAT!
To, že tu budeš kydat na ostatní v diskuzi hnůj, TO TĚM KLUKŮM NEPOMŮŽE, místo na mně se soustřeď na jejich problémy.
Co já, mě je to té jejich píšoviny hovno, já nejsem součástí problému.
Takže buď STFU nebo - a to by bylo MNOHEM LEPŠÍ - jim skutečně pomoz ;)

gg

« Odpověď #171 kdy: 29. 11. 2013, 01:52:06 »
Myslím to smrtelně vážně, přidej se k nim a pomoz jim, přesně jak říkal Lenin, NEKECAT A MAKAT!
To, že tu budeš kydat na ostatní v diskuzi hnůj, TO TĚM KLUKŮM NEPOMŮŽE, místo na mně se soustřeď na jejich problémy.
Co já, mě je to té jejich píšoviny hovno, já nejsem součástí problému.
Takže buď STFU nebo - a to by bylo MNOHEM LEPŠÍ - jim skutečně pomoz ;)

Držím jim palce, to jim pomůže.
Ohledně toho STFU.. Nebo co? :) Tady nejseš v hospodě :) GTFO

PANKapitanRUM

« Odpověď #172 kdy: 29. 11. 2013, 02:04:11 »
Jo, to držení palců jim fakt pomůže, tomu se říká účinná pomoc.
Až budu potřebovat někoho, kdo umí držet palce, určitě si na tebe vzpomenu, tak si drž palce.

« Odpověď #173 kdy: 29. 11. 2013, 02:12:15 »

On to s přehledem vyvrací první příspěvek téhle diskuze

Kromě toho, že dokumentace by potřebovala přeformátovat a vůbec hodně vylepšit a ovládání je šílené (proč sakra ve výpisu příkazů nejde zadat nový?), tak pokud kupuji za částku, na kterou nemám, příkaz se stejně zadá a navíc ani nezablokuje žádné peníze

Řekl bych, že se ten příkaz jen "zadal", ale pak zůstal zadaný a nespustil se, třeba proto, že neprošel při validaci. Kdyžtak mi napiš id toho příkazu a já zjistím, jak na tom je.

Počítal jsem, že většina obchodníků bude obchodovat na hlavní stránce, kde je prodat a nakoupit dvě obrovské tlačítka, nebo rovnou klikat na nabídku

Tom Liberec

« Odpověď #174 kdy: 29. 11. 2013, 02:25:41 »
Pane Novák,  jak jste přišel na to, že jedno zda to je vlastní železo nebo cizí?
Přece nechcete tvrdit, že jedine možné řešeni je mit virtuál nebo vlastní železo v datahausu.
Nejlevnější nebo levnější to ano. IP vám přece nastaví klidně na železo do firmy nebo domu.
Ono půjde i o to uhlídat ty HDD.

PANKapitanRUM

« Odpověď #175 kdy: 29. 11. 2013, 02:34:17 »
Tady je dopis, který jsem poslal jednomu člověku, kterého snad mohu označit za svého přítele.

Citace
Ahoj,

s těma děckama to je složitý, na jedné straně jsem rád, že někdo něco dělá, na druhé straně je tak hrozně málo lidí, kteří opravdu něco dělají, že ti pak bývají nesmyslně namyšlení. V zásadě by se měl o něco snažit každý, ale asi bych měl rezignovat a říct, nejsou schopní lidé, co se dá dělat, budeme tleskat i těm neschopným, co se snaží, protože nikdo jiný nic nedělá. Z těchhle kluků mám pocit, že to mohli udělat opravdu dobře, ale je to problém, když se rozhlédnou a vidí okolo líný tlamy, který sice pořád melou něco o tom, že něco udělají a přitom nic nedělají, pak získávají pocit nadřazenosti, což jim bohužel ubližuje. Tyhle kluci, kdyby okolo sebe měli jiné, kteří by se snažili, tak i tihle by si na té práci dali daleko víc záležet. Je to hlubší společenský problém. Klukům fandím, že se snaží a na druhou stranu jsem jim chtěl trochu srazit hřebínek, protože těch vykradenejch burz už tu bylo...., ne je odradit.

Tak si to přeberte jak chcete hoši.

Za mě:
A) Fajn, že se snažíte.
B) Ondřeji, pokud ti rozhodím sandál pomocí 10-ti příkazů napsaných z konzole, tak nadávání mi do scriptkiddies a pindy o tom, že k žádnému narušení bezpečnosti nedošlo, nejen že mě neublíží, ale v očích celé řady lidí ztrácíš hodnotu, maskuješ svojí blbost, aroganci a trapně naduté ego. Totiž jen idiot kouše do ruky, která ho krmí - navíc když o to sám požádá, požádal jsi, aby se ti na to někdo podíval, že je to dobré, podíval jsem se a dobré to není, ta bezpečnost v tom stojí za úplné hovno a i ty stojíš za úplné hovno, pokud jediný způsob, jak se s tím dokážeš vyrovnat je ten, že popíráš nepopiratelné a ostatním nadáváš do script kiddies.

Vyrovnej se s tímhle:
Uzavřel jsem sázku, že ta vaše směnárna VYDRŽÍ tři měsíce nevykradená, vsadil jsem na to 20$ a vsadil jsem na Vás, že jsem se spletl, že k ohrožení bezpečnosti nedošlo a že to je úber bezpečný, ten člověk, který vsadil proti, je velmi nafoukaný, nerad prohrává, proto bych tě rád poprosil, abys to zabezpečil opravdu dobře, protože nechci přijít o svých 20$. Sázka začne běžet od prvního dnes Vašeho ostrého provozu.

Jeden z možných útoků třeba:
Někdo přesměruje Váš frontend na svůj stroj a všechno na "Vašem" webu si už pak ošéfuje na svém webu.
To se dá udělat celou škálou možností, od napadení DNS přes napadení www serveru a vložení XSS obsahu až po spuštění paralelní verze na Vašem stroji.

Je to sázka o 20$, chceš prodávat desítky za hodinu bitcoinů v hodnotě 1000$, tak tě určitě taková věc nemůže rozhodit.
Pokud jsi chlap a máš na to, měl bys k mým 20$ přihodit ještě alespoň 1BTC, lidé budou riskovat víc než jeden BTC a pokud by někdo přesměroval frontend na sebe, pak se tam ztratí víc než jeden BTC.

Tom Liberec

« Odpověď #176 kdy: 29. 11. 2013, 02:48:53 »
Pane Novák takova drobnost. Peníze mají větší hodnotu, než je databázový zaznam v bance. Jsou totiž pojištěny.  Navíc kryty částečnými rezervami a dozorovány bankovním dohledem. Pokud myslíte vážně všechno co jste napsal, připadá mi to jako by jste chtěl otevřít hitel pro zlaté rybičky v cizím pronajatém akváriu,  mimo Váš objekt. - Smlouvu, že jsem za rybičky a jejich hlídání u zaplatil plánujete jakou?  Budete za to ručit jak?

Juro

« Odpověď #177 kdy: 29. 11. 2013, 06:01:15 »
Ja som uplny amater ale vidim toto:
Blind SQL injection was found at: "http://www.bitstock.cz/register", using HTTP method POST. The injectable parameter is: "captcha".
Blind SQL injection was found at: "http://www.bitstock.cz/command", using HTTP method GET. The injectable parameter is: "amount".
Blind SQL injection was found at: "http://www.bitstock.cz/command", using HTTP method GET. The injectable parameter is: "price".

« Odpověď #178 kdy: 29. 11. 2013, 07:34:05 »
Omlouvam, se ale opravdu jsem cekal vic. Nechal jste se zrejme strhnout do OT a zbytecne urazeni lidi. Ok, bral bych argument "neverim tomu", "trh ma velkou volatilitu", "myslim ze jde o bublinu", cokoliv. Ale "zajímavá čeládka tydlencti bitcoinisti" :( Za bitcoinisty si dosadte cokoliv jineho "linuxaci, programatori, ucitele" kazda skupina by se dala podobnou "argumentaci" shodit.
Ježkovanoho, to už tady nemá vůbec nikdo ani smysl pro humor?! "Čeládka" je urážka? Jsem snad Rychlonožka, abych jim říkal "plantážníci"?!

Jistěže Linuxáci jsou taky pěkná čeládka! Včetně mě!
http://www.schrankmonster.de/content/binary/linux%20makes%20a%20man.jpg

Chtel jsem reagovat uz na vas post s obrazkem - taky OT. Na nem je vtipne ze, kdyz si doprostred dosadite jakoukoliv jinou menu, treba CZK, porad bude platit.
No tak to dost těžko. Ledaže bysme chtěli tvrdit, že lidi z ČNB nic neví o ekonomii a o mněnách, což by bylo poněkud pubertální tvrzení od kohokoli z nás.

To neni argumentace, zase jen "diskuze" ala novinky, kde nikdo vlastne nediskutuje.
Svoje konkrétní výhrady proti Bitcoinu jsem na rootu psal už mockrát, je mi už trapný je opakovat. Je toho plný web. Stačí zadat do Googlu něco ve smyslu "economists bitcoin". Bitcoin totiž kritizují i ti, kdo by ho měli nejvíc ocenit - ekonomové Rakouské školy.
A stejně to nemá cenu, protože teď zrovna probíhá zlatá horečka. Když má někdo zlatou horečku, tak ho žádné argumenty nepřesvědčí. Dopadne tak akorát takhle:
https://plus.google.com/110159109226357113328/posts/ZbDyuJFMw6x

Jinak samozrejme kdyz znam rizika a neuplatnuju jen buy & hold na takovymhle volatilnim trhu se da hodne vydelat...
Bohužel přesně naopak. Krátkodobé spekulace mají dlouhodobou úspěšnost stejnou jako čistě náhodné operace. Tj. nižší než hold. Zvlášť u BTC, který je úplně čistou spekulací a nemá žádné podkladové aktivum, podle kterého by se dalo něco aspoň trochu racionálně odhadovat.

Jinak kdyby někdo z nějakého obzvláštně perverzního ;) důvodu toužil znát můj názor na BTC, píšu o něm na svým profilu na Plusku.

« Odpověď #179 kdy: 29. 11. 2013, 08:07:46 »
Ja som uplny amater ale vidim toto:
Blind SQL injection was found at: "http://www.bitstock.cz/register", using HTTP method POST. The injectable parameter is: "captcha".
Blind SQL injection was found at: "http://www.bitstock.cz/command", using HTTP method GET. The injectable parameter is: "amount".
Blind SQL injection was found at: "http://www.bitstock.cz/command", using HTTP method GET. The injectable parameter is: "price".

Dobrý den, teší mě, že to někdo zkouší. Chtěl bych se zeptat, z jakého programu je to výstup?

Proved jsem kontrolu uvedených návrhů a nic jsem tam nenašel. Jenom jeden příklad za všechny

https://www.bitstock.cz/command?operation=buy&market=BTC&amount=89%27;%20SELECT%20*%20FROM

Když to udělá člověk nepřihlášený, tak je tam jen redirect na login. Když to udělám přihlašný, tak mě to pouze předvyplní formulář. Což je přesně ten účel toho příkazu. Samotné odeslání nelze dělat GETem, to by bylo asi fakt nebezpečný. Navíc tam v tom formuláři v tom potvrzovacím okénku je kontrola CSRF tokenu. Jinak s těmi čísly v GETu a v POSTu se dělá to, že první co se udělá, že se převedou na číslo. Takže když tam někdo napíše řetězec, maximálně ho to vykopne, že má tu hodnotu neplatnou

U capcha SQL injection asi těžko, když to nechodí do databáze.

Ale jinak dík, rozhodně bych rád k tomu viděl nějaký comment, jak k tomu ten program došel. Třeba existuje nějaké validnější řešení, čímž ten validátor uspkojím