Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

tom222

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #120 kdy: 28. 11. 2013, 14:29:48 »
Virtuální měnu devizový zákon ani jiný zákon v České republice neupravuje.
I kdyby to nebyla měnová burza, je tenhle projekt něco jiného: komoditní burza, sázková hra, ... cokoli.

Jestliže nevíme, jak by český soud BTC pojmul, těžko můžeme říct, že to něco "neupravuje žádný zákon".

No myslim, ze BTC neni z pohledu zakona mena je to jen (v lepsim pripade) movita vec. A je bezpredmetne opakovat terminy sazkova hra, CNB regulace, burza (v klasickem smyslu). IMO proste jen kupujete a prodavate zbozi, ktere z pohledu legislativy _nema_ zadny specialni vyznam - takze takovy Aukro na bitcoiny.

Samozrejme se musite ridit spoustou dalsich zakonu (dane, podnikani), ale tezko se na vas muzou vztahovat regulace menovych trhu a burz.

Just my 2 cents.

« Odpověď #121 kdy: 28. 11. 2013, 14:31:32 »
Opět se pletete, ta burza negeneruje nějaké výnosy. Ta burza slouží k prodeji a nákupu. Jedna strana chce prodat, druhá koupit. Není účelem burzy zajisit zisk. To si pletete s investičním fondem (nebo podílovým fondem)
Příklad:
Citace
Investice do podílových listů v sobě obsahuje riziko
kolísání aktuální hodnoty investované částky a výnosů z ní a není zaručena návratnost původně investované částky. Minulé
výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích. Míra očekávaného výnosu z cenných papírů nebo jiných investičních nástrojů
souvisí s mírou investičního rizika a není jisté, že skutečný výnos bude odpovídat výnosu očekávanému. Výnosy z cenných
papírů nebo jiných investičních nástrojů dosahované v minulosti nejsou zárukou výnosů budoucích

Bla

« Odpověď #122 kdy: 28. 11. 2013, 14:34:38 »
UF!
Tak jsem to tu přečetl ::)
Tedy, no, a... je vidět, že jsem se s tou žumpou spletl.
Nejen, že se Vám povedlo župu vyrobit (tady z tohoto vlákna), ale dokonce se Vám jí povedlo i naplnit a úspěšně do ní namočit mnoho slušných diskutérů ::)
Takový sračky jako tady, to se jen tak nevidí a taková žumpa, jako je tohle vlákno, to je taky unikát, určitě se zařadí do kulturního dědictví ROOTu hned vedle vlákna o kvalitě našich VŠ ;D

NO TO TEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!

« Odpověď #123 kdy: 28. 11. 2013, 14:35:57 »
Opět se pletete, ta burza negeneruje nějaké výnosy. Ta burza slouží k prodeji a nákupu. Jedna strana chce prodat, druhá koupit. Není účelem burzy zajisit zisk. To si pletete s investičním fondem (nebo podílovým fondem)
Příklad:
Citace
Investice do podílových listů v sobě obsahuje riziko
kolísání aktuální hodnoty investované částky a výnosů z ní a není zaručena návratnost původně investované částky. Minulé
výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích. Míra očekávaného výnosu z cenných papírů nebo jiných investičních nástrojů
souvisí s mírou investičního rizika a není jisté, že skutečný výnos bude odpovídat výnosu očekávanému. Výnosy z cenných
papírů nebo jiných investičních nástrojů dosahované v minulosti nejsou zárukou výnosů budoucích

Tohle není investice do podílových listu. Tohle je služba, kdy vám někdo za práci zaplatí bitcoinama a vy si chcete za svojí práci já nevím, zajít do soukromé vířivky v Praze na jížní spojce, kde bitcoiny těžko uplatníte.

A nebo naopak, kdýž vám někdo bude ochoten něco zařídit třeba na internetu a bude za to chtít zaplatit bitcoinama. Přijdete na bitstock, pošlete peníze, kliknete na nabídku a dostanete bitcoiny. Tím může váš život na bitstocku končit.

belzebub

« Odpověď #124 kdy: 28. 11. 2013, 14:37:35 »
Ale očekával jsem seriozní diskuzi, ne vykřiky typu "vám bych nesvěřil ani žumpu". To se omlouvám, ale měl jsem vyšší mínění o diskutujících na rootu.

Vase ocekavani by melo opodstatneni v pripade, ze byste se ptal na nejakem velmi serioznim foru, s overenymi uzivateli a tvrde moderovanou diskuzi. Diskuze na root.cz toto vubec nesplnuji (coz je dobre!), takze kdokoliv sem neco pise, musi pocitat s tim, ze se mu ozvou ruzni anonymove a bude urazen, ponizovan, zesmesnovan a obvinovan z ruznych nehezkych veci (pedofilie, incest, nizka kvalifikace pro ostrahu fekalnich jimek, atd). Neni to hezke, ale priznejme si to - kdo znas obcas na internetu "anonymne" nekoho neurazil, nezesmesnil, nebo si proste jen nezatrolloval.
Podstatne je nebrat to tak vazne, a soustredit se na vecne argumenty. Precijen jsme, my IT-aci, lehce asocialni, a nekteri z nas neodolaji touze svuj argument podporit patricne zesmesnujicim dodatkem (ala pan Hulan).
Takze az me nekdo oznaci za pedofila, souloziciho obden se svou matkou ve fekalni jimce, zatimco tvorim nekvalitni kod ve visual basicu na Windows 98, neprekvapi me to - to je proste internet.

Independent

« Odpověď #125 kdy: 28. 11. 2013, 14:39:38 »
No tak jsem si dal tu práci a pročetl tohle vlákno. Uff.
Nebudu zde hodnotit způsoby vyjadřování. Každopádně celý spolek na mě působí, že banda teenagerů se domluvila, že založí burzu a strašně zbohatnou. Ale nechme to, toto nebudu hodnotit.
Podíval jsem opravdu jen v rychlosti na ten web.
Hackovat to nebudu, na to nemám náladu ani čas. Ale postřehy:
Možná by nebylo úplně nejhorší, udělal to trochu antidebil.
Nevalidujete kódy banky (blbost ja vim)
Nevalidujete email (tedy to že ho vlastním, třeba aktivační kód...)
Info o registraci na emajl mi přišel prázdný (tak proč ho posíláte....)
V možnosti poslat peníze na účet se píše že mám převést peníze na 0000/000 a kde je třeba blbost jako VS?

Dále to zkoumat nebudu, nemám na to čas. Ale nepůsobí to na mě, že jste si dali nějak extra záležet.

Lol Phirae

« Odpověď #126 kdy: 28. 11. 2013, 14:40:43 »
proste jen kupujete a prodavate zbozi, ktere z pohledu legislativy _nema_ zadny specialni vyznam

No, pokud důvěřivým neznalým lidem prodáváte NIC za 1200 USD za kus, tak v civilizovaném státě dřív či později skončíte přinejlepším tak, že až se skutečně ukáže, že to NIC má hodnotu NIC, tak zaplacenou cenu budete muset vrátit, neb se vaše počínání, slovy zákona, příčí dobrým mravům a tudíž je smlouva od počátku neplatná. V tom horším případě vás zabásnou za podvod nebo něco podobného.

« Odpověď #127 kdy: 28. 11. 2013, 14:41:43 »
Tohle není investice do podílových listu. Tohle je služba, kdy vám někdo za práci zaplatí bitcoinama a vy si chcete za svojí práci já nevím, zajít do soukromé vířivky v Praze na jížní spojce, kde bitcoiny těžko uplatníte.

A nebo naopak, kdýž vám někdo bude ochoten něco zařídit třeba na internetu a bude za to chtít zaplatit bitcoinama. Přijdete na bitstock, pošlete peníze, kliknete na nabídku a dostanete bitcoiny. Tím může váš život na bitstocku končit.
Ježovanoho, to bych mohl říct i o NASDAQu - to je taková služba, kdy vám někdo za práci zaplatí akciema Applu a vy si chcete za svojí práci já nevím, zajít do soukromé vířivky v Praze na jížní spojce, kde akcie Applu těžko uplatníte. A nebo naopak, kdýž vám někdo bude ochoten něco zařídit třeba na internetu a bude za to chtít zaplatit aciema Applu. Přijdete na NASDAQ, pošlete peníze, kliknete na nabídku a dostanete akcie Applu. Tím může váš život na NASDAQu končit.

Takový pohádky fakt právníky nezajímají, dokonce ani zákazníky. Buď jste burza, která vytváří nějaký trh, nebo jste escrow, nebo se nudíte a baví vás jQuery...

...ale dost už, už fakt myslím, že jsem toho napsal až příliš...

« Odpověď #128 kdy: 28. 11. 2013, 14:43:18 »
No, pokud důvěřivým neznalým lidem prodáváte NIC za 1200 USD za kus, tak v civilizovaném státě dřív či později skončíte přinejlepším tak, že až se skutečně ukáže, že to NIC má hodnotu NIC, tak zaplacenou cenu budete muset vrátit, neb se vaše počínání, slovy zákona, příčí dobrým mravům a tudíž je smlouva od počátku neplatná. V tom horším případě vás zabásnou za podvod nebo něco podobného.

Ty NIC ale nedostaneš, ty získáš právo provést transakci v blockchainu. To je rozdíl. A tím že to právo použiješ to právo předáš někomu jinému. A to že těch práv je limitované množství dělí cenu toho NIC.

Dneska ani vaše skutečné peníze v bance nemají vyšší cenu, než náklady na udržení záznamu v databázi. Zkuste se toho NIC vzdát.

« Odpověď #129 kdy: 28. 11. 2013, 14:44:03 »
Ježovanoho, to bych mohl říct i o NASDAQu - to je taková služba, kdy vám někdo za práci zaplatí akciema Applu a vy si chcete za svojí práci já nevím, zajít do soukromé vířivky v Praze na jížní spojce, kde akcie Applu těžko uplatníte. A nebo naopak, kdýž vám někdo bude ochoten něco zařídit třeba na internetu a bude za to chtít zaplatit aciema Applu. Přijdete na NASDAQ, pošlete peníze, kliknete na nabídku a dostanete akcie Applu. Tím může váš život na NASDAQu končit.

Takový pohádky fakt právníky nezajímají, dokonce ani zákazníky. Buď jste burza, která vytváří nějaký trh, nebo jste escrow, nebo se nudíte a baví vás jQuery...

...ale dost už, už fakt myslím, že jsem toho napsal až příliš...
Akcie nejsou Bitcoiny. Bitcoiny nejsou akcie

Lol Phirae

« Odpověď #130 kdy: 28. 11. 2013, 14:46:48 »
Ty NIC ale nedostaneš, ty získáš právo provést transakci v blockchainu. To je rozdíl.

Tak určitě. To je veliký rozdíl.  ::) ;D Stejně dobře můžete prodávat za 1200 USD třeba právo si na ulici prdnout - když si k tomu přimyslíte pohádku o skleníkových plynech, globálním oteplení, směrnici EU a emisních povolenkách pro ovčany, tak to bude znít daleko důvěryhodněji, než ta šaškárna s BTC.

« Odpověď #131 kdy: 28. 11. 2013, 14:49:42 »
Tak určitě. To je veliký rozdíl.  ::) ;D Stejně dobře můžete prodávat za 1200 USD třeba právo si na ulici prdnout - když si k tomu přimyslíte pohádku o skleníkových plynech, globálním oteplení, směrnici EU a emisních povolenkách pro ovčany, tak to bude znít daleko důvěryhodněji, než ta šaškárna s BTC.
To není pohádka, to je realita, viz burza s emisnima povolenkama

tom222

« Odpověď #132 kdy: 28. 11. 2013, 14:50:10 »
proste jen kupujete a prodavate zbozi, ktere z pohledu legislativy _nema_ zadny specialni vyznam

NIC? Tato argumentace lze vztahnout na jakoukoli online prodanou digitani vec... Koupim si online fotku se vsema prava, pak ji budu chtit prodat, ale nikdo ji nekoupi protoze ta fotka je ve skutecnosti hrozna, jen me se zdala dobra... Ve chvili kdy obe starny vedome a svobodne uzavrou smlouvu tohle soud rozporovat nebude. Kdyz nekomu za 1M prodam paratko (a nebudu mu pri tom tvrdit, ze je to kouzelna hulka) tak nema sanci vyhrat soud s argumentaci "on mi prodal za 1M paratko".

« Odpověď #133 kdy: 28. 11. 2013, 14:50:40 »
Dneska ani vaše skutečné peníze v bance nemají vyšší cenu, než náklady na udržení záznamu v databázi.
Jémine, to je fakt

Peníze v bance mají tu cenu, že jestli je ode mě někdo nevezme, tak ho státní aparát zavře do vězení. To je daleko víc vyfutrovaná cena než to, že se pár tisíc geaků zbláznilo a začali si myslet, že čím víc cifer v pí vypočítají, tím větší cenu to číslo bude mít.

« Odpověď #134 kdy: 28. 11. 2013, 14:57:00 »
Už se těším až to pojede na ostro! Vykrádání směnáren je větší zábava než fakt pracovat.