Dobry den,
na uvod bych se predstavil - je mi 16 let a hodim na Soukromou stredni skolu informacnich technologii (druhy rocnik) - obor programovani a databazove systemy. O informacni technologie obecne se zajimam od utleho veku, pres otce, ktery je take programator.
Nedavno mi znamy nabidl, ze mi zaplati pro me velmi slusne penize, kdyz mu napisu jednoduchou aplikaci, jakysi "replikator" tabulek se seznamy uzivatelu.
Vyuziti - ve firme meli mensi pocitacovou sit postavenou na Windowsech, tedy Active Directory pro spravu uzivatelu a jejich e-mailovych schranek, dale webove stranky bezici na Wordpressu a nakonec jakysi interni informacni system naprogramovany na zakazku vyuzivajici Oracle databazi. Kazdy system ma vlastni tabulku ci celou databazi s uzivatelskymi udaji a navic, firemni personaliste pro spravu zamestnancu pouzivaji dalsi system.
Ukolem bylo kazde rano precist vyexportovany CSV soubor z onoho personalniho systemu a podle nej vytvorit nove AD uzivatele, pokud funkce toho zamestnance vyzadovala praci s PC a podobne... a navic kazdou vetsi zmenu (co je vetsi zmena? napriklad zmena e-mailu reditele, naopak mensi zmena je telefonni cislo delnika) nechat personalistou znovu schvalit.
Z jednoduche aplikace delane pro znameho se stal muj konicek, takze i po tom, co jsem aplikaci odevzdal, jsem ji dale doplnoval dalsimi a dalsimi funkcemi, temer pres rok. Nedavno jsem celou aplikaci dodelal, peclive otestoval a nechal otestovat...
Vyhody me aplikace vidim predevsim v rychlosti systemu (neni to moloch v Jave, jako je treba Oracle IDM), vyrazne nizsi cene, jednoduchosti nasazeni a moznosti modifikace (cela aplikace byla psana s ohledem na upravitelnost).
A nyni stojim nad otazkou, jake mam vlastne moznosti prodeje takovedleho systemu, kdyz je mi 16 let, nemam tedy moznost (ani financni) zalozit firmu, fakturovat a spousty dalsich veci spojenych s prodejem software, nehlede na to, kdo by si koupil dulezitou soucast firemni site od temer sedmnactileteho studenta, kdyz lze nechat aplikaci udelat na zakazku od vysokoskolsky vzdelanych profesionalu.
Co si o tom myslite? Diky za vsechny odpovedi a nazory.
P.S.: moznost pockat do 18 let a mezitim se venovat dalsimu vyvoji bych velmi rad zavrhl, vzhledem k tomu, ze chodim na soukromou skolu na kterou si musim sam vydelavat (v soucasnosti praci po fastfoodech).