Cena za nastaveni webserveru

Re:Cena za nastaveni webserveru
« Odpověď #15 kdy: 21. 11. 2013, 11:23:40 »
tuxmartin    Nějak nechápu proc v tomto případe pišete o webhostingu? Domníval jsem se, že se jedná o doménu az přímo na IP do firmy na vlastním železe.
Jestli bude server umisteny v budove firmy, pak hosting neni potreba resit. To jsem ale nevedel.

Domena ve spojeni s TORem stejne nepujde pouzit, pokud chce anonymitu musi pouzit .onion.
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

adasd

« Odpověď #16 kdy: 21. 11. 2013, 11:26:35 »
ofc to bude bez domeny a bude to za .onion -om :)

ok ozval sa mi jeden pan, vyzera skusene, a dal mi aj cenu, nebudem ju zverejnovat :) ale mohli by sa vyjadrit este dalsi nech viem v akych vodach sa hybeme

dik

« Odpověď #17 kdy: 21. 11. 2013, 14:34:23 »
Jak jsem četl největší díra byla v tom, že server jako takový viděl do reálného internetu.
Pokud ho sestřelili, nic by se nestalo - nicméně tím, že se dokázali připojit ven identifikovali jeho reálnou adresu.
Tudíž není asi ani důležité něco kamuflovat, proč by nemohli vědět, že je to třeba RedHat s Nginxem? Nicméně nesmí se dostat na citlivá data uživatelů a zároveň projít na běžný internet o to tu kráčí.
Stejně tak, jako klienti by neměli mít přístup nikam mimo TOR.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

adasd

« Odpověď #18 kdy: 21. 11. 2013, 14:57:02 »
No teoria je ze nelegalna cinnost moze na internete prekvitat ... ja tvrdi mze TOR tomu pomaha. A protistrana sa ma demonstrovat moznosti ake su webservery vystopovat ... Pravdepodobne ziadne :) inak by to davno NSA a FBI robila vo velkom ale napriek tomu by som nerad urobil nejaku chybu a identifikoval vsetky veci ktore su prave potrebne zohladnit pokial chce webserver ostat nevystopovatelny

« Odpověď #19 kdy: 21. 11. 2013, 16:17:05 »
Kdesi, možná tady na Lupa.cz nebo soom.cz jsme četl, že se NSA aj. snaží na TOR nasadit svoje lidi, což je jim však na nic neboť pár míst v obrovské síti zřetězených bodů je jim na nic.

« Odpověď #20 kdy: 21. 11. 2013, 18:13:09 »
Kdesi, možná tady na Lupa.cz nebo soom.cz jsme četl, že se NSA aj. snaží na TOR nasadit svoje lidi, což je jim však na nic neboť pár míst v obrovské síti zřetězených bodů je jim na nic.

NSA přímo provozuje část TORu, nicméně jak sami poznamenali je pro ně složité analyzovat celou síť ( mají to v TODO listu  :) ).
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

« Odpověď #21 kdy: 21. 11. 2013, 23:56:26 »
ok ozval sa mi jeden pan, vyzera skusene

Jen aby pan nebyl z NSA :D
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

adasd

« Odpověď #22 kdy: 22. 11. 2013, 00:35:01 »
:) sa mi nechce verit ze na roote je iba jeden clovek co sa (asi) vyzna, chce jednorazovo privyrobit a vie slusne zabezpecit webserver :) fakt? :)

Tom Liberec

« Odpověď #23 kdy: 22. 11. 2013, 02:28:24 »
Určite je jich víc ovšem problém vidím v tom jednorázove přivydělat.  Zřejme jsou dost vytižení.

adasd

« Odpověď #24 kdy: 22. 11. 2013, 02:53:54 »
Nechcel by som to samozrejme nijako zlahcovat? Ale neni toto rutina? Ja som myslel ze ked napisem nastavit webserver :D tak sa tu o to vsetci potrhaju :) lebo to robili 100x a vedia presne co a ako ... sranda :)

kolkotohozjem

« Odpověď #25 kdy: 22. 11. 2013, 04:00:53 »
ano bohuzel tvuj  plan ale nevysel. :) Sice Nevim pro koho ten to projekt bude.
ale tohle ale urcite neni spravne misto. Tuny kecu a vsechno anonymne. vytahovani se pred dalsima anonymnima lidma.
popripade prekrouceni cele veci i myslenky a nakonec stejne neni nejlepsi ten co se ozve.

asasd

« Odpověď #26 kdy: 22. 11. 2013, 17:39:50 »
ano bohuzel tvuj  plan ale nevysel. :) Sice Nevim pro koho ten to projekt bude.
ale tohle ale urcite neni spravne misto. Tuny kecu a vsechno anonymne. vytahovani se pred dalsima anonymnima lidma.
popripade prekrouceni cele veci i myslenky a nakonec stejne neni nejlepsi ten co se ozve.

Ahoj, prepac ale nechapem co si chcel povedat :-(