Ahoj,
přemístil jsem část své sítě na jiné geografické místo a pro spojení mezi všemi počítači dále využívám OpenVPN. Protože ale počítače mají i doménová jména (v rámci vnitřní sítě), rád bych využíval i tato jména. Problém je jednoduchý, DNS server je jen na jednom místě, ale já jej chci prostřednictvím OVPN využívat i z toho druhého.
"Nakreslil" jsem obrázek

Vpravo nahoře je DNS a OpenVPN server, který je "schovaný" za routerem s VIP a má potřebné forwardy nastavené. Chci na PC vlevo dole používat jako DNS server PC vpravo nahoře. Ovšem jen za předpokladu, že OpenVPN si navzájem "potřáslo rukama" = spojení OVPN je v pořádku. Pokud není v pořádku, chci používat DNS přidělené od wifi AP -> LAN routeru (případně je používat i tak, ale až jako druhý/třetí v pořadí - nevím, jak v resolv.conf fungují priority).
Pozn.: wifi AP -> Lan router je Nanostation Loco M5 (považuju v tohle případě za nevýznamné zařízení). Router s VIP je Mikrotik v mé plné kontrole. Oba (resp. všechny) počítače valí na Linuxu.Doufám, že jsem to dal dohromady nějak přehledně, i když tomu zároveň moc nevěřím

Předem díky za pomoc