Bitcash.cz hacknut

Tom Liberec

Re:Bitcash.cz hacknut
« Odpověď #60 kdy: 12. 11. 2013, 22:23:25 »
Já to zaznamel od stranického kolegy webhostera Damira  Špoljarice. Takže jsem informoval na jeho FB, proto že on vůbec nevěděl kdo to byl. Ale měl jsem problém jak to ověřit. To mám ostatne dosud. To co jsem četl v Respektu, no nevím vyjadřovat se k tomu nebudu. Snažil jsem se Michala nasměrovat aby se mohl věnovat tomu o co jevil zájem.  Bohužel jeho zdravotní problémy vyhrávaly az zvítězily. Ten v podstatě verdikt  ÚP a posudk. lékaře tomu také moc nepomohl i když oni zřejme nemohli jinak.

hošek

« Odpověď #61 kdy: 13. 11. 2013, 00:04:13 »
Vzhledem zabezpečení jejich stránky se ani nedivím :) Chtěl jsem si tam zřídit účet ale když si ani SSL neumí udělat tak je to naprd. Navíc, všude se píše že ONLINE peněženky uloženy někde u někoho je velké bezpečnostní riziko. Vždy používat offline peněženku nebo třeba Electrum (nepotřebuje stahovat 5GB dat)

Lol Phirae

« Odpověď #62 kdy: 13. 11. 2013, 01:20:55 »
když si ani SSL neumí udělat tak je to naprd.

To vypadá na vyloženě seriózní podnik...  :o ::) ;D

« Odpověď #63 kdy: 13. 11. 2013, 07:54:59 »
To nevypadá na zločin bílých límečků ale na šikovné hochy džínách a ve svetru.

Docela by mne zajímalo, zda pokud Bitcoin nebyl u nás zatím uznán měnou, či elektronickým platebním prostředkem, museli Bitcash.cz dodržovat alespoň pravidla pro nebankovní poskytovatele úvěrů. A například ochranu osobních údajů, tedy dat.

A musel tedy dodržovat vůbec něco ?  A co přesně ? 
-  Protože pokud je situace taková jak ji zde mnozí nebo na SOOM.cz popisujete pak je div, že někdo něco takového vůbec povolí.
-  Nebo se pletu a vše je na základě dobrovolnosti, včetně toho vůbec uvěřit reálnosti té nehmatatelné měny. ( Já vím na radiové vlny nebo datové pakety si lze také "sáhnout" jen obtížně, to ovšem neznamená, že lze od fyzikálních jevů odvozovat měnu. )

Jestli Bitcash.cz nešel podat trestní oznámení tak trochu sám a sebe!  V duchu nezabezpečili jsme to a to tak a tak ........

aefwf

« Odpověď #64 kdy: 13. 11. 2013, 09:04:57 »

m

« Odpověď #65 kdy: 13. 11. 2013, 09:36:24 »
a nieje bitcoin z pohladu statu iba bezcenny sled bitov? ...
...

jako že by stát stanovoval vyhláškou které konkrétní kombinace molekul nebo bitů mají jakou hodnotu?

martin

« Odpověď #66 kdy: 13. 11. 2013, 09:49:13 »
Pokud vím tak na bitcash ssl bylo zaplý. Jen mám pocit nebylo defaultní ? (!)
Vzhledem k tomu, že to byla slepenina několika veřejných scriptů (minimálně redakčák, fórum, chat) tak bych si tipnul na problém někde tady.
To že Carlos nekomunikuje vidím jako zásadní manažerskou chybu.

Tom Liberec

« Odpověď #67 kdy: 13. 11. 2013, 10:20:38 »
A kolik, že se mu tam zgrclo tedy těch peněz?

Lol Phirae

« Odpověď #68 kdy: 13. 11. 2013, 10:26:07 »
A kolik, že se mu tam zgrclo tedy těch peněz?

Prej asi 3,5 mega. Slušnej kšeft.  ;D

Súdny znalec

« Odpověď #69 kdy: 13. 11. 2013, 10:53:04 »
A co blockchain? Tam by měly být vidět případně transakce a dohledat pohyb bitcoinu nebo se pletu? :)

Ale ved pohyb bitcoinu dohledan byl. Islo to na adresu 1Dxvnp7HuBC4g3L199q2up9o6H21PUkZLQ.

Vyhoda bitcoinu je, ze je anonymny a nevies komu patri dany ucet. Pricom na kazdu transakciu si mozes urobit novu adresu takze si ta nespoja ani podla tvojich predhadzajucich transakcii...

V tomto pripade sa ale vie kto je majitel daneho uctu pretoze to neskryva.

Lol Phirae

« Odpověď #70 kdy: 13. 11. 2013, 10:56:31 »
V tomto pripade sa ale vie kto je majitel daneho uctu pretoze to neskryva.

A kdo že je ten majitel? Wikileaks to fakt není. :-)

Tom Liberec

« Odpověď #71 kdy: 13. 11. 2013, 10:58:50 »
Pokud to měl jako OSVČ tak nekomunikuje třeba proto, že se snaží o insolvenci, což mu zamítnou. Ovšem ti jenž ta měli peníze budou mít asi dost smůlu. Už vidím majitele domény a služby jak mu v účtárne strhávaji na exekuce. A máte vůbec jeho bydliště?  Aby se mezitím "nepřestěhoval" na nejbližší radnici.

Súdny znalec

« Odpověď #72 kdy: 13. 11. 2013, 11:01:51 »
A kdo že je ten majitel? Wikileaks to fakt není. :-)

Aha vlastne ano. Takze ten hacker to chcel previest na Wikileaks ale nasiel na internete podvodnu stranku s falosnou adresou a sam sa nachytal a poslal to podvodnikovi? To je for :D :D :D

Lol Phirae

« Odpověď #73 kdy: 13. 11. 2013, 11:04:44 »
Aha vlastne ano. Takze ten hacker to chcel previest na Wikileaks ale nasiel na internete podvodnu stranku s falosnou adresou a sam sa nachytal a poslal to podvodnikovi? To je for :D :D :D

No, popravdě nevylučoval bych eventualitu, že hacker podvodnou stránku sám založil za účelem zmatení okradených. (

Súdny znalec

« Odpověď #74 kdy: 13. 11. 2013, 11:16:44 »
Preco by to robil? Najbezpecnejsie z jeho pohladu je si tie bitcoiny proste presmerovat do svojej penazenky. Vyrabanim nejakej stranky nic neziska. Ze dana adresa nepatri Wikileaks sa da zistit za minutu...Naopak, teraz sa da rozbehnut patranie kto zalozil danu stranku, kto kupil domenu, objednal webhosting, uploadol obsah...Sice aj to sa da urobit anonymne ale len to zvysuje pocet chyb ktore moze urobit....