Bitcash.cz hacknut

Lol Phirae

Re:Bitcash.cz hacknut
« Odpověď #30 kdy: 12. 11. 2013, 14:12:10 »
A na co to je?

Tady máš mámo k vánocům screenshot stránky, kde jsem promrdal rodinné úspory.  ;D :D

« Odpověď #31 kdy: 12. 11. 2013, 14:12:19 »
1 BITCOIN = cena neustáleho hashování  + cena internetové image   

I když jej uznala i SRN, nějak nevím jak jej s té elektronické peněženky dostanete do to reálné, kromě směny u sousedů (SRN).

Ovšem celé věci by pomohlo, pokud by se toho někdo ujal a nechal to razit v investičním zlatě.

Ono po světě létá málo vymyšlených peněz, krytých pouze státními dluhy, no a tak si IT museli vymyslet nějaké další vymyšlené peníze. - No ale pokud mají IT vlastní měnu, měli by mít i vlastní soudy, aby ti soudci věděli o co vůbec jde.
On to totiž je zřejmě problém i s jednoduššími věcmi jako je sdílení na internetu.

Tedy například od akciového účtu vám normálně přijde na vyžádání výpis, tak si přece "není problém požádat" o ten bitcoinový no a ten použít u toho soudu.   Screenshoot  opravdu zřejmě stačit nebude.

« Odpověď #32 kdy: 12. 11. 2013, 14:21:26 »
Reakce na : "   Může mi někdo vysvětlit jak může někdo provozovat "burzu/smenarnu/banku" pokud není schopen garantovat bezpečnost. ( Volně parafrázováno. )   

Ono jde podle mne o to, mnozí to tu zmiňují jako jak budu slepici u sou du vysvětlovat ............, že jaksi právo pokulhává několik kilometrů za vývojem podobných IT věcí. Ono i žaloba na nějaké cloudingové úložiště by mohla být zajímavým placnutím do prázdna.

Prostě technické možnosti dneška několikanásobně převyšují právní zajištění, jak je vidět i právní pochopení problémů.

.................... kdy já už jsem to a s čím zažil, tehdy se tomu říkalo útěk ekonomů před právníky. V rámci toho byly možné takové švandy, jako že z výpisu banky Bohemia za dva měsíce vybledl tisk, časem pro jistotu banka zkrachovala .........

anonymak

« Odpověď #33 kdy: 12. 11. 2013, 14:41:09 »
Na BitCash sem nemel zadne BTC vse si prevadim do sve offline penezenky. Podle me ale zadny utok hackeru nebyl proste si to provozovatel ulil k sobe a napsal ze ho napadli hackeri. Chapu ze pri kurzu 400$ za BTC uz malokdo zustane čestný když ví, že kdyz si všechny BTC nechá a napsíše že ho okradli hackeru, tak mu nic nehrozí. Toť moje spekulace.

« Odpověď #34 kdy: 12. 11. 2013, 14:47:57 »
Může mi někdo přiblížit, jaké peníze na té burze byly uloženy?

Burza dokáže fungovat bez peněz. Na burze se vyměňují závazky. Nesplnění závazku může znamenat, že obě strany získají na sebe spojení a pak si to musí vyříkat soudně nebo mimosoudně. Maximálně bych chápal, pokud by tam bylo něco jako krátkodobá úschovna, tam pak skutečně asi nějaká záruka té burzy musí být. Ale to bych viděl jako optional.

adasd

« Odpověď #35 kdy: 12. 11. 2013, 14:52:12 »
Ondreji - u nich si mohl nakoupit BTC treba a nechat si je v jejich penezence. Nebo prevest na svoji. ale to by pri dalsi praci s BTC vyzadovalo opet presun na jejich penezenku atd ... takze nekteri lidi si to nechali u nich a nevzali si to k sobe. A to je to co bylo odcizeno

« Odpověď #36 kdy: 12. 11. 2013, 14:58:11 »
Už asi chápu, proč na pražské burze je vypořádání T+3. Ono to není od věci.

adasd

« Odpověď #37 kdy: 12. 11. 2013, 14:58:52 »
co je T+3?

« Odpověď #38 kdy: 12. 11. 2013, 15:03:36 »
co je T+3?

To znamená, že když na burze uzavřeš obchod, neznamená to, že bys byl hned majitelem akcí nebo peněz. Ale máš 3 dny na vypořádání a teprve po třech dnech je transakce vypořádána (ovšem samozřejmě za cenu, kterou jsi zobchodoval před těmi třemi dny).

Teoreticky bys celé tři dny obchodovat bez nutnosti mít peníze a bitcoiny a teprve pak bys musel splnit své závazky vyplývající z obchodování.. ale třeba bys žádné neměl, protože bys všechny pozice během těch tří dnů zase uzavřel a třeba i se ziskem.

adasd

« Odpověď #39 kdy: 12. 11. 2013, 15:10:35 »
oki dik :)

btc hack

« Odpověď #40 kdy: 12. 11. 2013, 15:14:51 »
Tak to vypadá, že někdo poslal 500 BTC jako donate na WikiLeaks. Třeba to Assange pošle carlosovi zpět  8)

btc hack

« Odpověď #41 kdy: 12. 11. 2013, 15:25:35 »
bitcash.cz > FAQ > Registrace a podmínky využití portálu
Pravidla využití portálu:
Skenování portů a přetěžování webu různými nástroji typu SQLmap nebudeme tolerovat (bezpečnostní audit si umíme udělat sami).

gg

« Odpověď #42 kdy: 12. 11. 2013, 15:37:51 »
Tak to vypadá, že někdo poslal 500 BTC jako donate na WikiLeaks. Třeba to Assange pošle carlosovi zpět  8)

:-) Kde se to da videt tohle ?

donnie.tb

jokydo

« Odpověď #44 kdy: 12. 11. 2013, 16:04:27 »
Napadá mě jak to mohlo být. Před několika dny majitel serveru Bitcash.cz naléhal na Emkei ze https://www.soom.cz/hack-forum/51249--Majitel-bitcashcz-mi-vyhrozuje-fyzickym-napadenim a tam si rozlítil komunitu hackerů, tak peníze za trest odeslali na WikiLeaks. Možná je to celé a takhle jednoduché.