Bitcash.cz hacknut

donnie.tb

Bitcash.cz hacknut
« kdy: 12. 11. 2013, 08:12:34 »
Prohlaseni na bitcash.cz:
„Server Bitcash.cz byl napaden hackery. Dnes cca v 17:00 bylo prolomeno zabezpečení serveru a vykradena Bitcoin peněženka. Bohužel, noční můra se stala skutečností. Řešíme způsob útoku, zabezpečení a co můžeme dál podniknout. Budeme vás informovat.“

Ja osobne jsme tam mel 3 BTC (cca 20 000 KC).
« Poslední změna: 12. 11. 2013, 09:34:36 od Petr Krčmář »

donnie.tb

Re:bitcash.cz hacknuto
« Odpověď #1 kdy: 12. 11. 2013, 08:26:05 »
Pro sirsi diskuzi ohledne hacku bitcash.cz jsem zalozil toto tema.
Pokud mate nekdo zajimavou informaci, postreh, napad nebo vas to jenom zajima, podelte se ve teto diskuzi.

Me osobne by treba zajimalo, zda-li bitcash.cz "Penezenka" byla vyluxovana uplne, ci zda-i neco zbylo
(ackoliv to prvni mi prijde pravdep.).

Zatim neprisel zadny oficialni e-mail registrovanym uzivatelum bitcash.cz.

Par dni pred samotnym hackem (8.11), rozvirila vody zminka o "konverzaci" mezi spravcem bitcash.cz a spravcem  soom.cz
viz. https://www.soom.cz/hack-forum/51249--Majitel-bitcashcz-mi-vyhrozuje-fyzickym-napadenim.
Jestli je tu nejaka spojistost s hackem (prima ci neprima), to bych se neodvazoval spekulovat, ale je to zajimave.

Pavel.987

Re:Bitcash.cz hacknut
« Odpověď #2 kdy: 12. 11. 2013, 10:47:21 »
Dobrý den

Pokud někdo přišel jako já o své peníze a zvažuje podání hromadné žaloby na bitcash, který je zřejmě za ztrátu zodpovědný a pokud během podnikání porušil zákon, což je dost možné ručí za ztrátu veškerým majetkem, nechť napíše na adresu pavel.niedoba at centrum.cz nebo odepíše zde.

Pavel Niedoba

Petr

Re:bitcash.cz hacknuto
« Odpověď #3 kdy: 12. 11. 2013, 11:08:29 »
Me osobne by treba zajimalo, zda-li bitcash.cz "Penezenka" byla vyluxovana uplne, ci zda-i neco zbylo
(ackoliv to prvni mi prijde pravdep.).
Jestli není úplná lama, tak měl větší část BTC v cold storage.

cetkmi

« Odpověď #4 kdy: 12. 11. 2013, 11:13:56 »
zdá se mi to, nebo bitcash.cz zmizel z fb? tím si moc důvěry teda nezíská

unsun

« Odpověď #5 kdy: 12. 11. 2013, 11:31:53 »
zmizel z fb stejne jako me zmizeli 2btc urceny na prodej v nejblizssich dnech,
vysvetli me prosim nekdo jak nekdo muze provozovat "burzu/smenarnu/banku" kdyz neni
schopen technicky zajistit jeji bezpecny provoz?

cetkmi

« Odpověď #6 kdy: 12. 11. 2013, 11:38:38 »
bitcash.cz: 12.11. 11:30 Momentálně
podáváme trestní oznámení na
neznámého pachatele.

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 12. 11. 2013, 11:38:56 »
Pokud někdo přišel jako já o své peníze a zvažuje podání hromadné žaloby na bitcash, který je zřejmě za ztrátu zodpovědný a pokud během podnikání porušil zákon, což je dost možné ručí za ztrátu veškerým majetkem, nechť napíše na adresu

A není to zbytečný, když už se práskli sami?  :D

Citace
12.11. 11:30 Momentálně podáváme trestní oznámení na neznámého pachatele.

P.S. A to se vyplatí! Kdybyste ty prachy investovali do Rozumně Uložené Měny, uděláte líp.  :P ::)

m

« Odpověď #8 kdy: 12. 11. 2013, 11:54:03 »
minipostřeh - asi tak den dva před heknutím se přihlašování chovalo divně - po přihlášení se na stránce zobrazovala zpráva systému o neúspěšném přihlášení, že se systém změnil a že je potřeba pro přihlášení použít e-mailovou adresu (přestože mám dojem že přihlášení proběhlo úspěšně). v den D už to zase fungovalo OK..

tak třeba to bude nějak souviset.

(pozn.: rhybářský email mi nepřišel. ale registroval jsem se před pár dny.. měl jsem tam naštěstí cca 100 BTChalířů)

cetkmi

« Odpověď #9 kdy: 12. 11. 2013, 11:55:32 »
Facebook bitcash.cz: Ahoj, tato FB stránka byla označena
pro delete. Nevím jestli záměrně,
nebo skrze kompromitovaný účet
některého ze správců. Z tohoto
důvodu jsem nyní opět jediný správce
této FB page, požadavek na delete byl
stornován. [milanc]

zatimnepovim

« Odpověď #10 kdy: 12. 11. 2013, 12:07:33 »
Vice nez trestni oznameni - ktere je v tomto pripade k nicemu, pomuze zaloba na All High Seeds s.r.o. a jejiho jednatele.
Jelikoz je jen jeden jednatel, neni na koho by se Karel Minx aka Carlos mohl vymlouvat.

Zalobu ma vsak smysl podat jen tehdy, pokud si delate screenshoty ci sceenrecording pri praci s bitcash.cz. V zalobe je pak treba popsat predmet zaloby a ten podporit dukazy.

Ja nyni nemam pristup ke svym "jen" cca 0.75 BTC, ale cirou nahodou (chystal jsem navod jak si registrovat ucet nab bitcash) mam screen record sveho uctu.

Mate nekdo dalsi dukazy o stavu sveho konta na bitcash.cz?

aefwf

« Odpověď #11 kdy: 12. 11. 2013, 12:13:28 »
blochain info nestaci?

Lol Phirae

« Odpověď #12 kdy: 12. 11. 2013, 12:13:44 »
V zalobe je pak treba popsat predmet zaloby a ten podporit dukazy.

Hodně štěstí... Při představě, jak jakési slepici vysvětluju u okresního soudu, jak funguje bitcoin, se opravdu bavím.  ;D ::)

zatimnepovim

« Odpověď #13 kdy: 12. 11. 2013, 12:27:58 »
Nenechte se zmast. Ja uz jednu takovou zalobu vyhral. A neni to tak slozite.
Dokonce, mate-li dukazy na to, aby z predmetu vasi zaloby vzesel uznany zavazek zalovane strany, muzete rovnou podat platebni rozkaz. Behem jednoho stani je rozhodnuto a mate prachy i soudnipoplatky zpet.

Jen nejabychovat a cinit.

Lol Phirae

« Odpověď #14 kdy: 12. 11. 2013, 12:30:26 »
Nenechte se zmast. Ja uz jednu takovou zalobu vyhral. A neni to tak slozite.
Dokonce, mate-li dukazy na to, aby z predmetu vasi zaloby vzesel uznany zavazek zalovane strany, muzete rovnou podat platebni rozkaz. Behem jednoho stani je rozhodnuto a mate prachy i soudnipoplatky zpet.

Ty jsi ale komik. :-)