martin: Ten pohled neni tak cernobilej, protoze pokud nemam plnohodnotny kernel, tak je realne min prace, min neco maleho vlastniho, coz je neco v radu 10 tisic radek. Coz je prace pro jednoho cloveka tak na 3-4 mesice. Potazmo neco v radu 200K penez. Udrzba tohodletoho bude stat mene, nez patchovat kernely, starat se o ovladace s kazdou novou verzi tabletu, ... To jsou spotrebky. Kdyz tam dam prumyslovej ARM, nebo freescale, nebo Blackfin od Analogu, budou mi ten samej CPU v tom samem pouzdre vyrabet i za 5 let. A (zpravidla) nekolik let dopredu mi oznami vetsi zmenu. Tyhle komercni sr... se meni kazdou chvilku, takze muzeme o te ekonomicnosti povidat. Za dalsi, pokud mam neco 'bez' OS na jednoduchem CPU, srazim spotrebu na naproste minimum. Pokud to mam udelat s 'velkym' jadrem - musi to tam fungovat - a musi tam fungovat hodne veci dohromady. Coz je nekdy problem na 'beznem' CPU natoz na techle. Takze to neni zdaleka tak cernobile... Totok mame vcelku promyslene a at se na to koukas z jakekoliv strany - protoze nepotrebuju universalni OS, ale konkretni aplikaci s jednoduchym bezdratem, tak pokud nebude k dispozici 'velke hotove reseni' tak se ekonomicky jeho portace nevyplati, za predpokladu, ze uz neni proslapnuta cesta. Jsou to docela jednoduche pocty. HW ja nakonec to nejlevnejsi, z hlediska nakladu na lidi...
eswrgewrtewrtw: prave, to je presne ono. Clovek se pak zasekne na nejaky casti CPU, ke ktery neni nic, nebo pro zmenu nejakym cipu a ten cas pak bude zcela neadekvatni. A pristi revizi tam daj neco jineho a porad dokola se bude opakovat stejne kolecko. A oni to budou menit uz jen proto, aby si zajistili, ze jedna ta prava implementace je jejich a tim si 'ochrani' vlastni rybnicek.
A lidi, co maj s timhle zkusenosti moc, bohuzel, neni...
R.