Potřeboval bych poradit, jak nakonfigurovat domácí wifi síť.
V jedné místnosti je přiveden do bytu ethernet, zde je také wifi AP. Jako AP mám LINKSYS WRT54GL momentálně s Tomato firmware. Bohužel wifi signál nedostahuje do nejvzdálenější místnosti, tedy pro notebook to stačí, ale mobily a tablet jsou bez signálu. Pomocí TP-LINK WPA2220 je přes elektrickou síť přiveden signál do této místnosti, koncový bod má integrovanou wifi. Internet by tedy byl, ale mám 2 wifi sítě a já chci jednu.
1) Nejříve jsem zkoušel WSD, ale nevím jestli je to to, co potřebuji. Linksys jsem flashnul, protože originální firmware WDS nefunguje, nastavil do režimu AP+WDS, ve volbě Link to jsem zadal MAC adresu TP-LINKu. TP-LINK jsem nastavil stejně jako Lynksys (kromě WDS, žádná WDS volba v konfiguraci není, má jenom tlačítko Wifi clone, které nic nedělalo). Nějak to asi fungovalo, na Linksysu se oběvovalo ve statusu zařízení wsd0.15434.
Nicméně jsem pojal na základě článků na internetu podezření, že WDS není to co chci, je to spíš pro případy kdy není do druhé místnosti přiveden internet a že to degraduje rychlost wifi.
2) Zkusil jsem dle rad na internetu vypnout WDS, obě AP jsem nakonfiguroval úplně stejně, pouze jiné číslo kanálu. Ovšem když běhám s tabletem po bytě, je vidět jak wifi spojení vypadne a zhruba po 2 sekundách se připojí k druhému AP. A já bych to chtěl bez výpadku, protože tohle je v podstatě stejné jako mít 2 sítě.
Takže nevím co s tím, asi se vrátím k WDS režimu, tam se mi zdálo, že to fungovalo lépe.