Zálohování z HDD na HDD (Windows)

Prokop Hapala

Zálohování z HDD na HDD (Windows)
« kdy: 19. 10. 2013, 09:53:29 »
K zálohování dat používám externí HDD. V současné době to dělám hloupě ručně pomocí total commanderu kde překopírovávám celé adresáře, a nechám přeskočit všechny soubory které už zkopírované jsou.

Myslím že by měl určitě existovat nějaký software který tohle usnadňuje. Představuju si to tak, že v nějakém adresářovem stromě zaškrtnu složky které se mají sychronizovat (jednosměrně z zdrojového disku na záložní), a ten program automaticky najde všechny soubory které ve složkách přibyly nebo se změnily, a ty přepíše.

Hledal jsem něco takového na internetu, ale co jsem pod pojmem Zálohování/Backup většinou našel jsou nějaké automatické systémy pro zálohování v síti nebo online. Ne něco na jednorázovou (resp. občasnou, ruční) zálohu z disku na disk.

Víte o něčem takovém?
« Poslední změna: 20. 10. 2013, 20:08:05 od Petr Krčmář »

Mid

Re:software pro ruční zálohování z HDD na HDD (Windows)
« Odpověď #1 kdy: 19. 10. 2013, 10:36:08 »
Spis hledej synchronizace adresaru a souboru. Najdes toho kupy. Zkus FreeFileSync. Automaticka i rucni synchronizace. Nastavis odkud kam a co, podminky a jedes.

Peter

« Odpověď #2 kdy: 19. 10. 2013, 10:37:42 »
Áno, vieme. V dnešnej dobe sa také programy dodávajú s externými diskami ako bonus od výrobcu. Zopár som ich už vymazal. Nemám Windows, takže škoda miesta. 

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 19. 10. 2013, 12:22:25 »
Já jsem si jeden čas nemohl vynachválit: http://www.dirsyncpro.org/

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19. 10. 2013, 12:43:23 »
Robocopy, pokud to porad jeste je soucasti Resource Kitu nebo nekde jinde u MS. Napisete si batchfile, odkliknete a jdete na kafe. Na program od MS to bylo pomerne inteligentni.