PCManFM neakceptuje dvojklik touchpadem

Pavel 'TIGER' Růžička

PCManFM neakceptuje dvojklik touchpadem
« kdy: 16. 10. 2013, 11:19:28 »
Zdravím,

narazil jsem na takový detail, když chci touchpadem v PCManFM otevřít soubor, či složku nelze tak učinit dvojklikem. Soubor se otevře až po trojkliku. Fyzická tlačítka dvojklik akceptují i myš jej akceptuje. Zajímavé je, že dvojklik funguje v rámci okenního manažeru (openbox), kdy pomoci něj maximalizuji a minimalizuji okna. Když zapnu otevírání jedním klikem, tak to funguje správně, když zruším jeden klik, tak opět trojklikem. Netušíte, čím to?
« Poslední změna: 16. 10. 2013, 14:04:53 od Petr Krčmář »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:PCManFm neakceptuje dvojklik touchpadem
« Odpověď #1 kdy: 16. 10. 2013, 13:33:25 »
Že seš to Ty, tak až zapnu aries, zkusím to taky :-) Akorát musím najít nastavení jedno/dvojklik, jedu na jedno :-)

Lol Phirae

Re:PCManFM neakceptuje dvojklik touchpadem
« Odpověď #2 kdy: 16. 10. 2013, 14:13:30 »
Touchpad saje, kup si myš!  :P

« Odpověď #3 kdy: 16. 10. 2013, 14:22:44 »
Myš saje, kup si trackball! :-P

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16. 10. 2013, 15:55:52 »
Tvuj touchpad zahazuje prvni klik, aby se ujistil, ze to myslis vazne a bere az ty nasledujici.

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:PCManFm neakceptuje dvojklik touchpadem
« Odpověď #5 kdy: 16. 10. 2013, 15:59:07 »
Že seš to Ty, tak až zapnu aries, zkusím to taky :-) Akorát musím najít nastavení jedno/dvojklik, jedu na jedno :-)

PCManFM to má v --> Upravit --> Nastavení --> Obecné --> Chování

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 16. 10. 2013, 16:03:32 »
Touchpad saje, kup si myš!  :P

Trackball saje, proto mám trackpoint. :-P Ony Vás ty humoury jednou přejdou.  ;D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #7 kdy: 16. 10. 2013, 16:08:41 »
Tvuj touchpad zahazuje prvni klik, aby se ujistil, ze to myslis vazne a bere az ty nasledujici.

V tom případě ale jen v souborovém manažeru, v openboxu tu jistotu nepotřebuje. Ono zase o nic nejde, jestli mám kliknout dvakrát, nebo třikrát vem čert. Zkusil jsem i ten jeden click, ale docházelo k moc náhodním otevíráním. Leda, že bych zakázal click na touchpadu a používal jen tlačítka, pak by jeden click měl smysl.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #8 kdy: 16. 10. 2013, 16:18:23 »
Poskytl jsi návod, poskytuju vlastní zkušenost.

Jedu na jednoklik a k náhodě mi moc nedochází. Po přepnutí na dvojklik (resp. vypnutí jednokliku) funguju normálně na touchpadu dvojklikem, není třeba klikat třikrát. Jak při otevírání adresářů, tak samotných souborů. ALE - všimnul jsem si, že ve dvojkliku nesmí být něco, co bych nazval "táhnutí". Můžu se mezi 1. a 2. klikem posunout o pár pixelů, ale nesmím hnout prstem PŘI kliknutí, jinak není započteno.

Vypadá to (pro mě osobně) mnohem míň použitelně, jednoklik mi vyhovuje víc, což Ti ale nijak nepomůže. Pošli ještě nastavení X serveru ohledně touchpadu, i když to by vlastně nemělo hrát roli, když OB jede v klídku...

Offtopic na Petra: Jednou jedinkrát jsem sáhnul na trackball, bylo to kdysi dávno na Invexu. Byl t jedinej způsob vládání nějakýho kiosku, byl tam ten "palcovej" typ a pracovalo se mi s tim velmi dobře. Myš jsem neopustil, ale s trackballem bych neměl problém fungovat. Teda až na střílečky... :-D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 16. 10. 2013, 21:30:37 »
Tak jsem nainstaloval thunar a rox-filer. Roxfiler jede dvojklik bez problému, a thunar, stejně jako pcmanfm na trojklik. Takže chyba je v gtk 2x, tak jsem to vygoogloval:

Do souboru ~/.gtkrc-2.0.mine (pokud není, vytvořit) zapsat: gtk-double-click-time=1000 a to je vše přátelé.  ;)

Lol Phirae

« Odpověď #10 kdy: 17. 10. 2013, 12:33:27 »

To by taky šlo... ve vhodných rozměrech je to asi o deset řádů lepší než trackpoint.  ;D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #11 kdy: 17. 10. 2013, 17:08:08 »

To by taky šlo... ve vhodných rozměrech je to asi o deset řádů lepší než trackpoint.  ;D

Přiznávám, že jsem se včera na některé podíval.