Kde stáhnout Linux iLyn?

HAK

Kde stáhnout Linux iLyn?
« kdy: 15. 10. 2013, 18:56:24 »
dobrý den,pořídil jsem vnukovi pc.je naněm linux ilin je stím dobrá práce.rád bych syho skusyl i nasvuj pce.kde stahovat.a coktomu potřeba.děkuji.
« Poslední změna: 15. 10. 2013, 19:52:26 od Petr Krčmář »

jiricek

Re:linux ilin
« Odpověď #1 kdy: 15. 10. 2013, 19:26:43 »
http://www.pocitacezababku.cz/IBM-ThinkCentre-M50-vyprodej-p4.phtml

Linux ilyn vytvořen speciálně pro repasované počítače nějakou firmou -
Linux iLyn 13.01 jedná se o operační systém navržen námi právě pro repasované počítače.

Je tam i video - cena pc 1700.-

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Kde stáhnout Linux iLyn?
« Odpověď #2 kdy: 15. 10. 2013, 22:02:25 »
Doporucil bych namisto nejakeho ilyn Linuxu, ktery tu nikdy nikdo asi nevidel a ani o nem neslysel, zkusit neco rozsirenejsiho. Jestli to ma byt pro uplneho zacatecnika, tak asi nejakou verzi Ubuntu. Tu vybrat podle sily PC a podle toho, jake tam chcete desktopove prostredi. ilyn je asi dost obkurni zalezitost. Pokud chcete mit stejne desktopove prostredi, tak sem treba dejte odkaz na fotku desktopu toho iLynu a nekdo vam uz asi rekne, co je to zac a v kterem Ubuntu to najdete.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 15. 10. 2013, 22:59:41 »
Když se podíváte na to video, tak zjistíte, že je tam tapeta s odkazem na kState.cz, což je ta firma "vyrábějící" ten zázrak. Ale jestli se nepletu, jedná se jen o nějaké sestavení Ubuntu. Takže doporučuji to smazat a dát tam nějakou normální distribuci, s normální uživatelskou základnou. iLyn díru do světa neudělá a základna bude jen kolem importPC. ImportPC je dobrá firma, pokud chcete starší stroj se zárukou. Cena je to úměrná, ale s tím OS nevím, jestli dělají správný krok ...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 15. 10. 2013, 23:02:29 »
Když se podíváte na to video, tak zjistíte, že je tam tapeta s odkazem na kState.cz, což je ta firma "vyrábějící" ten zázrak. Ale jestli se nepletu, jedná se jen o nějaké sestavení Ubuntu. Takže doporučuji to smazat a dát tam nějakou normální distribuci, s normální uživatelskou základnou. iLyn díru do světa neudělá a základna bude jen kolem importPC. ImportPC je dobrá firma, pokud chcete starší stroj se zárukou. Cena je to úměrná, ale s tím OS nevím, jestli dělají správný krok ...

Tak oprava, už nepoužívají Ubuntu, ale Xubuntu .... :-D http://www.youtube.com/watch?v=UKg4YerFLjE

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. 10. 2013, 16:50:22 »
Jednou jsem jim psal, že bych to rád zkusil, poslali mi odkaz na obraz cd na ulož.to... Nenašel jsem čas se tomu věnovat. Proč by nemohli mít vlastní distribuci? Mohou... Prostě takto to mají otestované a lidi zvyklí na XP jsou za to rádi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 16. 10. 2013, 19:02:38 »
@beer: At si vlastni distro maji. Ale uzivatel by udelal lepe, kdyby instaloval neco jineho. Distro, ktere ma tak skvelou podporu, ze k downloadu se clovek dostane az po dotazu a zjisti se, ze je to na uloz.to, tedy domu nechci.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #7 kdy: 16. 10. 2013, 21:36:56 »
Jednou jsem jim psal, že bych to rád zkusil, poslali mi odkaz na obraz cd na ulož.to... Nenašel jsem čas se tomu věnovat. Proč by nemohli mít vlastní distribuci? Mohou... Prostě takto to mají otestované a lidi zvyklí na XP jsou za to rádi.

Kvůli XP stylu se dělat s nějakým speciálním image a umístit ho na uloz.to, to je fakt zbytečná práce, když to jde mnohem jednodušeji: http://www.youtube.com/watch?v=924k7CyWLJ0

« Odpověď #8 kdy: 16. 10. 2013, 22:53:34 »
No a ten odkaz pošleš ?

@beer: At si vlastni distro maji. Ale uzivatel by udelal lepe, kdyby instaloval neco jineho. Distro, ktere ma tak skvelou podporu, ze k downloadu se clovek dostane az po dotazu a zjisti se, ze je to na uloz.to, tedy domu nechci.

« Odpověď #9 kdy: 16. 10. 2013, 22:59:02 »