Tak uplne odznova. Obnovil som system cez acronit true image - pouzil obnovu metodou sector by sector...a musel som pouzit cely disk, cize nejde ho zmensit cez acronis.System po obnove funguje a bez problemov nabehol.Skusal som zmensit velkost particie cez resize2fs ale nejde - ukazuje chybu the combination of b_flex and inode is not possible(riesil som to tu uz v inej teme). Takze zmensenie particie nie je mozne.Co mi teraz odporucate urobit, ako to zazalohovat a potom obnovit?Zatial to skusim zazalohovat cez rsync uvedenym prikazom ako som tu uz dal, kym si pockam na radu od Vas.
Subory prekopirovane cez rsync. Disk som cez gparted ako root(odmountnuty) sformatoval na ext4 a skusil zmensit cez gparted na mensiu velkost. Uz to ide. Takze asi je nejaka chyba v strukture instalacie daneho systemu na disku. Teraz to cez rsync obnovujem na takto vytvorenu particiu a potom by som zmenil UUID podla tune2fs....a nasledne by to malo ist nabootovat.Alebo je potrebne este neico ine urobit alebo zmenit grub?
At rsync a exclude ... takhle se to nedela ...Dela se to tak, ze se udelamount --bind / /mnt/backupA nasledne se syncne celej backup. V tom samo nejsou veci v /proc, a nezadouci veci v /dev ... jednoduchy a funkcni.
$ rsync --help | grep system -x, --one-file-system don't cross filesystem boundaries$ cp --help | grep system -x, --one-file-system zůstane v jednom souborovém systému