Zaznamenal jsem takovou zvláštnost u některých Android zařízení v režimu OTG. Pokud chci připojit v režimu OTG k zařízení USB HUB a na do něj strčit USB 2.0 síťovku a chci, aby vše spolehlivě fungovalo je nutné, aby HUB byl k telefonu připojen na velmi krátkou vzdálenost (~do 10cm). Pokud HUB připojím přes obyčejný USB 2.0 kabel, který má dva metry, tak to nefunguje.
Je zajímavé, že tento problém není u všech zařízení. Například jsem ho zaznamenal u Samsung Galaxy Note II (N7100) či u nového Nexus 7 2013. Přitom například u starého Nexus 7 takový problém nebyl.
Mám podezření, že na vině je technologie USB HSIC:
http://www.interfacebus.com/hsic-bus-high-speed-inter-chip-usb.htmlkterou možná některé zařízení (asi ty novější) v režimu HOST (OTG) používají a která má dosah do 10cm.
Může někdo uvedené potvrdit? Jaké máte zkušenosti? Pokud je problém opravdu v užití USB HSIC jak to řešit? Jde například u Note II tento režim vypnout?
Podotýkám, že problémové jsou zejména zařízení jako je USB 2.0 síťovka v USB hubu - u pomalých USB 1.1 periferií jako je klávesnice či myši problém není.