[NEVYŘEŠENO] Nastavení MySQL

Mouse

[NEVYŘEŠENO] Nastavení MySQL
« kdy: 31. 07. 2010, 13:10:11 »
Dobrý den,
mám problém stím jak nastavit mysql hodnoty jako jsou třeba innodb_key_buffer_pool_size nebo key_buffer_size atd.

V configu my.cnf nic takového na nastavení nejni a když používám příkaz , hází mi to error.
Zde ukázka :

wow:~# mysqld_safe --key_buffer_size=64M
nohup: ignoring input and redirecting stderr to stdout
mysqld_safe[26219]: A mysqld process already exists

budu rád za každou pomoc
předem díky

-- Mouse

logikk

Re: [NEVYŘEŠENO] Nastavení MySQL
« Odpověď #1 kdy: 31. 07. 2010, 14:05:13 »
- No, ta chyba bude pravděpodobně způsobená tím, že spouštíš druhou instanci mysql, co takhle nejdřív tu starou zabít?
- Na co to vlastně chceš nastavit? A co znamená nefunguje nastavení v konfiguráku?
Zkoušels
[myisamchk]
key_buffer=64M

Lupen

« Odpověď #2 kdy: 31. 07. 2010, 14:51:11 »
na tohle by měl stačit google nebo manualové stránky, konf s popisem je třeba zde
Kód: [Vybrat]
http://forge.mysql.com/tools/tool.php?id=137 , stačí hledat.

Mouse

« Odpověď #3 kdy: 31. 07. 2010, 15:02:39 »
Asi jsem slepej , ale na tom odkazu nejni nic o tom , jak to naconfigurovat , jenom se tam rozebírá , co k čemu je. Jinak potřebuju to nastavit kvuli tomu , ze je na MySQL kladena velká zátěž.

Když jsem zabil mysql , udělalo to toto :

wow:~# mysqld_safe --key_buffer_size=64M
nohup: ignoring input and redirecting stderr to stdout
Starting mysqld daemon with databases from /var/lib/mysql
mysqld_safe[18317]: started
STOPPING server from pid file /var/run/mysqld/mysqld.pid
mysqld_safe[18334]: ended

logikk

« Odpověď #4 kdy: 31. 07. 2010, 20:15:16 »
No tak budeš mít někde v lozích (log - jak se to skloňuje? :-)) mysql, proč se nespustil a co se mu nelíbilo. Bez toho Ti neporadíme...

hoved

« Odpověď #5 kdy: 01. 08. 2010, 09:05:20 »
"Asi jsem slepej , ale na tom odkazu nejni nic o tom , jak to naconfigurovat , jenom se tam rozebírá , co k čemu je. Jinak potřebuju to nastavit kvuli tomu , ze je na MySQL kladena velká zátěž."

tak snad kdyz vis co k cemu je, tak vis jak to nastavit ne ? Nechtel by si sem dat loginy, aby ti to nekdo jiny nastavil ? Nechavas se vodit za rucicku jeste ?

Mouse

« Odpověď #6 kdy: 01. 08. 2010, 13:11:22 »
Jako nastavit vím jak se to má , ale já se tu ptám , proč mi to tak nejde... kdyby si se podíval , háže mi to chybu ....

Michal2

« Odpověď #7 kdy: 01. 08. 2010, 16:14:25 »
[myisamchk]
key_buffer=64M

To je hodne debilni napad, proc muto sem pises? Akorat ho totalne zmates. Myisamchk. Volovina.

Lupen

« Odpověď #8 kdy: 01. 08. 2010, 19:46:25 »
Asi jsem slepej , ale na tom odkazu nejni nic o tom , jak to naconfigurovat , jenom se tam rozebírá , co k čemu je. Jinak potřebuju to nastavit kvuli tomu , ze je na MySQL kladena velká zátěž.

Ne slepej ale línej, stačí na tom odkazu kliknout na "Show Highlighted Code" a uvidíš ten krásně popsanej konfigurák.   Ke konfiguraci mysqd se používá tento soubor u deb je v /etc/mysql/my.cnf, nebo můžeš poladit sql za běhu pomocí " mysql -uroot -pheslo "  . Velmi dobře ti pomůže script mysqltuner.pl kerý ti poradí přesně které volby upravit. Tyto pak uprav v my.cnf a restartuj dbserver. Aby byly výstupy mysqltuneru relevantní  musí běžet sqlserver nějaký čas, nejlépe více jak jeden den aby statistika serveru měla dostatek dat. 

Mouse

« Odpověď #9 kdy: 02. 08. 2010, 13:51:05 »
Lupen díky , aspon konecne neco  , co mi trochu pomohlo , ale stejnak je jedna otázka jeste. Problém je takový, že ten config my.cnf neobsahuje vše co bych potřeboval. Např.

innodb_additional_mem_pool_size=50M
innodb_log_file_size=5M
innodb_log_buffer_size=4M
innodb_flush_log_at_trx_commit=0
innodb_thread_concurrency=8
innodb_file_per_table
innodb_table_locks=0

toto vůbec nevím kde bych hledal ... to tam prostě nejni :(

Lupen

« Odpověď #10 kdy: 02. 08. 2010, 15:58:26 »
 a co to tam třeba dopsat podle toho vzoru ? to se normálně může, ten konfig je v základu jen s minimem voleb, další je možno doplnit a nakonfigurovat dle svého přání. a potřeb.