Distribuce pro počítač sbírající data

milo86

Distribuce pro počítač sbírající data
« kdy: 08. 10. 2013, 15:53:35 »
Potřebuji rozběhnout distribuce na sběr dat, data přitékají po USB, přes FTDi. Kolega se pokusil nechat tam běžet okenice ale neustálé pády a zamrzávání systému bez chybového výpisu, nám již hnuly žlučí. Proto potřebuji "distribuci" balík, který by byl předpřipraven pro naši potřebu. Software je psanej v c++ takže přenos není problém.
Požadavky pro systém:

1) co nejrychlejší start, dojde-li k výpadku elektriky. Hlavně jistej start, žádná kontrola nebo oprava filesystému při startu. Zárověň, ale co největší spolehlivost.
2) Automatické připojení do sítě přes VPN. Na firmě používají Kerio server na notebooku jsem musel dotahat nějakej balík, aby se to připojilo.
3) potřebuju nějaké Minimalistické GUI, když půjde kolem technik, aby se mohl podívat na aktuální hodnoty.
4) Kompatibilita s poslední verzi FTDi knihovny pro linux.

Hardware na kterém to poběží intel D2700MUD s SSD diskem a 2G ram.

Díky Milo
« Poslední změna: 09. 10. 2013, 10:39:37 od Petr Krčmář »

txt

Re:vhodná "distribuce" pro počítač sbírající data
« Odpověď #1 kdy: 08. 10. 2013, 16:02:10 »
ad 1:
pořiď si UPS

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 08. 10. 2013, 16:03:46 »
Potřebuji rozběhnout distribuce na sběr dat, data přitékají po USB, přes FTDi. Kolega se pokusil nechat tam běžet okenice ale neustálé pády a zamrzávání systému bez chybového výpisu, nám již hnuly žlučí. Proto potřebuji "distribuci" balík, který by byl předpřipraven pro naši potřebu. Software je psanej v c++ takže přenos není problém.
Požadavky pro systém:

1) co nejrychlejší start, dojde-li k výpadku elektriky. Hlavně jistej start, žádná kontrola nebo oprava filesystému při startu. Zárověň, ale co největší spolehlivost.
2) Automatické připojení do sítě přes VPN. Na firmě používají Kerio server na notebooku jsem musel dotahat nějakej balík, aby se to připojilo.
3) potřebuju nějaké Minimalistické GUI, když půjde kolem technik, aby se mohl podívat na aktuální hodnoty.
4) Kompatibilita s poslední verzi FTDi knihovny pro linux.

Hardware na kterém to poběží intel D2700MUD s SSD diskem a 2G ram.

Díky Milo

Hladce tomu přiohneš debian.

milo86

2txt
« Odpověď #3 kdy: 08. 10. 2013, 16:17:51 »
no UPS je zajímavá možnost ale není tam dost prostoru kam bych ji dal. Nehledě nato že pokud nepůjde šťáva mě, tak nepůjde ani do stroje kterej kontroluji. Takže žádný data nepotečou. A když začne proud jít tak mám minimálně 30 sekund než se to rozjede a to by mi stroj měl dávno běžet.

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:2txt
« Odpověď #4 kdy: 08. 10. 2013, 16:29:44 »
no UPS je zajímavá možnost ale není tam dost prostoru kam bych ji dal. Nehledě nato že pokud nepůjde šťáva mě, tak nepůjde ani do stroje kterej kontroluji. Takže žádný data nepotečou. A když začne proud jít tak mám minimálně 30 sekund než se to rozjede a to by mi stroj měl dávno běžet.

No UPS je UPS, a když ji máš nastavenou tak, aby při výpadku napájení to hodilo mašinu do úsporáku a při obnově napájení jen probudilo, tak není co řešit.

astray

« Odpověď #5 kdy: 08. 10. 2013, 19:42:36 »
Tohle se řeší tak, že provozuješ systémovou partition v read-only módu a data úkládaš na samostatnou partition. Podívej se např. na Voyage Linux (založený na Debianu), http://linux.voyage.hk