Dobrý den, nejsem v linuxu úplně profík, ale něco zvládám.
Moje situace, mám desktop s linuxem v obýváku, připojen k velké TV a audio soustavě, supluje media center, respektive na práci a večer na filmi případně hudbu na podkres, v garáží mám levné slavší PC, bootuje z USB, připojen klasický reproduktor, na zahradě (pergole) stejná situace jak v garáži v budoucnu chci ještě jeden do dětského pokoje, vše je propojeno LAN 100Mbit.
Chtěl bych posílat hudbu z centrálního desktopu do jednotlivých míst a to ještě např. do různých míst různou hudbu nebo dvě místa stejně třetí jinou hudbu, vlastně hledám takový audio server, který by bežel na pozadí na centrálním PC a na ostatních PC by měl něco jako klienta, zkoušel jsem jack audio server, ale to jsem nějak úplně nepochopil, docela schopné je VLC, to mi fungovalo, ale je to trochu nepohodlné, hodně klikání, ještě jsem nezkoušel telnet rozhrání (samozdřejmě snem by bylo abych si mohl v garáží měnít napr. playlist z telefonu na wifi).
Neřešil jste někdo něco podobného, úplně nevím ja to googlovat, ale takové audio systémy určite existují.
Děkuji za váš čas. Lukáš