Jaký Wi-Fi router místo WL500W?

Karel013

Jaký Wi-Fi router místo WL500W?
« kdy: 29. 09. 2013, 11:13:05 »
Zdravím,
chcípnul mi už asi definitivně WL500-W (už jenom slabě poblikává, takže pouze adaptér to už nejspíš nebude).

Teď řeším, co místo něj. Sloužil sekundárně jako domácí server se zanedbatelnou spotřebou. Cílem je tedy něco podobného - dobrý dosah (dvě zdi a strop v mezonetu, WL500-W byl na hraně), možnost připojit externí disk (2.5", bez externího napájení), možnost doinstalovat další SW (torrent, DLNA atd., Oleg's firmware mi ideálně vyhovoval kvůli poměru možností/časové náročnosti), minimální rozměry, spotřeba a nulový hluk (takže opravdu ne další regulerní server). Cena přiměřená, stará hračka mě stála cca 2kKč, tak doufám, že pokud se to změnilo, tak spíš dolů :-)

Díky za návrhy/zkušenosti apod.

win2mac

Re:Jaký Wi-Fi router místo WL500W?
« Odpověď #1 kdy: 29. 09. 2013, 12:15:09 »
Dobrý den,

neměl byste zájem ho prodat? Platil bych předem přes účet. Můžeme se domluvit na emailu - marekdolezel<at>gmail<dot>com.

adam

« Odpověď #2 kdy: 29. 09. 2013, 13:25:17 »
Já mám velmi dobrou zkušenost s Asusem RT-N16, což je v podstatě stejná řada. Olegův firmware na tom jede, takže by nebylo třeba mnoho předělávat. Dosah to má slušný, rychlost mi přijde vyhovující. (Cena vyšší a někdy se hůř shání, ale...)
Na menší domácí fileserver (bez extra požadavků na rychlost) a podobné věcičky mi přijdou tyhle ASUSy prostě ideání. Mám na tom i postavené nějaké VPNku mezi lokalitami a plná spokojenost.

jfila

« Odpověď #3 kdy: 29. 09. 2013, 18:50:24 »
Osobně používám WR2543ND s OpenWRT a naprostá spokojenost. Jen tak mimochodem, stejně bych doporučil router otestovat s jiným adaptérem, slabé blikání je právě náznak problémů se zdrojem.

bob

« Odpověď #4 kdy: 29. 09. 2013, 22:00:29 »
Jen tak mimochodem, stejně bych doporučil router otestovat s jiným adaptérem, slabé blikání je právě náznak problémů se zdrojem.
Nebo vevnitř vysychá kondík - taky zřejmě častá závada.

Karel013

« Odpověď #5 kdy: 01. 10. 2013, 19:35:41 »
Tak jsem vyzkoušel ten adaptér a nakonec to bylo ono. V dřívějších případech se to projevovalo jinak (za čtyři roky odešly už tři - originál, reklamovaný, a kupovaný 15W).

Takže znovu odkládám :-) Přesto díky za rady.