Exchange Archivace

Exchange Archivace
« kdy: 24. 09. 2013, 18:05:59 »
Zdravím

máte vyřešené nějaké automatizované řešení archivace MailBoxu uživatelů? Jedná se mi o to, že  v současnosti mají uživatelé mailbox limit třeba 2GB a po dosažení musejí ručně archivovat starou poštu do pst skrz outlook (mix 2003, 2007 a 2010).

Není něco co by automaticky třeba rok staré zprávy automaticky přesunulo do pst - který bude následně připojení v outlooku klienta?
V outlooku je funkce automatické archivace, ale párkrát se mi stalo, že nepřesunula všechny zprávy a nebo skončila s chybou.

někdo

Re:Exchange Archivace
« Odpověď #1 kdy: 24. 09. 2013, 21:22:33 »
Správné řešení je archivaci emailů firemní politikou zakázat. Nikdo mě nepřesvědčí, že potřebuje uchovávat mailovou historii o velikosti větší než 2GB.

Přílohy mají být na fileserveru nebo v DMS a emaily starší jednoho roku, které je žádoucí zachovat by neměly přesahovat řád desítek max. stovek kusů, případně poku jsou opravdu důležité by opět měly být na FS nebo v DMS (aby firmě zůstaly i po odchodu zaměstnance a smazání mailboxu a byly rozumně dohledatelné).

K archivaci do pst kterou zmiňuješ si dovolím rétorickou otázku. Jsou ta pst zálohována, popř. jsou uživatelé srozumněni s tím, že o ten archiv mohou přijít. Nemalé množství uživatelů bude v případě ztráty archivu i když byli o tomto riziku poučeni stejně obviňovat IT ze selhání, tedy další důvod archivy zákázat.

Jinak http://www.lmgtfy.com/?q=exchange+archiving

Jimm

« Odpověď #2 kdy: 25. 09. 2013, 12:57:40 »
Já mám e-maily za 6 let zpětně a neumím si představit že bych o ně přišel. Jsou tam například přístupy. Neviděl jsem důvod proč bych je ukládal jinam. :)

Jiri Hosic

« Odpověď #3 kdy: 25. 09. 2013, 14:31:59 »
Naopak, emaily je hodne dulezite zachovavat. Nemuzes nikdy dopredu vedet, ktere emaily budes za 5 let potrebovat, zda jejich priloha byla ulozena v DMS.
Ja to resim tak, ze emaily lidi co odesli z firmy exportuji primo Exchangem do PST a ty ulozim read only nekde do DMS, tam si ja kazdy muze najit a zkopirovat na lokal a otevrit v Outlooku.
Emaily aktivnich uzivatelu, pokud jsou to psavci, obchodaci, support pod., resim Online Archivem v Exchange.
Necavat archiving na klientovi a jeste do lokalne ulozenych PST je cesta do pekel. :-)

Petr

« Odpověď #4 kdy: 25. 09. 2013, 14:38:46 »
Archivačních řešení je na trhu hodně. PST je zlo, jak už bylo poznamenáno, uživatelé si je nezálohují a po ztrátě se diví, nebo hůř - nadávají IT.
Já bych se podíval nejdřív sem - http://www.msexchange.org/news/general/MSExchange-Readers-Choice-Award-Metalogix-Archive-Manager-Exchange-Archiving-Jul13.html
Já jsem z uvedeného používal 3 a myslím, že pořadí souhlasí...

Boban

« Odpověď #5 kdy: 26. 09. 2013, 09:43:51 »
Já mám e-maily za 6 let zpětně a neumím si představit že bych o ně přišel. Jsou tam například přístupy. Neviděl jsem důvod proč bych je ukládal jinam. :)

přístupy?? ty snad patří do Keepasu, který je samozřejmě zálohovaný