jestli máš ale v práci veřejnou IP, tak to můžeš udělat naopak, jak již někdo výše napsal.
Ahoj. Díky za odpovědi. K jednotlivým možnostem:
N2N: Nevím o klientovi pro Android.
Placený hosting: To už se mi spíš vyplatí měsíční příplatek za pevnou IP, nebo změna providera.
SSH VPN podle tukana: Tohle zvažuji, ale tomatousb na routeru používá dropbear ssh, který tunel síťového rozhraní neumí, takže je potřeba nějak dodat openssh (optware na flash disku nebo si udělat vlastní firmware). Zajímavé, hodně bych se naučil, jen mít na to čas. :-)
VPN server na počítači v práci: Tohle také zvažuji, ale není mi jasné, co to znamená, nejsem síťový odborník.
1) Znamenalo by to, že i komunikace mezi domácími zařízeními pojede přes linku do práce? To by bylo špatné.
2) V práci mám sice na stroji roota a firewall je celkem benevolentní, ale rozhodně nesmím (a nechci) připojovat svá domácí zařízení do sítě v práci, dělat si vlastní DHCP (pracovní DHCP nemám v rukách) a podobné věci.
Zkrátka potřebuji jenom možnost občas se z mobilu/notebooku dostat do domácí sítě. Tunelování OpenVPN pres SSH jsem zatím rozběhnul, není to ideální, ale funguje.