Zdrvim svokrovi do firmy prisla nejaka ceska firma ponuknut kamery, ze si bude moct sledovat co sa mu vo firme deje. Pochopil to ako bezpecnostne kamery ze by v pripade kradeze alebo ineho incidentu bol schopny co sa v danom case dialo. Nahovorili ho ze si musi kupit notebook(lebo ze je to lepsie) a novy smartfone aby mohol sledovat na dialku ci uz na rybach alebo z domu co sa deje. Donutili ho kupit aj novy wifi(dsl modem/router) lebo ze ten stary je nedostacujuci(dodnes nechapem v com je nedostacujuci).
Prisli dodali kamery, nakonfigurovali ich na WIFI, spojazdnili software do smartphone a notebooku. Svokor si ich sam nainstaloval-mysleno namontoval.
A teraz vysledok. Kamery takto pripojene cez WIFI v starej zelezobetonovej hale, Kadejake pristroje, tazke stroje.. neuveritelny packet lost. Ten wifi router co dodali je jednoantenkovy TPLINK cim bol ako lepsi od toho jednoantenkoveho povodneho routru nechapem na ten pelendrek vytvarajuci AP v takych podmienkach.... skoda slov. (uz som to prerobil na ethernet kabelaz).
Software do notebooku je v podstate klientsky soft ktory dokaze zobrazovat(ak program nahodou neocakavane prestane pracovat) aj nahravat. Ziadne funkcie tam niesu snad len otacanie kamery.
Kamery su ehm NONAME nikde nieje uvedeny vyrobca ani krajina povodu .. ani na kamere ani na krabici.(predpokladam nejake cinske klony cohosi). Na krabici rovnako niesu informacie ktore by pomohli k nejakej technickej specifikacii... Ak pominiem informacie typu ...
- Simple to setup, Friendly GUI, DIY installation
- High image & video quality
- Two-way audio monitoring
- Allow remote Pan/Tilt control
- Auto IR-LED ilumination for night vision
- Allow remote viewing & record from anywhere anytime
- Support IE browser or any other standard browser
- Wi-Fi compliant with wireless standards IEEE 802.11 b/g/n
- Motion detection alert via email or upload image to FTP
- Multi-level users management with password protection
- Free DDNS Service and free multi-lingual recording software
The Network Camera is designed for high definition network surveillance based on high-clear CMOS sensor with high-performance multimedia procesor which has the MJEPG video encoding standards. It supports local record and picture snapshot. It is a set of video capture, image processing, video transmission, video managment functions in one type of high-definition, high-preformance network camera. It greatly facilitates the user to install use & maintenance. Technology change people´s life. Open the box now.Pozna niekto
MJEPG?
Ja by som potreboval zohnat NVR Box ktory by bol kompatibilny s kamerami. Pretoze mat zapnuty notebook v jednom kuse mi neprijde esteticke. Navyse v pc s windows moze zlihat kadejaka sucast systemu. Radsej by som bol za keby to robilo zariadenie na to urcene. Ktore sa podla mna da zohnat aj za nizsiu cenu ako 600eur- tolko stal ten notebook. Okrem toho uploadovat/streamovat MJPEG asi nieje zrovna najsetrnejsi format z daneho internetoveho pripojenia. Sice by sa velkost uploadu dala navysit ale i tak by bolo lepsie keby sa zaznam zaznamenaval lokalne niekam do "trezoru" firmy sice je to vacsie riziko ze by niekto mohol ukradnut aj to NVRko ale aspon by bol system nezavysli od pripojenia k internetu. (predsa len taky notebook beziaci na stole je napadnejsi ako NVR box)
Neviem na koho sa obratit stymto tak preto pisem verejne. Najlepsie by bol niekto kto ma nejaky NVR box a bol by ochotny overit kompatibilitu. Kamery urcite nepodporuju onvif-protokol.
Vcera sa mi podarilo spojit z firmou ktora to dodavala.. uz som to skusal aj predtym a bolo mi slubene ze mi smskou poslu email v ktorom mi technik zodpovie/poradi. Zial ziadna sms neprisla a vcera som sa po dvoch tyzdnoch dovolal panko na druhej strane mi dal email ze nech im napisem co presne potrebujem vediet na
ipkam@klikni.cz email zjavne neexistuje.