Odvozené dílo v GNU GPL

mama

Odvozené dílo v GNU GPL
« kdy: 13. 09. 2013, 18:38:37 »
Zdravím

chtěl bych napsat ftp server. Pokud ten ftp server budu vyvíjet tak, že ho budu postupně ladit podle výstupu FTP clienta, který je licencovaný pod GPL licencí, bude můj server odvozené dílo podléhající GPL? Mám momentálně černou chvilku a neumím se rozhodnout, takže názor zvenčí by mi pomohl. Vzhledem k tomu, že výstup spustěného programu není ošetřen tak by nemělo že? Díky
« Poslední změna: 16. 09. 2013, 13:41:34 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:co je odvozene dilo v GNU GPL
« Odpověď #1 kdy: 13. 09. 2013, 18:53:21 »
Ne. Jinak, podle popisu metody vyvoje doporucuju jit radsi na pivo.

někdo

« Odpověď #2 kdy: 13. 09. 2013, 19:32:37 »
Já bych spíš doporučil už to nepít ani ředěný.

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 13. 09. 2013, 19:44:01 »
Já bych spíš doporučil už to nepít ani ředěný.

Ja myslim, ze uz to nebude mit zadnej negativni vliv na funkci rostlinare, ani jinak...  ;D

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #4 kdy: 13. 09. 2013, 22:46:36 »
Zdravím

chtěl bych napsat ftp server. Pokud ten ftp server budu vyvíjet tak, že ho budu postupně ladit podle výstupu FTP clienta, který je licencovaný pod GPL licencí, bude můj server odvozené dílo podléhající GPL? Mám momentálně černou chvilku a neumím se rozhodnout, takže názor zvenčí by mi pomohl. Vzhledem k tomu, že výstup spustěného programu není ošetřen tak by nemělo že? Díky

Ne, nebude to odvozené dílo – používáš standardizované rozhraní resp. standardní protokol. To je jako když na serveru běží Apache a na klientovi někdo používá MSIE. (a jestli autor serveru při vývoji použil pro testování MSIE je taky jedno).

tadeas

« Odpověď #5 kdy: 14. 09. 2013, 00:09:56 »
Fakt se radši věnuj tomu pivu.

student

« Odpověď #6 kdy: 14. 09. 2013, 09:17:23 »
Ne. Jinak, podle popisu metody vyvoje doporucuju jit radsi na pivo.
U FTP suhlas; nie vsade to tak ale ide (=> na HW som uz dostal od vyrobcu specifikaciu, ktoru napisal asi neprogramator z marketingu na zaklade pokecu s autorami HW predtym, nez HW vznikol).

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 14. 09. 2013, 10:32:15 »
(=> na HW som uz dostal od vyrobcu specifikaciu, ktoru napisal asi neprogramator z marketingu na zaklade pokecu s autorami HW predtym, nez HW vznikol).

Nejlepší specifikace jsou ty "přeložené" z čínštiny do "angličtiny".  ;D ::)