Lenovo A660 a Mironet

Pavel 'TIGER' Růžička

Lenovo A660 a Mironet
« kdy: 12. 09. 2013, 13:44:55 »
Jelikož dělám v IT, koupil jsem za rozumnou cenu tento mobilní telefon svému bratranci a jeho přítelkyni ve jmenované firmě. Telefon, no kvalitativně újde. Ovšem dnes jim byl zablokován policií, jelikož někdo někde nějaký ukradl. Nahlásil to a podle IMEI byl zablokován. Vtip je v tom, že Mironet přehrával originální software a zapoměl pozměňovat IMEI, takže nejsou zablokované jen dva telefony, ale všechny s tímto IMEI. No že se na telefon čekalo kvůli předobjednávce o čtrnáct dní déle, než byl původní datum, že podělali přehrání SW a teď ještě jako třešínka na dortu oplétačky s policií, tak to je slušná porce reklamy. Píšu to jednak pro pobavení a i proto, kdyby někdo z Vás měl tento telefon z Mironetu a byl Vám zablokován, tak abyste věděli, která bije.

Pavel X

Re:Lenovo A660 a Mironet
« Odpověď #1 kdy: 13. 09. 2013, 14:29:41 »
Jj to same se stalo i mne. Mate nejake zpravy jak se to vyresilo? ci to policie odblokovala? nebo nejake dalsi info? diky

Kolemjdoucí

« Odpověď #2 kdy: 13. 09. 2013, 14:40:35 »
Jestli nesedí IMEI v telefonu s tím co je vytištěno na krabici, tak to je na úspěšnou reklamaci, zde není o čem diskutovat.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 13. 09. 2013, 16:08:47 »
Ano, přesně tak, je to na reklamaci, mironet to na centrále řeší na počkání a trvá to kolem 45 minut / kus. Po reklamaci těchto dvou kusů mi přišel email od Mironetu:
Citace
Vážení zákazníci,

v posledních dnech jsme odhalili chybu v operačním systému telefonu Lenovo, model A660 s čísly IMEI: 865854014941938, 865854013230390. Pokud některé z těchto zařízení vlastníte, doporučujeme Vám provést bezodkladný restart telefonu do továrního nastavení. Při počeštění telefonu došlo chybou použitého softwaru k duplikaci jednotlivých čísel IMEI, jež může vést ke komplikacím například při reklamaci telefonu.

Postup uvedení telefonu do továrního nastavení:

·         Ověřte číslo IMEI na Vašem zařízení -> vytočte *#06# stejně tak, jakoby jste jednoduše chtěli volat. Na displeji se Vám okamžitě zobrazí aktuální číslo IMEI. Pokud se toto číslo shoduje s výše uvedenými, postupujte následovně:

·         Vypněte telefon a stiskněte a dlouze podržte dohromady tlačítko zapínání telefonu + tlačítko zesílení zvuku viz. obrázek „1A“. Tímto se dostanete do servisního režimu Vašeho telefonu.

o   Pokud se Vám zobrazí obrazovka jako „Varianta 1A“ v přiloženém obrázku, stiskněte opětovně tlačítko zapínání telefonu -> zobrazí se obrazovka „Varianta 1B“. Stiskem tlačítka ztlumení zvuku se přesuňte na položku „wipe data/factory reset“ a stiskem tlačítka zesílení zvuku potvrďte Váš výběr.

o   Pokud se Vám zobrazí obrazovka jako „Varianta 2“ v přiloženém obrázku, tak pomocí tlačítka zeslabení zvuku vyberte možnost „wipe data/factory reset“. Pomocí tlačítka zapínání telefonu potvrďte Váš výběr.

§  Berte prosím na vědomí, že tento proces může trvat přibližně 5 – 10 minut v závislosti na aktuálním objemu dat v telefonu.

Před provedením továrního nastavení Vám důrazně doporučujeme zálohovat veškerý obsah Vašeho telefonu! Za případnou ztrátu dat neručíme.

Děkujeme Vám za pochopení, omlouváme se za případné komplikace a přejeme Vám příjemný zbytek dne."

Nicméně doporučuji tu centrálu, protože Bratranec říkal, že tam nahráli novější SW a telefon i lépe reaguje. Nicméně to já nemohu posoudit.

Pavel X

« Odpověď #4 kdy: 13. 09. 2013, 16:15:13 »
Ok, diky, asi si udelam cestu do Mironetu, ale je to otrava kvuli jejich chybe, coz by melo byt nejakym zpusobem kompenzovano.

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 13. 09. 2013, 16:54:13 »
Ok, diky, asi si udelam cestu do Mironetu, ale je to otrava kvuli jejich chybe, coz by melo byt nejakym zpusobem kompenzovano.

Náklady na oprávněnou reklamaci je prodejce ze zákona povinen uhradit.

Tonda

• 693
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 14. 09. 2013, 12:11:13 »
Amatérsky počeštěná šedivka, to bych nečekal, že Mironet klesne až tak hluboko.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #7 kdy: 14. 09. 2013, 14:43:09 »
Čím jsou větší, tím jsou horší ...

Amatérsky počeštěná šedivka, to bych nečekal, že Mironet klesne až tak hluboko.

majitel

« Odpověď #8 kdy: 19. 09. 2013, 17:02:05 »
Vcera jsem byl kupovat, kontroluji to, pry byla chyba v SW od vyrobce ... mobil je za tu cenu fajn, preklad se chova ve verzi A660.2,2012/06/06 4.0.4 troochu uboha, ale uzivani to zatim nevadi. GPS mi asi nefunguje - 2-5 min nechytl nic.
Kopirovani dat pres USB je pekelne rychle.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 19. 09. 2013, 18:14:37 »
Tak vždycky se to dá svést na výrobce ... při GPS doporučuji mít zaplé WiFi (ale vypnut mobilní internet!). Ale stejně se chytne později (10-20min.), avšak dříve, než jen při GPS. Jinak je to průměrný telefon. Nicméně já sám mám většího šmejdíka.  ;D

Vcera jsem byl kupovat, kontroluji to, pry byla chyba v SW od vyrobce ... mobil je za tu cenu fajn, preklad se chova ve verzi A660.2,2012/06/06 4.0.4 troochu uboha, ale uzivani to zatim nevadi. GPS mi asi nefunguje - 2-5 min nechytl nic.
Kopirovani dat pres USB je pekelne rychle.

JV

« Odpověď #10 kdy: 19. 09. 2013, 21:40:36 »
Uvazoval jsem o nem, ale mel jsem ho v ruce a je to naprosto zakladni Cina (s niz mam hodne zkusenosti - krome hodne mizerne GPS a nekvalitniho TN displeje neobnasi nic zleho, jsou to telefony v pohode), ale uprimne, leknul jsem se jejich ROMky a radsi koupil misto nestastne rozbiteho dosavadniho o dve tridy lepsiho Prestigia 4040 (pro nejz jsem hledal nahradu) bakelitak Gigabyte Rio. Je to taky krap, totalne neodladena ROM - sekajici se navzdory dvoujadru az hruza, spousta debilnich dual-sim radobydodelavek, nimene ... GPS se i bez dat chyta do deseti sekund a IPS displej na slunicku super. Jinak sunt, ale . za ~ 2800 budiz. Skoad, ze je to dobry HW zabity spatnym SW. Snad to Tchajwanci poopravi, ale moc se k tomu neznaji.

Milan

« Odpověď #11 kdy: 20. 09. 2013, 06:50:40 »
před měsícem jsem si tento mobil pořídil, a buď již na něm zapracovali, nebo mi alespň 3 družice pořád lítají nad hlavou, ale když ho zapnu venku, mám do minuty signál. typicky před nasednutím do auta, než ho připevním a zapojím a nastartuju, tak telefon ví, kde je. (bez wifi, bez mobilního internetu). V budovách je ovšem gps k ničemu, maximalně u okna zabere, ale chvilku to trvá.

S dualsim naprostá spokojenost, počeštění ... no .. přepnul jsem ho do angličtiny, tam jsou názvy výstižnější, např. mně dojalo "hlasitost" namísto "svazek" u původního "volume" .. ale to jsou prkotiny. spíše mne láká upgradnout na něm android, jenže v tomhle se moc nevyznám, a nerad bych si z mobilu udělal těžítko.