RFID over IP

Jerry

RFID over IP
« kdy: 28. 08. 2013, 16:31:02 »
Potrebuju postavit rfid ctectu ktera:

1] sejme data z RFID tagu
2] posle postem na web server ID z tagu
3] vyhodnoti odpoved z webu
4] otevre / neotevre dvere

Nema nekdo napad jak tohle realizovat?
koukal jsem na Arduino, ale nikdy sem  s tim nedelal....

Sadd

Re:RFID over IP
« Odpověď #1 kdy: 28. 08. 2013, 16:43:01 »
Přesně s Arduinem nemám zkušenosti, nicméně dělal jsem s FEZ který je postavený nad :Net, co vím arduino má podobné možnosti,
jak to vidím já:
1) Není problém, koupíš rfid modul.
2) Není problém(v .Net jednoduchá záležitost)
3) Není problém(v .Net jednoduchá záležitost)
4) Otebře dveře, tady se to chce zamyslet, ohledně koupení el. zámku, což není levná záležitost, taky lze zakoupit už hotové řešení el zámek s RFID, nicméně důležité je jestli to chceš pro domácí použití nebo pro průmyslové. Sadd

Jerry

« Odpověď #2 kdy: 28. 08. 2013, 16:55:28 »
Ja potrebuju, aby ta deska sama poslala postem na web server dotaz a ne aby mi cetl .NET z portu data prijata RFID readerem....

Proste neco jako RFID reader RX/TX > ATMEGA > Ethernet > server 

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 28. 08. 2013, 16:59:42 »
Tebe už dlouho nevykradli, viď?  ::) ::) ::)

Sadd

« Odpověď #4 kdy: 28. 08. 2013, 22:19:49 »
2 Jerry:
Já ti říkám že to lze, ale mám zkušenosti pouze s FEZ, což je arduinu podobné, nicméně nečekej že si koupíš 4 součástky zapojíš a půjde to, to si radši najmi firmu. Měl jsem pocit že umíš programovat totiž.

« Odpověď #5 kdy: 28. 08. 2013, 22:38:45 »
Potrebuju postavit rfid ctectu ktera:

1] sejme data z RFID tagu
2] posle postem na web server ID z tagu
3] vyhodnoti odpoved z webu
4] otevre / neotevre dvere

Nema nekdo napad jak tohle realizovat?
koukal jsem na Arduino, ale nikdy sem  s tim nedelal....
Něco na ten způsob je zde: http://hackaday.com/2013/08/26/building-an-ethernet-connected-rfid-reader/

« Odpověď #6 kdy: 28. 08. 2013, 23:41:16 »
Prvni nejsnadnejsi a mozna i nejlevnejsi moznost je vzit malinu (Raspberry PI) a na RS-232 (vim, malina nema rs-232 ale uart) pichnout RFID ctecku. Zbytek je jen vec softwaru. Takze zadny problem. Otevirani dveri poresite pres GPIO.

Dalsi moznost je pichnout RFID ctecku pres seriak k prevodniku RS-232<-->Ethernet a dostat data na server. Nejlevnejsi prevodnik stoji asi 900Kc...

Zajimavou alternativou je Arduino s Ethernet modulem. Hotove arduino sezenete za 150Kc (kdo by to stavel, kdyz jen atmega328 maji v gme.cz za 71Kc...). Ethernet modul s ENC28J60 koupite za 135Kc. Ale da to praci.

Osobne uz delsi dobu uvazuji o podobnem zarizeni. Zatim se mi nejvic libi arduino + ethernet modul. Problem je v cene rfid ctecky. Da se rfid ctecka vyrobit? Antenu by nemel byt problem odleptat primo na plosnak. Exituje nejaka knihovna, ktera by s tim umela dal delat?
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

« Odpověď #7 kdy: 29. 08. 2013, 00:03:18 »
Ethernet modul s ENC28J60 koupite za 135Kc. Ale da to praci.
ENC radeji ne. Pro Arduino radsi Wiznet. A nejlip asi rovnou Arduino i s ethernetem.

Problem je v cene rfid ctecky. Da se rfid ctecka vyrobit? Antenu by nemel byt problem odleptat primo na plosnak. Exituje nejaka knihovna, ktera by s tim umela dal delat?
Záleží na typu RFID. Takové ty hloupé čtečky, co umí přenést jenom pár bajtů, stojí pokud mě paměť neklame na dx apod. kolem dvou stovek. Bezpečnost je tam nulová, ale používá se to běžně. Takže to si musí každý rozmyslet sám... Lepší typy RFID jsou samozřejmě o dost dražší.
Na ten nejlevnější typ není žádná knihovna potřeba, prostě to po UARTu vyplivne kod. Jak fungují dražší typy nevím, ty jsem ještě v ruce neměl.

« Odpověď #8 kdy: 29. 08. 2013, 00:37:43 »
Mate pravdu, ted jsem na DX nasel 125kHz RFID ctecku za 250Kc.

ENC radeji ne. Pro Arduino radsi Wiznet. A nejlip asi rovnou Arduino i s ethernetem.
Za Arduino s Ethernetem date 1900Kc. To vychazi lip malina s cinskou RFID cteckou.
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

« Odpověď #9 kdy: 29. 08. 2013, 00:59:46 »
Za Arduino s Ethernetem date 1900Kc. To vychazi lip malina s cinskou RFID cteckou.
No jo, ethernetovou variantu jeste soudruzi nestihli okopirovat :) Tak beru zpet, radeji Cinskoduino + ethernet shield s wiznetem. To bude dohromady nejkych petset nebo tak neco.

Jenda

« Odpověď #10 kdy: 29. 08. 2013, 03:43:25 »
Záleží na typu RFID. Takové ty hloupé čtečky, co umí přenést jenom pár bajtů, stojí pokud mě paměť neklame na dx apod. kolem dvou stovek. Bezpečnost je tam nulová, ale používá se to běžně. Takže to si musí každý rozmyslet sám... Lepší typy RFID jsou samozřejmě o dost dražší.
No hlavně při kontrole jenom ID karty se dá použít cokoli, co se válí kolem a lidi to už mají (openkrad, inkarta, isic…). Pro lepší šifrování ne, poskytovatel uvedených karet vám tam asi nedovolí jen tak nahrát vlastní aplikaci. Takže ještě počítejte investici do karet, klidně 10 USD za kus.

Mareg

« Odpověď #11 kdy: 29. 08. 2013, 09:20:12 »
Jde to s Arduino + ETH modul + RFID čtečka - používáme to na docházku u jedné paní ( nefunguje u ní FingerPrint Reader).

« Odpověď #12 kdy: 29. 08. 2013, 12:07:44 »
Jde to s Arduino + ETH modul + RFID čtečka - používáme to na docházku u jedné paní ( nefunguje u ní FingerPrint Reader).
Mate nejake vlastni reseni, nebo jste vychazeli z neceho volne dostupneho? Bylo by v druhem pripade mozne poskytnout nejaky odkaz a blizsi informace?

« Odpověď #13 kdy: 29. 08. 2013, 12:29:02 »
Mate nejake vlastni reseni, nebo jste vychazeli z neceho volne dostupneho? Bylo by v druhem pripade mozne poskytnout nejaky odkaz a blizsi informace?
Tam není potřeba z ničeho vycházet. U těch jednoduchých karet se prostě načte kód z UART a nějak se rozhodne, jestli je platný nebo ne, a podle toho potom otevřou dveře. Cca 20-50 řádek kódu v céčku (kromě knihoven k Ethernetu samozřejmě).