Hardware: Intel Haswell, chipset Q87, přes HDMI připojeno k monitoru s integrovanýma reproduktorkama, zadní panel zvuku nezapojen, v předním občas píchnutý sluchátka.
Software: Fedora 19 64bit, KDE 4.10.5, kernel 3.10.9 standardní, driver Mesa 9.2.0RC, nainstalováno alsa + pulseaudio + pavucontrol
O co mě jde: Chci dosáhnout toho aby defaultně šel zvuk přes HDMI do reproduktorků integrovaných v monitoru. Avšak jakmile do předního panelu píchnu sluchátka, tak aby se zvuk přepnul do nich a HDMI provedl auto-mute. Jakmile sluchátka z jacku vyndám, chci aby se zvuk automaticky zase přepnul zpět na HDMI.
Dosavadní výsledek: Aktuálně používané zvukové zařízení mohu přepínat ručně pomocí KDE Mixu, nebo pavukontrolu. Já ale chci aby se to provádělo samo automaticky. Prolezl jsem snad milion různých inetových diskuzí, zkusil jsem kde co a nic.... Bez problému se automaticky přepíná mezi zadním panelem (repráčky) a předním panelem (sluchátka). Já ale potřebuji přepínání mezi HDMI a sluchátkama píchnutýma do předního panelu. To prostě nejede. Jak nastavit alsa, pulseaudio, nebo snd_hda_intel abych kýžené funkcionality dosáhnul? Neřešil jste to náhodou někdo? Předem děkuji všem.