Mám menší problém.
Delší dobu jsem provozoval na svém počítači VirtualBox ve 32 bitové verzi. Tento jsem se kvůli potřebě vyzkoušet 64 bitový stroj rozhodl přeinstalovat do odpovídající verze, která funguje pod os Windows na jiném pc, s jiným procesorem. Na pc, kde je potřeba tento software nainstalovat jsem ověřil přítomnost 64 bitové verze systému a procesoru pomocí příkazů lscpu a arch, kterou tyto potvrdily. Stáhnul jsem tedy odpovídající verzi se stránek Oracle, odstranil předchozí, a nechal otevřít čerstvě stažený balíček pomocí Centra pro instalaci softwaru (v GUI). Bohužel instalace nebyla úspěšná a vytvořený virtuální stroj stále nepodporoval 64 bitový operační systém, který se mi podařilo jinde úspěšně nainstalovat. Použil jsem tedy jiný postup a využil repozitářů Ubuntu, jelikož neumím nainstalovat stažený baliček pomocí programu apt a spustil postupně následujíc příkazy.
apt-get remove virtualbox
apt-get purge virtualbox
apt-get install virtualbox --arch-only amd64
Nová verze VirtualBoxu byla přeinstalována starší verzí z repozitářů, která ale opět nedokázala spustit 64 bitový virtuální stroj.
Jak zajistit, aby byly veškeré soubory odinstalovávaného programu odstraněny, nejlépe včetně závislostí?
Poradíte, jakým způsobem nainstalovat balíček stažený na pevný disk počítače z příkazového řádku?
Jak vynutit instalaci pro 64 bitovou architekturu, opět včetně závislostí?
Řeknete mi, kde jsem ve výše zmíněném postupu udělal chybu?