Moje zkušenost s NB Lenovo a prodejcem - servisem Orange Green v Ústí nad Orlicí. Zakoupil jsem u této firmy NB Lenovo v ceně kolem 16kKč, typ již nevím, OS Windows 7. Byl pro dceru, pro potřeby studia na VŠ. Fungoval asi 3 týdny a poté nenabootoval - černá obrazovka. Odnesl jsem jej tedy prodejci - firmě Orange Green. Druhý den byl opraven a zkásli mě o 250 Kč. Na můj protest, že jde o záruční opravu mi sdělili, že šlo o softwarovou závadu - poškozený boot sektor disku, a na toto se záruka nevztahuje. Žádal jsem je, aby mi vysvětlili, jak toto poškození mohlo nastat - prý: "Asi jste si nainstalovali nějaké špatné programy". Přestože žádné programy nebyly z naší strany instalovány, nechtěl jsem se hádat a zaplatil. Po týdnu to samé - nenabootoval, 250Kč, stejné vysvětlení a já začínal mít blbý pocit. Proběhl další týden, a byli jsme opět v tom.Tentokrát mi sdělili, že odešel komplet OS a NB bude nutno kompletně přeinstalovat, což ovšem budou chtět zaplatit a 250 to už nespraví.
Tady jsem se rozhodl, že jim to za "práci" nedám, trochu se přiučím a nainstaluju W7 sám. Ale z čeho? Měl jsem si prý včas vypálit instalační média, jejichž obraz byl na disku, teď mám smůlu - na disku není nic. Takže já blbec přes tyto zmetky objednal instalační média na DVD od výrobce a opět zacáloval, tentokrát 1500 Kč za 3 DVD. Podotýkám, že licence W7 byla již v ceně notebooku. Když přišla média, jal jsem se instalovat. Mám trochu zkušenost se stolními počítači,s Windows XP, kde si vždy poradím. NB mě trochu mátl BIOSEM. Ale rozkoukal jsem se, jenže instalace zhavarovala. Tak jsem zkusil XPčka, (tím jsem měl blbec začít) a instalace zhavarovala též. V BIOSU jsem našel rutinu na test disku a ta mi detekovala vadný disk. Tím se vysvětlily všechny předchozí problémy a já se bláhově domníval, že by mi ti experti mohli vrátit něco peněz, protože jsem platil za zbytečné opravy vadného a chcípajícího disku. Ale vyvedli mě z omylu - "My jsme tu práci udělali pane, tak si ty peníze zasloužíme". No nezačli by jste je mít rádi? Bohužel, se věc vyvíjela dále - NB si občas usmyslel, že nevidí napájecí baterii. Pomohlo ji vyndat a znovu nasadit, ale vždy jen na chvíli. Opět servis Orange Green. Ležel u nich týden a vrátili mi jej s tím, že je v pořádku, u nich se prý závada neprojevila. Přinesli jsme ho domů a za 2 hodiny opět - nevidí baterku. Dcera byla na prášky, protože počítač nutně potřebovala a jen přicházela o data a byl věčně nefunkční. Celkem jsme servis kvůli této závadě absolvovali asi pětkrát - bezvýsledně - u nich se prý závada neprojevuje, a to i přesto, že jednou jsem jim donesl zapnutý, otevřený NB, který běžel na baterii a přitom hlásil, že baterii nemá. Vrátili za týden, prý se závada neprojevila. Jednou na mě dokonce zkoušeli, že je-li závada v baterii, mám smůlu, protože na ní je záruka jen půl roku. O to jsme se pohádali, protože podle mě byla závada nejspíš v základní desce a baterie s toto závadou neměla nic společného. No a při podobných srandičkách běžel čas, až ten křáp zmrtvěl docela. Tentokrát mi identifikovali závadu - odešla opravdu základní deska a prý: "Nová pane stojí 9850 Kč a k tomu asi 2000 - 3000 práce, protože máte měsíc po záruce"
Moje zkušenost s firmou Orange Green Ústí nad Orlicí a NB Lenovo je, že takovou dávku arogantního zmrdství jen tak nepotkáte. Sdělil jsem jim tedy, že si koupím nový NB, zcela jiné značky a u někoho zcela jiného. Následně jsem koupil Samsung pro jednu a Asus pro druhou dceru, běží oba už asi dva roky, bez jakýchkoli problémů. To znamená, že uživatelem to asi nebylo. Proto bych se přidal k Vaší radě - Lenovo nebrat ale hlavně se obloukem vyhněte firmě Orange Green v Ústí nad Orlicí - tolik hochštaplerství na jedné hromadě je neuvěřitelné, a v kombinaci s nemožností rozumně komunikovat přímo s Lenovem vám připraví neřešitelné situace.