Ako (na čom) čítate PDF?

iwtu

Ako (na čom) čítate PDF?
« kdy: 17. 08. 2013, 10:04:59 »
Monitor a stôl mi nepríde na čítanie veľlmi pohodlný.. Rozmýšľam, že si niečo kúpim.. Dík za námety.
« Poslední změna: 18. 08. 2013, 09:55:26 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Ako (na čom) čítate pdf?
« Odpověď #1 kdy: 17. 08. 2013, 11:01:06 »
Pokud mate na mysli ctecku, tak na te se PDF ctou blbe. Ledaze byste si z nich udelal epub nebo neco, coz neni tak jednoduche. Mozna by to slo na Kindle DX.

« Odpověď #2 kdy: 17. 08. 2013, 11:50:48 »
Monitor a stôl mi nepríde na čítanie veľlmi pohodlný.. Rozmýšľam, že si niečo kúpim.. Dík za námety.

http://www.houpacisite.cz

Atrament

« Odpověď #3 kdy: 17. 08. 2013, 12:03:05 »
Přesně na to jsem si pořídil nedávno tablet. Koupil jsem na ebay nejlevnější 9.7" s rozlišením 1280x800 co jsem tam našel a nemůžu si stěžovat. Kindle je výborný na beletrii, ale na technické dokumenty v pdf je tablet imho ideální.

#

« Odpověď #4 kdy: 17. 08. 2013, 15:40:01 »
Přesně na to jsem si pořídil nedávno tablet. Koupil jsem na ebay nejlevnější 9.7" s rozlišením 1280x800 co jsem tam našel a nemůžu si stěžovat. Kindle je výborný na beletrii, ale na technické dokumenty v pdf je tablet imho ideální.
Link? Vydrz? Taky nad necim podobnym premyslim, dik.

mecky

« Odpověď #5 kdy: 17. 08. 2013, 16:05:41 »
ja som si na citanie kupil lacny (60eur) 7" tablet, vydrz pri cistom citani okolo 4,5h,  za tu cenu spokojnost
10" mne osobne uz pripada tazky do ruky, ale ak je priorita zobrazenie, tak na pdf to je lepsia volba
jediny problem bol najst na googlePlay reader ktora by mi vyhovoval , s tym som sa trapil takmer mesiac :)

« Odpověď #6 kdy: 17. 08. 2013, 17:50:20 »
Nexus 7.

lelio

« Odpověď #7 kdy: 17. 08. 2013, 18:28:22 »
Mál som ten istý problém. + moje pdfka sú hlavne knihy (biochemia, imunologia, mol.biologia, farmakologia…), kt. majú v dead-tree verzii v poho 1.5+ kg a 1200+ strán, sádzané navyše s kopou obrázkov, takže prevod do napr. epub neprichádza do úvahy, takisto veľká obrazovka vtedy prichádza vhod. Vybral som si dobrý čínsky 9.7" tablet, hliníkový klon iPadu s „Retina displejom“ rozl. 2048x1536 za ~210$, navyše som trafil akciu s poštovným zadara.
http://www.cube-tablet.com/cube-u9gt5-quad-core-rk3188-retina-9-7-inch-u9gtv-tablet-pc.html

spracovanie je naozaj fajn (hliník z jedného kusa), nič nevŕzga, že to má cca 640g mne osobne v rukách nevadí a necítim to. Má to 10000mAh baterku, rozlíšenie a kvalita displeja je naozaj špička, napriek tomu si neviem veľmi predstaviť čítať napr. veľkoformátovú pdf (dead-tree rozmer strany cca A4) Molecular biology of the cell od Albertsa na niečom menšom ako 9.7".

Inak, ak chceš tablet na čítanie, rozhodujúci je pomer strán, teda 4:3 (9.7"), tie ostatné majú 16:9 (10.1") tie vyzerajú ako dlhé knedle dobré snáď na filmy, či hry, no inak je to veru oštara.

zatycz

« Odpověď #8 kdy: 17. 08. 2013, 20:07:35 »
Vybral som si dobrý čínsky 9.7" tablet, hliníkový klon iPadu s „Retina displejom“ rozl. 2048x1536 za ~210$, navyše som trafil akciu s poštovným zadara.
http://www.cube-tablet.com/cube-u9gt5-quad-core-rk3188-retina-9-7-inch-u9gtv-tablet-pc.html

Omlouvám se za offtopic, ale protože po tomhle kousku taky pokukuju, chtěl bych se zeptat, jestli se to dá nabíjet i přes microUSB, nebo jen přes ten speciální konektor.

lelio

« Odpověď #9 kdy: 17. 08. 2013, 20:54:57 »
nabijanie cez microUSB port to neumožňuje, ale za cenu 214$ s poštovným som to rád oželel. A vlastne, plné nabitie 10000mAh batérie by cez USB2.0 na mojom notebooku trvalo poriadne dlho… Výdrž tabletu je veľmi dobrá, takže mi stačí nabíjať v noci a vtedy mi je jedno, že musí byť na nabíjačke (plné nabitie pod 3hod). Viac ako absencia power-usb mi však zo začiatku prekážal nízky wifi signál, avšak update to vyriešil, čo som ani nedúfal, že sa na tom niečo bude dať zmeniť.

Inak, pri kúpe z rôznych eshopov musíte VEĽMI pozorne kontrolovať aktuálnu konfiguráciu, lebo pod tým označením u9gtv je zahrnutých množstvo variácií (freq. procesora, 1vs2 gb ram, prítomnosť hdmi, či bluetooth…). Ak si však na toto dáte pozor, budete s týmto tabletom naozaj veľmi spokojní.

davkol

« Odpověď #10 kdy: 17. 08. 2013, 22:26:39 »
Asus Eee Note EA800

iwtu

« Odpověď #11 kdy: 17. 08. 2013, 22:53:03 »
http://www.cube-

Super, take nieco hladam aj tak rozmyslam.. Defacto to bude iba na citanie. Je mi fuk, ci to ma wifi alebo nie. 7" mi na citanie nejakych technickych a obrazkovych veci pride fakt malo. Zas tie 10" tablety 1280x800 ma tiez bohvieako netahaju.. Na ostary velmi nie som. Vravis, ze s objednanim problem nie je problem? A ako to mas s pocitom zaruky? :) Kazdopadne, dik za prispevok..

@zatys: to ani je je offtopic :)

« Odpověď #12 kdy: 18. 08. 2013, 02:53:37 »
Netbook, mobil Samsung Galaxy SIII. Dříve na HTC Touch Pro, to však bylo dost o oči. Ale dodávám, že já jsem specifický "případ". Čtu v leže ale neležím jako když čte zdravý člověk to nemohu. Přemýšlím o monitoru na vnitřní parapet okna.

Atrament

« Odpověď #13 kdy: 18. 08. 2013, 18:04:59 »
Link? Vydrz? Taky nad necim podobnym premyslim, dik.
Koupil jsem tohle - http://www.ebay.co.uk/itm/290952464344?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 nemá to ani žádnou značku snad, není na tom žádné logo či nápis :) Výdrž je dost slušná řekl bych, odhadem těch pět šest hodin brouzdání přes wi-fi to zvládne, za ty prachy to byla dost dobrá koupě, ale koukal jsem teď že dneska už by se dali najít i levnější srovnatelné stroje.

...jediny problem bol najst na googlePlay reader ktora by mi vyhovoval , s tym som sa trapil takmer mesiac :)
Taky jsem si prošel očistcem instalace a odinstalace snad deseti různých pdf readerů pro android, než jsem našel nějaký použitelný - https://play.google.com/store/apps/details?id=org.ebookdroid umí všechno co chci + je výborně konfigurovatelný

zatycz

Re:Ako (na čom) čítate PDF?
« Odpověď #14 kdy: 18. 08. 2013, 18:28:19 »
Diky za odpoved ohlede toho nabijeni. Ja s tim tak nejak byl smireny, ale chtel jsem to vedet jiste. Tak jsem si ho pred chvili objednal tady http://www.aliexpress.com/item/9-7-Cube-U9GTV-U9GT5-Retina-capacitive-screen-10-Point-2048x1536px-Android-4-1-Dual-Core/702388378.html  za 220 USD vcetne DHL dopravneho.  Od tohodle prodejce z Aliexpress jsem nakoupil uz nekolik mobilu a vse probhelo v poradku, takze doporucuji.

Zaruka na tablet je rok a v pripade reklamace se to musi poslat do ciny, coz aktualne stoji kolem 250 Kc. Jednou jsem uz takhle reklamoval mobil, sice to trvalo vice nez mesic, ale prisel opraveny, vycisteny s novou folii na displeji a s nahranou nejnovejsi tovarni ROM a dokonce s cestinou :)

Ohledne te nabijecky je to takto: 1. Moc temhle cinskym nabijeckam neverim 2. Kdyz ta nabijecka chcipne, muze byt problem sehnat nejakou s adekvatni voltazi a hlavne konektorem. Uz jsem videl nekolik zoufalcu shanejici nabijecky k tem shitum co se prodavaji pod znackou Goclever :)   3. Chci ten tablet hlavne na cesty a kdyz uz ssebou nosim 2A nabijecku na microUSB, ktera by ten tablet namlatila do plna celkem rychle, tak proc tahat dalsi. 

No ale cena je za tu vybavu tak brutalni a cinani maj ty IPS displeje naprosto famozni, ze tuhle nevyhodu proste zkousnu :)