Už jsem psal, že jsem si rozchodil vlastní mail server a teď hledám nějaké antispamové řešení. Spamassassin se mi nelíbí, protože je napsaný v Perlu, stejně jako další řešení, která jsem našel. Máte tip na něco šikovného, co je normálně v céčku nebo v něčem podobně slušném?
Zacni konfiguraci toho serveru.
=> napr kontrola existujiciho (a funkcniho => zpet se to prelozi na stejnou IP) reverzu (kilne 90% spamu + rekneme 2-3% "nespamu" - ale kdo by chtel mit neco s dementy, kteri si neumi srv nastavit), pripadne kontrola predstaveni (helo) ... samo greylist jak bylo receno ...
btw greylisting nemam rad. nekdo vam chce poslat mail, vy ho cekate rychle, ale zrovna zapracuje greylisting. takze mate email treba za hodinu, kdyz to jde dobre. tohle mi prijde jako vec, u ktere mi uzitek nevyvazi nasrani.
1) neni problem si dat duveryhodne odesilatele do trvalych vyjimek
2) spravne naconfenej protejsek doruci maximalne par minut po vyprseni intervalu (= pokud je na 5ti minutach, tak mail do 10ti dorazi)
Jop ... par kretenu uz sem takhle poslal na blacklisty navzdy ... fakt miluju servery, ktery se snazej o doruceni kazdou vterinu.
ad greylisting:
prvni email od neznameho odesilatele/neznameho serveru (nebo jak to presne je) odmitnes a reknes, cekas, ze to server odesilatele zkusit znovu. jenze on to muze zkusit klidne az za den. to na tvem nastaveni vubec nezalezi. a na tenhle problem jsem bohuzel nescetnekrat narazil. jak idioti pak hledate mail, jestli odesel, kam prisel, zkousite to bez prilohy zkousite to cert vi jak a pak se ukaze, ze provozovatel serveru prijemce ma greylisting. pul hodina v zadeki a prd z toho. nemam to rad. otravuje to lidi.
Mail je mail a neni ucel aby chodil hned. Pokud zatloukas hrebiky sroubovakem, jde to taky, ale kladivem to pude lip. Lidi kteri si stezujou ze jim nedorazil mail co ho nekdo pred minutou odeslal posilam s velkym gustem dozadeke.
Pro zajimavost, vyse zminene mam nastaveno na firemnim serveru, kam dorazi kolem 5 000 spamu denne. Drtiva vetsina z nich se ani neprijme k dalsimu zpracovani. Stiznosti na "nedorucitelnost" sem ze zacatku resil tak dve do mesice ... ted tak 1x za 3 mesice. Vzdy samo chyba odesilatele ... pokud si nekdo neumi ani nastavit DNS ... tak at se trebas po...
A podotykam, ze nastaveni si umej zmenit i banky ... dokonce i ty nejvetsi (v CR) ...

... po tom co nam neco nechodilo a od banky prislo ze to nechodi vic zakaznikum ... sem jim poslal jeden mail ... a spravili si to. Takze nejakej sisma z horni dolni co ma "big firmu a ID mu rek, ze jezarucene vsehno dobre" zcela ignoruju.
---
Reklamace "Jaké zvíře se nachází ve slovním spojení „jako zelí“?:"
= Jak ... a nic jo?
Ja vim ze je tam jeste druhy, ale davat takovyhle nejednoznacny otazky ...