Software na evidenciu IT

Software na evidenciu IT
« kdy: 13. 08. 2013, 11:11:43 »
Aky software pouzivate na evidenciu IT ? Ja teraz testujem GLPI ale ten nemá agenta na oskenovanie a pridanie zariadenia.

Mukrin

Re:Software na evidenciu IT
« Odpověď #1 kdy: 13. 08. 2013, 15:36:22 »
Musí se zkombinovat s OCS Inventory, ten využívá agenty na oskenování do vlastního serveru a GLPI přímo umí si z něj tahat data (v menu je na to někde volba). OCS a jeho alespoň lehké pochopení byl sice boj a běh na dlouhou trať, ale dá se to dotáhnout do funkčního stavu..

« Odpověď #2 kdy: 13. 08. 2013, 19:52:16 »
Riešil si aj evidenciu PC mimo siete kde je nainstalovany server OCSS Inventory ? Ak áno ako si to spravil ? Otvoril si port OCSS pre agenta do internetu alebo je možné oskenovať pc mimo a preniest udaje na hlavny server ručne ?

ondro

« Odpověď #3 kdy: 13. 08. 2013, 20:54:58 »
PC sa da sa oskenovat  mimo siete a rucne naimportovat do GLPI. V OCSNG je takato moznost.
Rozchodenie OCSNG az take strasne nieje. Asi si videl moj serial o GLPI na linuxexpres.cz :)

OCSNG je dobra vec a odporucam ju.

« Odpověď #4 kdy: 13. 08. 2013, 21:55:48 »
Nie nečítal. Dakujem za tip na článok preštudujem si to. Ste teraz spokojný po nasadený GPLI+OCSS inventory ? Plní to svoj účel ?
Mne sa to zdá celé troška príliš komplikované ale môže to byť len môj prvotný dojem. Neviem sa rozhodnuť či mám obetovať čas si to naštudovať alebo kupiť nejake hotove riešenie ako napr. PC Inventory Advisor.

ondro

« Odpověď #5 kdy: 14. 08. 2013, 08:32:49 »
Vo firme sme plne spokojny. S OCSNG je to super vec na evidenciu a ako helpdesk.
Velku vyhodu GLPI vidim, ze ho vies velmi dobre prisposobit svojim potrebam a, ze ta GLPI nenuti pouzivat funkcie len jednym sposobom ale vies ich pouzivat ako ty chces a potrebujes. Tiez ak ti nieco chyba, tak vyvojari su otvoreny novym veciam alebo si vies napisat vlastny plugin.
Komplikovane to nieje, vela veci je intuitivnych a zaklad vies nastudovat velmi rychlo. Precitaj si ten serial na linuxexpres.cz, snazil som sa tam popisat zakladne a najdolezitejsie veci. Zaklad zvladnes velmi rychlo, aj OCSNG. GLPI ma siroke moznosti a niektore "vyssie" funkcie je narocnejsie nastudovat ale nieje to nic strasne. Vies zacat pouzivat zakladne funkcie a dalsie postupne pridavat. Dost pomoze aj forum, kde vyvojari aktivne reaguju na dotazy.
Osobne som ho asi tyzden testoval. Nasledne so sefom sme sa dohodli, co a ako budeme pouzivat a o 3 tyzdne uz bol v prevadzke. Do finalneho stavu sme GLPI dostali o 2-3 mesiace, niektore veci sme doladili az pouzivanim a jednalo sa hlavne o helpdesk a inac to ani neslo. S tym rataj.
Z mojho pohladu je tam par veci, ktore by som zmenil ale my ako firma specificky zaber a tym padom aj ine naroky. GLPI bolo najlepsie, co som na internete nasiel ale vase potreby mozu byt ine. Urcite by som mu obetoval cas a vyskusal ho.
Ak budes mat nejake otazky smelo sa pytaj(bud tu alebo v diskusii pod clankami na LE), ak budem vediet rad pomozem.

evidencia zalohovacích úloch a zdielaných priečinkov na PC
« Odpověď #6 kdy: 02. 09. 2013, 15:59:25 »
Evidujete cez GPLI aj zálohovacie úlohy/plány a zdielané priečinky k daným serverom a počítačom ?  Ak nie ako ich evidujete ?