Zrovna nuluji sektory na 640GB Toshibě (připojené pomocí WD řadiče SATA/USB2.0) nástrojem WD Data LifeGuard Diagnostics (což není aplikace běžící nad DOSem) a vypadá to, že do dvanácti hodin to bude hotovo.
Co se tohoto SW týká, tak mohu jen říct že S.M.A.R.T. mají udělaný tak šalamounsky aby nezobrazoval "Raw value", ale jen Value, Treshold, Worst. Jsou to nic neříkající hodnoty (zpravidla 0,1,10,20,50,100) a celé to je uděláno jen tak aby WD zákazník byl trvale ujištěn, že disk je v pořádku a pokud náhodou ne, že to určitě není na reklamaci.
Někteří jste mi v diskusi ohledně S.M.A.R.T. radili abych disk - s 25 realokovanými sektory, během 12 požadavků na realokaci, ty tři sektory čekající na realokaci zatím zmizeli - reklamoval. Podle tohoto nástroje by mi WD reklamaci zamítl, i když je podle jiných nástrijů životnost disku pouhých 42% (44% po zmizení pending sektors).
Prostě ten nástroj od WD je úplně na hovno, ale umí vynulovat sektory, takže se časem dozvím ještě možná spoustu zajímavých věcí jak na tom ten disk doopravdy je.
On totiž systém Windows nějak bránil čtení jednotlivých sektorů disku a zřejmě jen proto, že je na disku umístěna kopie systému Windows. Při pokusu o provedení testu čtením (na úrovni sektorů, uvedeným nástrojem WinDlg) jsem narazil na spoustu zdánlivě vadných sektorů (musíte vždy potvrdit, že má nástroj pokračovat). Poté když jsem udělal rychlý přepis začátku a konce disku a zničil tak všechny logické struktury jsem přistoupil k testu nulováním celého disku, a zatím žádná chyba.