Díky za reakci, já si to pro sebe "spočítal"/odhadl stejně, jen jsem si nebyl jistý zda na výkon nemá nějaký vliv i vzájemný poměr frekvencí pamětí vůči frekvenci sběrnice, kvůli optimálnímu časování.
Teď bych otázku ještě rozšířil.
1. Jaký má dnes význam párování pamětí? Výrobce desky uvádí že to není vyžadováno.
2. A co PC2-5300 frekvence pamětí 667 MHz, frekvence sběrnice 333 MHz, časování 4-4-4. SW pro detekci HW (CPU-Z) sice píše o této (PC2-5300, 333 MHz) maximální propustnosti, ale o odpovídající časování (JEDEC) mi už jako alternativu nepředložil. Pokud zase jeden eshop nemá překlep tak prodávají právě SO-DIMM DDR2 667MHz CL4, tedy s CAS Latenci odpovídající 12ns. Navíc jsou tyhle paměti prodávány v páru a jsou osazeny pasivním chladišem.
3. Dejme tomu že stará paměť je CL4 a mohlo by se stát, že pokud osadím nové paměti (typu CL5) příliš mnoho, nastanou problémy. Co se přesně stane když bych namíchal paměti typu CL4 a CL5. Jde mi o to zda nedat přednost CL4 abych mohl eventuelně míchat paměti se stejnou latencí? Vadil by případný rozdíl ve frekvencích staré a nové paměti, nebo je dnes snížení taktu jednoho z modulů bezproblémové.
Otázky jak od školáčka, že? Člověk se v tom holt nehrabe každý den. Takže díky za názory.